Gå till innehåll

Johha

Medlem
  • Antal inlägg

    183
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Johan
  • Stad
    Lysekil+ motala ibland
  • Antal år inom saltvatten
    2
  • Akvarievolym
    165L kub
  • Mitt huvudsakliga intresse för karet är - Övrigt
    Allt smått och gott som lever i akvariet, tex, rev-vänliga krabbor, räkor, sjöstjärnor, sjöborrar, snäckor.
  • Antal år inom sötvatten
    16
  • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
    ~20kg
  • Storlek på sump
    Intern sump 10-20l

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

Johha's prestationer

Korallgalen

Korallgalen (7/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. 17 studerar marinbiologi är är väl delvis scubadykare och fridykare, samt uv-fotograf och egenlärd webbutvecklare.
  2. Ser precis ut som min kub, både själva bänken och akvariet(hade aningen större). ska bli intressant och ska försöka följa detta så bra jag kan! Lycka till!
  3. Och! vad vill du mer ha till det? några små drömmar?
  4. Men åååh! önskar ibland att jag bryr mig om att logga in på saltvattensguiden lite oftare... En annan är ju marinbiolog och dykare så skulle nog kunnat dyka upp lite fräna djur åt dig, haha, några dagar sent bara! var har ni båten? vilken hamn? hur går det med akvariet? några spännande djur?
  5. Eric är strax 20 och jag är väl snart 17 Jag skulle gärna vilja ta en titt på vad som har hänt inom föreningen medans jag har studerat på västkusten, är det igång nu på lovet? Sitter nämnligen på en buss från göteborg-->linköping just nu. det ända krångliga med dessa långa bussresor är alla förseningar pga snöovädret, ge oss lite vår!
  6. Ni kan se på de olika bilderna på läderkorallen hur fort algerna växer.. skummaren är det lite krångel med. ska fragga koraller och byta vatten väldigt snaart:D bilderna är tagna med några dagars mellanrum.
  7. Tack för all positiv respons:) jag är en mycket snygg marinbiolog:D haha varför ändra namn;) då är det ju inte lika många som är intresserade, haha haha...ha... joo det är klart namnet ska ändras.. till något klatchigt;) NU så kommer det lite mera bilder på akvariet och lite gran från västkusten, tänkte att det var lika bra för er att få se verkligheten och inte sitta inne framför dumburken(akvariet) hela dagen:) det är typ bara bilder på clownerna som äntligen har hittat en bostad, i läderkorallen:D Det är även en turbosnigel med ett rejält matförråd på skalet, vi får nästan hitta på ett namn till han:D en dålig helthetsbild.... men ni kanske förstår att det ska föreställa ett akvarium:) Bilder på lysekil:D och ja, jag har en pistolräka til gobyn, men de brukar inte vara tillsammans, gobyn är kungen i karet och räka gräver tunnlar under stenarna hade bra bättre och bäst!
  8. Nu så händer det, bilderna är dagsfärska och tagna med min egen kamera:) PÅ bilderna ser ni väldigt mycket makroalger, vilka jag är väldigt förtjusta i, ger en naturlig look och bostad till smådjur som lever där. jag har minst 4 dominanta makroalger som gillar att växa över koraller, ska rensa lite och klippa ner makroalger så att de kan börja växa igen och så att korallerna på bottefår lite mer ljus. Min ena pepparmintsräka bär rom:) som ni ser på bilden,upptäckte det när jag matade dem nyss... alla fiskar mår bra och korallerna lever, solkorallen mår inte så jättebra, den kräver så mycket mat och jag kan inte ge den tillräckligt så den krymper... ska försöka hitta ett bättre ställe åt den stackarn... Glömde kanske skriva att draken är såld:P ville hellre ha lite småfiskar som inte växer ur akvariet och ite skitar ner så mycket^^
  9. Okej, nu har akvariumet mest rullat på och makroalger av alla de sorter har i stort sett tagit över akvariumet. jag har inget emot dem, jag tycker de är fina:D blir lite många dock.... Bilder på teknikupdateringen och invånare kommer inom en mycket snar framtid, jag studerar naturlinje så det är ganska mycket plugg,orkar inte kolla om jag har sagt att jag studerar marinbiologi på västkusten-_- är lite trött Som sagt bilder kommer denna vecka, hoppas jag iaf:D hade bra allesammans:) Gör inget som jag inte skulle gjort!
  10. Lite bilder på mit 165l efter flytten till lysekil, bilerna är tagna med mobilen så det är inte den bästa kvaliten. har lega lite lågt med karet efer flytten, har haft problem med skummare och tempratur, ska reda ut det när jag komemr tillbaka till lysekil. Är hemma i Motala nu och handlat på mig lite kul från KF, bland annat: Porslinskrabba(Neopetrolisthes maculatus) Pistolräka + goby, spräckiga putsarräka pepparmintsräkor pseudochromis bicolor( förväxlade den medloreto i affären... denna ska visst vara aggresiv och jag känner att mina räkor skulle ryka direkt när jag satte ihop dem. tar med mig ett litet akvarium som jag kan ha den i tills jag vet hur den uppför sig) Bubbelkorall euphyllia levande sand(måste testa den, hade lite för grovt för räkan och gobyn, så jag tänkte göra en lite zon där de kan gräva o busa) som sagt, mer bider kommer när jag återvänder till staden där det alltid blåser... härligt
  11. Jepp, har köpt den på kf, ska börja lägga ner stenen i hinkar idag och ta bort lite vatten. imorgon ska resten ner i hink:P
  12. Det tar cirka 1 timme för polyperna att komma ut när jag lägger i mat(artemia,plankton). jag försäker lägga i lite på förmiddagen, bara så att det blir smak i vattnet, så att den slår ut fint och sen på eftermiddagen/kvällen så lägger jag i lite också, alltså den är ute hela dygnet förutom på morgonen. Den mådde väldigt bra i affären då den hade massvis med små nya polyper här och var. Det tog bara ett par timmar för den att slå ut i dess nya akvarium:) den verkar trivas. Den fick mat dagen efter jag lade i den, och jag har tänkt ge den mat var tredje dag, eller hur gör ni? jag har kollat runt på nätet och det verkar vara många som har problem att få polyperna att slå ut i ljus, men min verkade van med det så jag är glad att jag tog chansen och köpte en.
×
×
  • Skapa Ny...