Gå till innehåll

KammoFisk

Medlem
  • Antal inlägg

    42
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. O Kammofisk, köp av Ted, är det någon vi vill gynna så är det sådana bra, hjälpsamma och kompetenta handlare! Aqualine, GPA, +GF+ osv är säkert mer intresserade av större affärer än vi små privatpersoner som ska "dra rör till saltkaret"! -Tro mig, jag vet.
  2. Fortfarande inget bra rent svar....
  3. Vad ska vi välja då? Ted i kungdbacka eller ett snabb varuhus, för oss i gbg? Vart har ni köpt era rör?
  4. Jag "murar" in mina synliga med Deltec Acuascape, funkar finfint!
  5. livslängd? Snackar vi år eller månader? Skall själv tjoffa rör , var på väg till rörmokarn innan jag läste denna tråd. Kan vi skaffa "vanliga" grå rör till våra saltvattenskar?
  6. En liten större uppdatering om intresse finnes på mitt kar:) Det rullar på, Ephyllior växer som tusan! Som sagt jag kör budget varianten av salt. Tillsätter endast Saliferts All in one just nu men skall börja med balling när det börjar förbrukas mer. Ligger två påsar i, en med kol & en med fosfat-silikat remover. Tanken är att i höst bygga en sump med bättre skummare och lite annan teknik. Som det är nu så har jag en skummare som är gjord för 300L den går för fullt:) Det är importstop på fiskar tills det är ordnat med sumpen. Har lagt i L-sand också, först en påse..väntade en vecka och slängde sen ner den andra. Innan så hade jag ngn enkel vit sand som det ständigt var ett tunt alglager på, nu efter ca 3 veckor med den nya sanden är det helt borta och jag upplever det som om det vore mindre "smuts" på botten.Kan den levande sanden vara så effektiv? Skaffade död sten till vänster sidan, för att få upp höjden lite. Var i Kungsbacka igår och fick med mig små fraggar av hysterix & montipora digifiera. hehe.. det blev visst inte så stor uppdatering. Kommer med lite bilder ikväll när solen inte ligger på. Finns bitar av Grön Stjärnpolyp att byta bort.
  7. Blir ledsen och rasande när man läser sådant här! Du kan nog hälsa den som gjorde det ett och annat från oss här på SG! Håller med fullt i inlägg 8,9 &10! Inget snack om att de skall ersätta dig, om inte personen i fråga gör det så får väl alla som var där lösa det! Stå på dig!, det är ju ändå djurplågeri det handlar om. (Nu går det åt kaffe & snus för att lugna ner sig igen:) )
  8. Angående Biltema, skulle nog aldrig våga använda deras saker i ett akvarium! Nu har jag tagit mina första fraggar på Stylophoran, det var lite nervöst:) Passade på att norpa lite på Acroporan också. Hoppas de tar sig nu:)
  9. Soahl behöver väl lite plats:) Ctenochaetus truncatus är mest rosa/vit men blir lila/brun när putsar fisken eller riviret hotas, ändrar färg på typ en sec:) Köpte den hos Ciklidhuset (Lerum, utanför Gbg)
  10. Tack Sunny:) Jodå han/hon är rosa...lila...nästan brun ibland...är nog den trevligaste fisken i burken just nu. Ctenochaetus truncatus var lite blyg i början men nu tar han/hon för sig:) Såg att du har min favorit i din burk...Sohal..vill ha en sådan i mitt nästa projekt:)
  11. Någon som har bra tips på lim till stenar/koraller/fraggar?
  12. Jag fick prickar på en av mina kirurger, körde utan uvc då. Matade med vitlök ngr dagar och prickarna var borta, kanske värt att pröva detta? Kör alltid en mix med vitlök nu + uvc.
  13. bara spottar ut massa sekret..varför,vad är det?
  14. Det ligger en 600*200 skiva på golvet, sen leca block, en skiva till..frigolit...sen akvariet. Tio leca block är det totalt. Karet står på trägolv nära en STOR järnbalk under i bjälklagret.
  15. En träff i Gbg trakten hade varit roligt!! Jag kommer direkt, tar med fikabröd!
  16. KammoFisk: kommer ifrån ett dagbarn som såg en Pyjamas kardinal och utbrast "titta en kammofisk"! Tjejen berättade när jag kom hem från jobbet och jag snodde det direkt:)
  17. Tackar! Orkade inte trycka ner nollan, lite ironi:) Självklart är det åttatusen.
  18. Ca 8l/h inklusive uvc och en liten eheim som jag byter vadd på var tredje dag, sand gobyn river upp en del. Skall byta sand i veckan till "levande sand" 9 kg "pink" och en liten påse "substrakt" finns i en butik i täby. Hoppas på att detta skyndar på nedbrytningen lite, plus att det kanske blir snyggare för oss i familjen:)
  19. Tack manne! Man gör så gott man kan som nybörjare:)
  20. Skall lägga i mer sten på vänstersidan nu på semestern, bättre ljus och sen ösa på med fraggar eller dyl:)
×
×
  • Skapa Ny...