Gå till innehåll

Nicke_W

Medlem
  • Antal inlägg

    231
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Update.. inte mycket som har hänt förutom en större städing av karet och ommöblering av stenen. Anemonen och clownerna har fått flytta, mest för att annemonen växte för bra och framför allt väldigt fort. Vilket några av korallerna fick känna på. Har istället skaffat en red spotted blenny efter en tids letande. Även en sjöhare har fått flytta in.
  2. Tackar Jani du spara precis lite tid åt mig (så slapp jag leta) Om dom ändå kunnde visa mer av den är typen av program på tv så vore det kalas. Vet inte om det bara gäller mig, men man blev helt klart sugen på ett bra mycket större kar då man såg allt djurliv
  3. Riktigt snyggt kar, musslan ser bra stor ut!
  4. Såg hela serien förra året, riktigt intressant rekommenderas.
  5. Hehe... mina clonwer lämnar inte änns anemonen då jag flytta över den till ett tillfäligt kar , då jag tömde karet förra helgen för stor rengöring av allt. Idag då dom skulle få flytta hem igen, så vart dom minst sagt inte glada och försökte jaga bort min hand till och med några små nyp fick man, då jag skulle lossa på anemonen. Fudera själv på att skaffa en gorgonia, men råkade av en slup läsa en del om dessa vackra koraller tidigare i veckan. Och dom färg glada verkar va extremt svåra att ha tyvärr. Bland det vanligaste problem va just maten, troligtvis så får dom inte all näring dom behöver i våra kar och där med tynar dom sakta bort och polyperna minskar i anntal så någon gorgonia blir det inte på tal om.
  6. Jag har själv en stor och fin BTA, matar den i stort aldrig separat då den inte tog imot nått som jag gav dom första månaderna. Och så har det nu blivit tror den får tillräkligt då jag matar allt annat, plus att clownerna matar den flitigt ser väligt kul ut. Växer så som **** gör den också. ps. mrbrandin härlig färg på anemonen
  7. Kan även nämna att jag tar god tid på mig att koppa in djuren 2-4 timmar är inte ovanligt.
  8. Samma med mina ser 1-3 framme på dag helt stilla, men efter att timmern har slagit av ljuset då drar dom igång och resten av gänget kommer fram.
  9. Jag har eller hade ca 30kg ls men såld 8 kg vid jul (för många stora och klumpiga stenar). Hur som helst så har jag en picturatus som käkar glatt från stenen. Har även sett att den har försök att ta fryst super shrimp, vet dock inte om den har lyckads p.g.a dom andra fiskarna. Hade hur mycket små djur mm som helst i min ls innan madarinen åkte i nu efter några månader så tycker jag att det har minskat väldigt mycket, fundera nu på att göra mig av med den innan det blir för sent. Så även om du har gått om liv i stenen, va beredd på att djurlivet kan minska bra mycket snabbare än vad man kanske hade tänk sig.
  10. Mina käkar även trådalger och annat skit efter att ha fylt på med tre små extra mitrax så försvan dom besvärliga algerna över en natt. Som sagt ett trevligt inslag i karet plus att mina är både dag och natt aktiva
  11. Hur koppade du in fisken ? Ser alla värden bra ut ?
  12. Fy fasen vad snyggt det är! Jag behöver inte mata min BTA separat längre, mina clowner gör det åt mig ser bra kul ut
  13. Tror den va såld då jag va där i Fredags och köpte lite teknik. Såg den inte där dom brukar ha dom.
  14. Någon som råkar ha en liten grön BTA och som önskar byta upp sig till en större BTA ? Min har blivit enorm på väldigt kort tid.
  15. Har inte D varianten mer ljusrör också 6/8 st ? Eller minns jag fel nu.
  16. Fin fina ormar Är själv riktigt sugen på att skaffa någon eller en ödla.
  17. Super fin gorgonia , hmm.. verkar finninas en hel del intressanta saker i den affärn. Får bli en tripp nästa veckan då lönen har kommit Om du fundera på att släng ut dina hyresgäster ifrån acroporan, så tar jag gräna imot någon
  18. Min BTA va utan bubblor för en drygg vecka sen, då hade den vart så i 2-3 dagar. Tror min regerade på att det va för lite cirkulation (en av mina pumpar) av paj då och just den pumpen som va riktad mot anemonen. Har två clonwer som går i den också. Men då ljuset är av så försvinner bubblorna.
  19. Den ser väldigt likt ut dom som fanns på leasing helt klart
  20. Du råkar inte ha lite macro över ?
  21. Finns Mitrax som går över till rött i färgen, fick själv höra och se de på leasing.
  22. Nja det tog ett tag in den kom igång ordentligt. Tja har inte tänkt o ta någon större summa heller. Fin firre, precis en sån har jag vart på jakt efter, får ta och besöka den där butiken i S:tälje
  23. Placera dom högt upp om du har möjligthet, efter att jag gjorde om i min burk. Så har mina bruna börjat växa ännu bättre nu då jag placera dom högt upp. Har hafft den igång den fungerar perfekt Kan försöka att riva loss en större bit av bruna sjärnpolyer, då dom är lättare komma åt nu, om du skulle va intresserad. Tror jag har en liten fraggsten med blåa kvar också.
  24. Verkligen fint litet kar detta. Har fraggarna vuxit något än ? Ta gärna en bild på AMBLYGOBIUS RAINFORDI är själv sugen på en från den arten.
  25. Min bubblor har minskat markant sen igår bara, förvänta mig att dom är helt borta inom 2-3 dagar. Hur länge har karet vart igång ? Vet att jag hade bubblor under en längre tid första gången jag starta igång karet (handla då om någon månad.)
×
×
  • Skapa Ny...