Gå till innehåll

jizeta

Medlem
  • Antal inlägg

    367
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. En rörlevande snigel om jag inte misstar mig. Skickar den ut 2 "tentakler"? Nyttodjur oavsett =)
  2. Har för mig det finns en sådan tråd här redan...
  3. Matade precis fiskarna och den lilla biten folie som sitter över kuben med fryst mat i förpackningen åkte med ner i vattnet och in bakom...är det något att oroa sig för?
  4. Som rubriken lyder. Kan man köra ozon i en Tunze 9002 skummare? Hittar olika svar på nätet. Nån som vet?
  5. Artikelsystemet hade jag helt glömt...bra idé! Man kan diskutera OLIKA metoder i forumet men i artikelsystemet finns de vanligaste och mest beprövade beskrivna?
  6. Exakt...nåt åt det hållet. Förstår att det krävs expertis men det tvivlar jag inte det minsta på att det finns på guiden =) Finns säkert flera som byggt skummare och vet hur det ska göras bra t.ex. Eller folk som har kört UVC sen stenåldern eller andra som är inne på sitt 12:e egenbyggda akvarium med hemmagjord sump och rördragning och har massa bra erfarenheter och tips att dela med sig av.
  7. Sitter och funderar på det här med ozon till burken och inser att jag inte vet ett skit i princip mer än att det ger klarare vatten och hjälper mot parasiter, men inget om vilka manicker som behövs, vad man ska tänka på, kompletteringar man kan tänkas behöva göra osv. Slog mig då att varför kan man inte ha en sån rubrik här. En "How to" och att kunnigt folk där lägger in pedagogiska instruktioner, tips och tillvägagångssätt, så att folk som undrar lätt kan klicka in på "ozon, UVC eller bygga egen skummare" osv och där få svart på vitt att SÅHÄR bör/kan man göra. Blir lätt annars att man sitter i otaliga trådar och läser inlägg som förvisso ofta är bra, men inte alltid så konkreta. Vore skönt med: "För att koppla ozon på skummare" och en checklista "För att koppla ozon på egen pump" checklista och sen lite smarta tips om dosering osv Går ju att använda på det mesta från att bygga egen LED till att dra rörkopplingar, bygga sump, karantänkar eller bygga revpelare. Bara en tanke...
  8. Var inte fullt seriös med mantisförslaget...men fascinerande djur är de...
  9. ...OOOOOOM man nu inte vill ha en sådan
  10. Skönt att det inte blev några "permanenta" konsekvenser...
  11. Alternativ 4...köp en smasher-mantis och låt naturen ha sin gilla gång =)
  12. Välkommen till guiden och en massa långa timmar av att bara sitta och titta på allt kul och nytt som hela tiden dyker upp i akvariet! =)
  13. Det är inte så att det är ett ömsat skal som hamnat där?
  14. Kör med ReefCrystals-salt glömde jag skriva
  15. Kör med osmos och fosfatremover (Fauna Marine ULTRA PHOS och ZEOstart). Byter ca. 20%/varannan vecka och matar fiskarna 1 gång/dag och då får de en hel fryst kub artemia eller marinemix alternativt granulat. Ska kolla upp det där GroTech mineral och se om det kan hjälpa mig... Kom just på en sak apropå fosfaten som är hög trots att jag då kört med "dubbla" removers i ett par veckor utan direkt förändring...har ju inte testat osmosvattnet. Kanske är osmosen som strular...
  16. Har ett RSM 130 med Tunze 9002 skummare och behöver lite hjälp med mina värden Temp: 26-27 Salinitet: 1.024 KH: 8,5 Alk: 2,9 PO4:~0,75-1,0 NO3: 50 Ph: 7,8 Ca: 330 Mg: 1050 Alla tester är Salifert. I akvariet lever nu: 2 clowner 1 bicolor blenny 1 salarias 1 mandarin 1 liten blenny jag glömt namnet på 2 korallgobies 1 BTA 1 cylinderros 1 flakväxnde montipora 10x15 cm 1 hystrix 4x6 cm skivisar gröna stjärnpolyper sinularia lobophyton xenia kenyaträd Har någon nåt tips på hur jag ska kunna få kontroll på de dåliga värdena sam stabilisera dem? Vet NADA om balling och har aldrig tillsatt spårelement. Vänligen// Jesper
  17. Hade samma problem...och värst var det på sommaren med 28-29 grader ibland. Löste det genom att köpa en fläkt http://www.zoomarknad.se/product-view.asp?catid=11593&prodid=8290&ref=%2Fproduct-dlist.asp%3Fcatid%3D11593, öppna fronten på huven och sätta den på kanten riktad mot ytan. Fick ner tempen till rimlig nivå men avdunstningen ökade markant. Nu har jag puttat i en Tunze 9002 och mediabasket och tempen är stabil på26-27 grader trots att det också sitter en stream i karet nu.
  18. Har tänkt sätta upp ett Aqua Box 2 (17 liter) och ha en mantis i detta. Undrar dock om nån kan tipsa om ett filter samt en pump som lämpar sig för detta? Funderar på nåt i denna stil, men vet ej om denna funkar i saltvatten... http://www.zoomarknad.se/product-view.asp?catid=16331&prodid=13439&ref=%2Fproduct-dlist.asp%3Fcatid%3D16331 Har nån något annat förslag? Belastningen i karet är tänkt att vara mantisen, macroalger, skivisar, nån mjukis, rörmask och ev. en sjöborre.
  19. 28 år och Fritidsledare på en fritidsklubb/fritidsgård
  20. Har en likadan och har fått den benämnd som terminator iaf. Min gör inte.mycket väsen av sig dock...men är gräver under stenarna
×
×
  • Skapa Ny...