Gå till innehåll

MatCan

Medlem
  • Antal inlägg

    56
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Mattias
  • Stad
    Bålsta
  • Antal år inom saltvatten
    0
  • Akvarievolym
    Har inget ännu, 375 l planeras
  • Antal år inom sötvatten
    Sedan -98/-99

MatCan's prestationer

Givmild kirurgfisk

Givmild kirurgfisk (5/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Yes. Inser att jag tänkte helt galet. Får skylla på julstressen :-)
  2. Nej det funkar inte. I en durso rinner vattnet ner. Om du vill att den ska suga upp vattnet (hävert) så måste du sätta igen lufthålet i durson, och då är det ju ingen durso längre. Om du ska köra med hävert så kan du lika gärna köra med ett rakt rör som slutar i den nivå som du nu ritat in durson på.
  3. Haha, nej... Måste nog göra mig av med lite annat då... Typ fru och barn :-)
  4. Synd att man inte har plats för det. Bor 500 m därifrån :-)
  5. Om det är tangit du ska ha så finns det på Bauhaus. Kanske lite smidigare än att åka iväg till triton
  6. Är ny i hobbyn... Är alla musslor ajabaja eller finns det musslor som är ok att handla med?
  7. Jag skulle byggt en egen bänk av MDF om jag vore som du. Här är en länk till mitt förra bygge. 25mm MDF med köksluckor från IKEA. Självklart mer jobb än med köksskåp, men också väldigt stabilt. http://www.ciklid.org/forum/showthread.php?t=56926
  8. Kan jag absolut göra. Gäller bara att hitta tiden till det. Ska se vad vi kan ordna. Har fått lite problem med min bänk som måste lösas också. Har lyckats bygga den snett. Riktigt irriterande eftersom jag mätt och mätt och mätt och mätt. Nu är den är så jäkla stadig så det är svårt att räta upp den för att åtgärda felet.
  9. Kommer bli en hel baksida av 22mm spånskiva och framssida och sidor i 12mm MDF. Jag räknar med att det ska räcka. Bakstycket och sidorna kommer alltså vara limmade och skruvad mot hela stommen, vilket gör att benen inte kommer kunna rubba sig. Dessutom kommer det vara en hel skiva under av 22mm spån som benen kommer vara skruvade i underifrån. Med tanke på hur stabil den redan är kan jag inte tänka mig att det kommer bli något problem. Den är både kexad, limmad, skruvad och ihopsatt med vinkeljärnså det ska nog till en bomb för att kunna knäcka den :-)
  10. Har fått ihop stommen nu. Ska måla den innan jag fortsätter monteringen. Tyvärr har man ju inte så mycket tid som man skulle vilja så det går lite långsamt. Bänken kommer bli ljudisolerad inuti med dämpmatta från Biltema. Är allergisk mot plaskljud Funderar på hur avrinningen ska göras, med durso eller med hävert. Lutar åt durso med ett extra rör som backup
  11. Hahaha. det förklarar en del. Tyckte du var onödigt försiktig. Funderade på plastskruv till nivåvakten, men har inte orkat leta rätt på det. Har limmat, skruvat och kexat ihop en del av stommen nu. Den blir väldigt stabil så det kommer definitivt inte behövas några vinkeljärn.
  12. Borde det inte räcka med rostfria skruv? Kommer måla hela stommen innan jag bygger vidare på den så det borde räcka. Hade tänkt sätta vinkelbeslag i alla hörn men kanske ska skippa det pga rostrisken?
  13. Äntligen kommit igång med bygget. Delarna till stommen är uppkapade, men än så länge är inget monterat. Inte så jättemycket att se ännu. Lägger ut mer bilder så fort nått händer.
  14. Nja. Glad om jag slipper ytterliggare ett rör upp till karet. Provade att fylla på i första facket i sumpen och det fungerade klockrent. Inget vågskvalp som stör nivåvakterna och fick nån halvliter extra vatten. Kalasbra
  15. Smart, det har jag inte ens tänkt på.
×
×
  • Skapa Ny...