Jump to content

Kramboa

Medlem
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Neutral

Profilinformation

 • First name
  Johannes
 • City
  Göteborg
 • Antal år inom saltvatten
  <1
 • Akvarievolym
  47
 • Akvarietillverkare
  Hemmabygge
 • Vilken uppsättning av ljus använder du
  2*18 W biltema dagsljus
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  0

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. tjenare

  Gå medi gruppen WCR- west coast reefers, en grupp för oss på bäst kusten. bra när man vill byta fragg eller bara kika i varandras kar.

 2. Har även införskaffat en begagnad avfuktare och tänker mig något liknande Jon Olavs kylare, fast det kalla vattnet från avfuktaren går i en sluten slinga genom titanspiralen som sitter i sumpen. Frågan är bara hur man håller den ren från alger och havstulpaner..
 3. I annonsen står det 99,5% titan och 0.5% aluminium, men om det är sant eller ej är nog svårt att ta reda på.
 4. Jag köpte precis ett titanrör i spiral på ebay för 30$. Samma kille hade några spiraler till och en del raka rör. Det kändes billigt, men jag vet inte vad sådant här kostar i butik. tum, inte cm
 5. Det finns mycket billigare på ebay http://cgi.ebay.com/12706-TEC-Thermoelectric-Cooler-Peltier-Plate-PC-CPU-/380327435062?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item588d481b36 Men betänk att verkningsgraden till mycket beror på temperaturskillnaden över elementet. Vill man ha 10°C i karet måste man ha <10°C på kalla sidan och sedan helst <20°C på varma sidan, hur skyler man det med inomhusluft? Bygg på med ytterliggare ett element så att varma sidan kan tillåtas vara <40°C, men då ökar samtidigt strömförbrukningen med 100% Dessutom producerar elementet värme precis där man inte vill ha den,
 6. Var det då kalkmurbruk du använde? Om det inte är hydrauliskt måste det karbonatisera en tid för att inte skäljas bort. Det finns ju även murbruk med cement som bindemedel, det ska fungera.
 7. Jula rear nu en luftkonditionerare med kylkapacitet på 2300 W för 1995:-. Kombinera med Jon Olavs guide. För medelstora akvarium räcker nog dock en mindre modell som även är mycket tystare. Jag är riktigt sugen på den senare.
 8. Har inte haft tid till att utveckla karet något men lite andra kul saker har hänt. En krabba hade plötsligt massa rom, tyvärr mörknade den och föll av efter nån vecka. Skulle lagt den på mackan medens jag kunde. Som ni ser fattas hon en klo och två ben. Det är inte jag som varit sadistisk, hon fastnade i pumpen. Jag har inget täckglas så det avdunstar en del, kände en dag att jag borde mäta salthalten, den va 35‰. En ganska rejäl höjning antar jag eftersom vattnet tagits från Hönö och Saltholmen. Så nu duttar jag i kranvatten titt som tätt. Sen har karragenalgen växt några cm, helt utan bely
 9. Tänkte tipsa om att den svenska översättningen av "Dyreliv i havet" nu finns att köpa. http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9113023551 (ännu billigare på lycknis.com om man är student) Har ni fler tips på bra böcker? Har inte hittat någon alls om alger, "Havets växter" går inte att köpa längre men väl att ladda ner ni vet var.
 10. Nu är balansen återställd igen. En liten överraskning fick jag när jag städade under bordet akvariet står på, där hittade jag alla räkorna, torra. Å i köket har jag hittat två intorkade krabbor. Lyckades rädda en som höll mig vaken en kväll Nu vill jag inte veta av några mer rymlingar!
 11. Kan inte svara på frågorna.. men snygga riktningar!
 12. Nu hade det varit roligt ett mikroskop! Jag har ordenltig cirkulation men tagit ut filterinsatsen. Utöver blåmusslorna har även sjöstjärnorna och tångräkorna strukit med. Men krabbor, tulpaner, snäckor och nejlikor(!) lever. Sedan igår har det blivit märkbart bättre med diset.
 13. Idag står allt inte rätt till i akvariet Som syns på bilden har det blivit rejält disigt och det kryllar av små vita djur, kräftdjur skulle jag vilja säga. Allt hände över en dag! Fram tills nyligen hade jag ingen filtrering, bara cirkulation, och ingen belysning. Så kanske har det påbörjats nån otrevlig process i filtret och/eller så är den en algblomning på grund av den nya belysningen. Jag hämtade nytt vatten i samma veva och tog med en del blåmusslor men till skillnad från de jag hade innan dog dessa efter några dagar, kanske för att temperaturen blivit för hög med belysningen på. När jag
 14. Jag tror det är en havsnejlika, ploppar upp fler och fler förresten. Mina växer mer på höjden, havsrosen verkar vad jag sett väldigt platt. Har slängt förpackningen men tror de hette röda plankton, bara. Ganska säker på att det är djurplankton. Jag stänger av filtreringen när jag matar. Det känns som när man var barn och fiskade krabbor på sommaren, bara det att nu är det blodigt allvar Får inte till jättebra kort, kameran blir bländad av min fulbelysning, men här kommer några. Min flickvän lyckades dessutom få när en krabba mumsade på en blåmussla. En film på havstulpanerna:
 15. Nämen va trevligt! Hoppas på mycket intressant läsning
×
×
 • Create New...