Gå till innehåll

Anne

Medlem
  • Antal inlägg

    57
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Har ett par Chromisar som leker lite då och då, senast i förgår, och hör o häpna, det mesta av rommen finns kvar, finns det någon chans att de kan överleva om de kläcks??? har förgäves letat efter någon tråd om det här på guiden. Tack på förhand
  2. låter väldigt synd att ta död på dom, försök få dom att släppa o skicka dom till mig.
  3. han låg död i morse, gjorde en liten obduktion, det såg ut som en massa var som rann ut när jag skar upp bölden, får bli att jaga fatt i en ny hane, Någon som har till salu kanske? hur är det nu, om man köper en ungfisk, blir det hane av den då?
  4. Nix, vet hur det ser ut, har haft det några gånger, detta är på sidan ungefär mitt på kroppen, började som en liten knöl, nu är den jättestor,han står o trycker under en korall, honan försökte att få honom i lek i går, men icke, har inte sett honom äta i heller på ett par dagar.
  5. vår Bangaihane har fått något som ser ut som en ljus böld bakom gälen, ganska stor, det växer på innifrån,blir större o större för varje dag, har även sett att det sitter kritvit avföring i analöppningen, står lite undanskymd så därför kunde jag inte få någon bild. något förslag??
  6. 49 sommrar,jobbar som djursjuksköterska o allt i allo på liten smådjursklinik, har även jobbat många år i zoobutik med bl.a salt. haft sött i hela mitt liv och salt i ca ett år.
  7. Titta gärna på Tvåan, blir en del salt
  8. Tack Bygert, pyssel, visst, men är inte salthobbyn det överhuvudtaget? det var ju så jag tänkte, att kläcka och låta de få lite storlek, kanske inte fullvuxna, det borde väl vara ett bra komplement till de dom kan hitta i stenen.
  9. Ingen som ville svara på min dumma fråga????
  10. Jättefint kar, hur gick det ? har du haft något öppet hus?? Ser att du har en massa fina saker, skulle va skoj att se live
  11. Jepp, pepparmint är det, verkar som om det är en av två som är värst, har även sett den sitta o gräva in i en levande eremit,som sedan dog, och små rörmaskar som satt på en sten jag la i, 7 st blev i ett nafs räkmat, satt o tittade på när hon slet sönder rören o käka maskarna
  12. Måste absolut bara ställa en dum fråga, har ju ingen erfarenhet av mandariner, men skulle hemskt gärna vilja ha ett par i ett kar för sig själv, alltså ingen annan fisk, har gott om kryp i LS, men nu till frågan, kan man inte odla artemia till dom, alltså vuxen artemia???? då blir det ju levande mat.
  13. Vet inte om vi tänker likadant när det gäller nät på rockring, önskar jag kunde rita o berätta, tycker det är skoj att försöka utveckla fiffiga grejor på relativt enkla sätt. Ang. rockringen så ska det vara ganska mycket nät på, tänk dig en djup melittapåse, eller en fjärilshåv utan skaft, kanske ha två eller fyra rep i ringen, jag vet inte om det funkar, men skulle vara skoj att testa.
  14. häftigt med "vår egen " fauna i akvarium, angående kastnät: vet egentligen inte hur ett sådant ser ut, men min tanke var att sy fast ett rejält stycke nät på en Rockring, en sådan som barn har runt magen o svingar runt, och en lång lina på det!!! kanske funkar, jag vet att det funkar om man behöver fånga en fågel på land, är aktiv innom Katastrofhjälp Fågel o Vilt(KFV), det kan ju vara värt ett försök.
  15. verkligen tråkigt med ditt kar, men ville bara säga att det inte är ett normalt beteende för en katt att göra sina behov i vatten, jobbar som djursjukvårdare och har haft katt i nästan hela mitt 49 åriga liv, i dags läge har jag 3 st och ligger möjligtvis på sötvattensrampen för värmens skull, förstår om en yngre katt tycker det är intressant med fiskarna. hoppas du får ork att starta om.
  16. du kanske ska sälja lite framöver? isf är jag intresserad, under förutsättning att du kan skicka, när det är varmare.
  17. helt enkelt underbart, vad är det ittergröna i ena hörnan som kryper längs sten o sand?? väckte habegär
  18. synd på dina acroporer, men ett förbaskat fint kar du har, snyggt med öppna partier, men visst med den volymen kan man ju skapa mer, här är det bara 200 l, får va glad för det lilla, hihi.
  19. Gott nytt saltår på er
  20. Anne

    Alg matta

    Skaffa en banded goby, rensar sanden effektivt, men man får räkna med att det sprids sand lite här o där
  21. Regnvatten tunnor, typ stora gröna, Bauhaus, k-rauta m.fl. rymmer väl ca 400-500 l, finns olika stora
  22. Kan ju va så men tycker det är konstigt att 3 st krabbor dött några dagar efter installation, de har varit nyömsade alla tre, det som finns i karet är en liten rödbenad eremit, en lite större blåbenad eremit, små ormsjöstjärnor i massor oh 2 st pepparmintsräkor.
  23. Nix, krabborna är döda, den senaste släpptes i för 3 dagar sedan, ömsade i förgår och i morse levde den, men nu i kväll sitter jag o tittar både på ömsatt skal + nyömsad krabba som blir sliten i stycken,tyvärr
×
×
  • Skapa Ny...