Jump to content

POPOV

Medlem
 • Posts

  757
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by POPOV

 1. Kanske ett svagt sug men ingen ork till den saken, ringer dig om 15-20 år när det finns tid igen =) .
 2. Snyggt och cleant Ken, ser att du lärt dig bruka systemkameran ! Nej, inte på väg tillbaka =)
 3. Det var spånskivor, Ikeas köks komponenter tål en hel del vikt. Finns vikt specifikationer på deras hemsida om jag inte har fel för mig.
 4. Stämmer allt är från Ikeas sortiment förutom kortsidan som jag skräddarbeställde då den inte var standardmått.
 5. Nej, större delen gick till Håkanstorps Zoo. Har sett att några få ögonstenar fortfarande finns kvar där som senast i helgen. Gäller bara att slå på rätt ljus så ser man direkt vilka dessa är.
 6. Fick fria plats för sonen som nu är född.
 7. Väldigt likt Ecotech hårdvara...
 8. Det där var bra bilder! Själv suger man på att ta bilder på sådant som simmar =). Fina köp du gjorde på Håkanstorp, såg själv den nya fina sändningen i butiken.
 9. Jag behöver inte heller tillsätta MG i mitt kar, CA och KH går åt i vanlig ordning. Vet även om andra salt kar som sällan eller aldrig behöver dosera MG fast dom har en hel del koraller.
 10. Kört med Siporax i mer än ett år nu, har ej observerat någon skillnad mot att köra med LS. Om jag skulle få för mig att bygga nytt kar hade Siporaxen återigen brukats!
 11. Trevligt att se att du fortfarande finns med. Köpte ett av mina första ting i denna hobby utav dig för många år sen, en MH lampa. Kommer ihåg din kub, den var en inspiration i starten av denna hobby =) !
 12. Siporaxen har större mängd gynnsam yta för tillväxt av bakterier
 13. Önskar att jag också fick göra så hemma för damen...
 14. Kolla pris med dessa: http://www.plexiglas-shop.com/SE/en/index.htm Tror du klarar dig bra med 5mm så länge du inte ska lyfta saker med den =) .
 15. Bör finnas någon firma i området där du bor som bearbetar plexiglas. Åk förbi där en dag och fråga om det går att lösa. Annars kan du alltid beställa på Ebay eller kolla med Ormet som körde med vit platta av någon sort.
 16. Tråkiga med din hjälp är att vi har öga för fina former båda två Vi får turas om!
 17. Finns en del fina där ute men inte med en attraktiv formfaktor. Minns att du hitta en ett blå utförande från Polen som jag idag hade köpt utan att blinka.
 18. Dragon soulen måste vara den mest tacksamma korallen att fotografera, krävs minimal editering. Båda dessa bilder är nära originalen.
 19. Det där med placeringen är svårt. Som ni vet kan man inte ställa koraller hur som då ljus känslighet varierar och den kemiska kompatibilitet mellan koraller är som lotto. Flyttar en korall och blir personligen nöjd men inte en annan korall i dess närhet... Lite lättare om det var ett SPS kar. Men både du och Ken är bra på placeringen med!
 20. Sant, med tanke på att den var så gott som torr på ena sidan. Nu är den helt återhämtad och köttig, mycket enkel korall. Det är själva formen som gör den extra attraktiv och färgerna i blåljus slår mycket! Inväntar först en flytt av scolymior till min adress...
 21. Flera bilder kommer ska ni se Det ska inte avvecklas någonstans...det som finns i karet förblir då rensningen är avklarad. Nu ska det bara nytt in av finare sort.
 22. Varit ett tag sen min sista uppdatering. Sommarens värme har dragit fokus från karet men nu är det dags igen. Under tiden har jag rensat bort koraller som jag ej tyckt passar in 100%. Har haft en tendens att köpa koraller för att dom sett ok ut och varit tillgängliga vid mitt köp av andra koraller. Har beslutat mig för att endast stoppa ner det jag verkligen vill ha och tycker är snyggt, kosta vad det vill kosta =). Ser något tomt ut på vissa ställe men det ska komma koraller dit med ska ni se. Har även byggt upp ett rev på sidan med mina ecotech pumpar som ska möbleras under kommande månader. Under perioden har jag konstaterat att min åsikt om att regelbundna vattenbyten ej behövs är felaktig. Har nu infört rutiner för vattenbyten by 10 dagar basis. Korallernas tillstånd har bevisat att vattenbyten gör nytta i mitt system. Det har även adderats en L-list längs övre kanten på karet för att undvika fiskhoppen. Den smälter snyggt in och är avtagbar om jag så önskar. Glad Helg på er där ute!
 23. Du nhinner, Maria är van med dina prioriteringar...
×
×
 • Create New...