Jump to content

lexwin

Medlem
 • Content Count

  285
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

18 Neutral

Profilinformation

 • First name
  Alexander
 • City
  Göteborg
 • Akvarievolym
  130
 1. Som sagt, gör en mätning på bytesvattnet så vet du att du blandar lagom mot din saltmix. Sen är det ju så att ett välstartat akvarium behöver tillsats av dessa 3 dagligen. Jag doserar 100 ml kH balling varje dag.
 2. Hur starkt blandar du saltet? Jag gjorde misstaget i början och blandade det för svagt och fick problem med kH.
 3. Vissa pulver skall man inte lösa upp först då de bara blir en fällning då. Men absolut att man skall pudra i det på ett ställe så det inte riskerar att hamna kristaller direkt på korall.
 4. Enda rätta är att starta upp och börja göra nybörjarmisstag. Några länkar: https://www.saltvattensguiden.se/forumet/showthread.php?17505-Saltvattenskemi-f%F6r-dummies-verison-1 https://www.saltvattensguiden.se/forumet/showthread.php?17503-Mina-erfarenheter-av-att-starta-upp-ett-saltvattensakvarium Och varför inte kolla in min resa: https://www.saltvattensguiden.se/forumet/showthread.php?56856-Lexwins-RSM-130
 5. Instämmer helt med detta. Kämpa på!
 6. Minns att jag ryste till lite när jag såg en regplåt med AFW
 7. lexwin

  Oätlig alg?

  Följer, tror också jag har denna pest.
 8. Dag 517: Karet tuffar på medan jag kollar priser hos glasmästare. Rätt nöjd ändå, har lite tillväxt och utfärgning: 3 månader
 9. Ja, eller ta saxen och klipp.
 10. Helt i min smak, maxiknökat! Jävligt snygga foton.
 11. Om man kommer med bil? Vart är det lämpligt att parkera?
 12. Det skall nog bra om du har mycket kryp. Det finns många som äter lobster ägg men inte alla men de brukar de veta i butiken om du är orolig. Jag tror det är mest maten man bör oroa sig för, de sägs vara extra tåliga mot parasitsjukdomar för de har ett speciellt slemskikt. På nått sätt verkar det som att mina andra fiskar inte känner sig hotade av den utan låter den vara helt i fred även om den glider in på deras territorium.
 13. Den är ca 5 cm diameter. Bytes mot nått som får plats i mitt kar, andra knappar i storlek fraggplugg eller nån SPS gren eller 100 kr?
×
×
 • Create New...