Jump to content

joaslim

Medlem
 • Posts

  112
 • Joined

 • Last visited

Profilinformation

 • First name
  Joakim
 • City
  Vellinge
 • Akvarievolym
  450
 • Om JA vid skummare - Vilken
  Deltec mce600
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  70

joaslim's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. joaslim

  Seio Polario

  Så stolt ägare av den stora pumpen. Kan säga att den e riktigt grym. Enda störiga är väl fläkten till styrboxen som hörs lite. Med den i karet så kan jag lätt kasta ut tre av dom andra pumparn.
 2. Ok då fyller jag på med lite ros jag också. Till Triton som bytade ut min nya mh lampa som gick i sönder efter en vecka till en ny. Och det tog bara ett par dagar. TACK
 3. Japp hände samma sak med mig då va glaset spräckt på lampan som va 1 vecka gammal. Men jag fick en ny av handlaren.
 4. Ok var kan man köpa denna någonstans?? Man blir ju grymt sugen
 5. Lutar faktiskt lite åt att köpa nya HF-don som verkar mycket smartare än dom som sitter i. Dom ska kunna känna av om ett rör e kasst och ger då ingen ström till det trasiga röret plus att dom ska dra 30% mindre ström och inget flimmer vilket jag tycker att jag kan se på det som sitter i eller mer pulserande ljus om jag tittar på röret. Ni som vet kan det vara värt dom pengarna? Om det nu va röret som va kasst så fortsatte mina ballaster att mata ström tills dom brände och då är det inte speciellt bra grejor i amaturen.
 6. Jag menade dom två underst bilderna på den sista bild serien
 7. Ja prova med en pump det brukar jag alltid göra funkar fint. Det du skriver brukar hända mig också med ca 6mån mellanrum och i början så fattade jag inte vad som var fel tills jag rensade slangarna och dom va fulla med bruna alger så det kan vara ett tips att rensa slangarna.
 8. Riktigt nice får jag säga!!! Den lila acroporan har jag också en jäkla massa av och den har överlev allt som har hänt genom åren grymt härdig korral och riktigt snygg när den färgar ut. Var det en fragg ifrån dimorb?
 9. Kan ju bara hoppas att det här med high output inte gör någon skillnad. För då har jag gjort en j-vla tavla Men ett av dom nya rören sitter i och funkar finfint och det ena daylight funkade också innan mördar röret kom i eller vad det nu är för något som har hänt
 10. Ja nu är det lite otur för på alla rör där w ska stå så är det bortskavt men kollar man specen på amaturen så står där 4x54w High Output t5 rör. Jag har kollat ballasterna och det är bara 4st vita plåtboxar uta knappar och dylikt Rören är giesemann
 11. Ja det är ju en liten bit mellan vellinge o kalmar men jag ska ringa dom. Jo jag va ganska lugn när jag pratade med honom jag ville bara få honom och fatta att jag ville få röret testat så jag fick veta om det va min amatur som ballat ur eller det va fel på röret. Men han tyckte att det va jobbigt att skifta rören...tyckte att det va det minsta han kunde göra.
 12. Har just varit hos handlaren som efter en lång diskution gav med sig och provade mitt rör och mycket riktigt så funkade det inte. Men han sa att det är med 100% säkerhet inte röret som har dödat mina t5 slottar. Han sa att det garanterat är fel på min lampa och att jag skulle kräva en ny. Och han tyckte inte att det va konstigt att i just dom slottarna som röret hade suttit i är nu döda. Jag köper inte att alla tre ballaster skulle gå i sönder just då pga av ett fel som dödar tre ballaster som är helt oberoende av varandra just där som jag provar att rör som visar sig inte funka ändå. Och hur ska jag kunna skicka lampan som garantiärende när tre av ballasterna är sönder jag anser att chansen är väl större att blixten slår ner på samma ställe två gånger.
 13. Detta hände i går så dom har varit släckta hela natten och det ända rör som funkar är den del som inte har haft det "defekta rör" i sig.
×
×
 • Create New...