Gå till innehåll

Sardellen

Medlem
  • Antal inlägg

    710
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Ser bra ut. Någon undrade över mittstaget. I mitt kapade jag det och satte två tvärstag i glas. Jag hoppas inte du kommer få problem med det , men jag är lite fundersam över den lilla RSM-boxen som ska svälja ganska mycket vatten. Följer ditt bygge med spänning.
  2. 60-70 L vatten bytt, kört snabbfilter några timmar med vadd i reaktor efter ha rört runt ordentligt och blåst stenen. Nu är både phosphat remover po4 x4 och biopelletsreaktor inkopplat. Lite nytändning i mellanskåne.
  3. Cheva.... I slutet av juni pratade vi i denna tråden om att jag skulle ta tag i det där med phosfatremovern och biopelletsen. -Jag plockade fram den idag :-) -Du sa ju att jag skulle skynda långsamt :-)
  4. Hallå. Tack för titten. Som du ser är jag snabb med att svara :-) Har inte varit inne på ett bra tag och inte heller mätt karet på ett bra tag....vilket jag gjorde i dag. (det var visst snart 14 månader sedan ) .. ops.. Dags att ta ett litet ryck på akvariefronten. Lusten är tillbaka och Sardellen med :-)
  5. Har inte varit så aktiv på SG under sommaren, men kul att här kommit in lite nya fräcka retroprylar :-)
  6. Coolt. Har själv ett (numera ) vitt juwel med sump. Kika gärna in på min profil kanske du hittar något inspirerande :-)
  7. Nu var rutorna skrapade, även om karet i sig inte direkt är tipp topp.
  8. Bilder?? Då måste man ju skrapa rutor ;-)
  9. Riktigt trevlig form på ditt kar. Detta kommer bli spännande. Lycka till.
  10. Jag har tom för mig att dom klipps innan dom fraktas. Jag har haft min i 2 år tror jag och när en gick i mitt förra kar hade den längre taggar. Känns som den påverkas lite av rymligheten i karet. Tänk på att jag tror dessa taggar är giftiga.
  11. INTE AKTIV med min byggtråd ??? ... Det är visserligen 7 månader sedan jag skrev något, men igår blev den automatiska vattenpåfyllningen inkopplad och färskvattenfacket till vänster i sumpen fyllt med 35-40L vatten. -Man kanske skulle ta tag i det där med biopelletsen och fosfatremovern med. Det har ju legat i en låda i källaren i snart ett år ... hö hö :-) Dock kan jag säga att hela konstruktionen fungerar kockrent.
  12. Halloj. Long Time :-) Riktigt trevligt "litet" bygge :-) Det är ju trots allt inte så lite. Ska bli spännande och se det igång. Rördragningen känner jag igen lite av :-) Smart att köra 3-ner och istället hålla nere dimentionerna Lycka Till David i Eslöv
  13. Byggde hela min bakgrund av faxekalksten på mitt rsm 130. Kolla mina byggtrådar. Har även haft det i mitt hörnkar som finns som tråd om du söker på mig. / Sardellen.
  14. Kör citronsyra istället. Köp i vanlig matbutik i kryddhyllan och blanda upp det med varmt vatten. Släng i pumparna och låt dem ligga ett dygn :-)
  15. Kul att du kikade in och hittade min lösning på problemet. Glas gulnar inte och släpper igenom ljus bättre dessutom :-)
  16. Jag har kört Juwels filmer som bakgrund i två kar nu. Blå med lite "vattenmotiv". Svart bakgrund och avrinning är snyggt men jobbigt att hålla rent. Glas går hy att skrapa, men plexi / plast är nästan bättre att låta kalkalgerna få fäste på än att försöka hålla rent. Kör vit bänk på mitt nya kar. Du kan gärna kika på det. https://www.saltvattensguiden.se/forumet/showthread.php?48985-Sardellens-Juwel-Rio-240/page3
  17. Det är en lösning. Ångrar lite att jag inte satte en 25mm tapp istället för 16mm. Då hade man lätt kunnat köra en gren, men får testa. Det kanske räcker ändå.
  18. Jag kör utan osmos. Vatten byter en skvätt 2 ggr om året om jag kommer ihåg det :-) Stor skummare och mycket sten är mitt recept. Givetvis tillsätter jag lite all in one och kompletterar upp det med ca, mg, sr och kh buffer vid behov.
  19. Det är bara att konstatera att det finns många kar som är över 10år, kanske mellan 20-30 år med. Ett bedömande om hållbarheten måste nog göras från fall till fall.
  20. Ganska lättbyggt då man slipper fundera över om benställningen håller ;-p
  21. Genne. Nu var det inte så jag menade utan syftade mest på de alla plumpa och otrevliga inlägg som varit på sidan den senaste tiden. Kanske mitt inlägg ovan borde räknas till dessa när jag läser det med andra ögon. Jag ber om ursäkt. David / Sardellen.
  22. Oavsätt vad kommer jag aldrig sätta insuget nära botten på karet. Går något åt hell så har man en fin häverteffekt som tömmer karet.
×
×
  • Skapa Ny...