Gå till innehåll

HiTeq

Medlem
  • Antal inlägg

    133
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Hålet med de tre randiga armarna är en ormsjöstjärna. Också bra.
  2. Praktiskt! (kopplar alla så man bara behöver fylla i de olika volymerna en gång.)
  3. 80w är väl knappast ett problem i ett FOWLR? Tror det blir kanon. Vill du köra rev i framtiden är det bara att uppgradera då.
  4. Ja precis. Skriver från förlossningen på mobilen så det blev lite hastigt.
  5. Tveksamt. Snarare för mycket då den stått på botten några dagar hos mig innan du hämtade den. Innan dess att den däremot rätt nära mina ~240 Led.
  6. Den brukade inte dra in polyperna hos mig och mina vattenvärden är KH = 8,0 Ca = 410 Mg = 1350 Däremot har jag nog inte nollat fosfat. Tycker salifert är så svårt att få vettigt resultat från så mäter sällan. Tycker jag har läst mycket på utländska forum om problem med nollat fosfat. Tvivlar på att det är skivan som får hela korallen att surna (pluss den andra som är ostörd). Har du haft 0 senaste 2 veckorna också?
  7. Dom sitter på en liten lös sten så lämna kofoten hemma och ta med plånboken istället
  8. Tack! Guldtorchen är riktigt fin i blåljus väldigt gul med isblåa toppar. Den andra blir turkosgrön och lyser rätt bra men inget spektakulärt.
  9. Fyller på med lite mer bilder. Dendrophyllia enligt extremecorals.de men jag tycker den liknar grenväxande tubastrea. Det är i alla fall pigg och matglad. En liten det av den tänkta Euphylliaskogen, 2 torch (grön och guld svårt att få med fägerna på bild av någon anledning) och en frogspawn. Lila knappar och porites med christmas worms.
  10. Någon typ av nassarius? http://se.reeflex.net/suche#Nassarius
  11. Kul! Går det att få fram antalet aktiva medlemmar av de nära 4500. Alltså inte som funktion av tid utan just nu. Säg sådana som inte varit inloggade på ett år?
  12. Haha, ja det var skoj att dom valde att lyfta fram just min av alla tävlande. Tyckte själv bilden blev lite lustig men har inte så stora förhoppningar på att vinna. Har inte ens röstat själv
  13. Så gör jag med solkoraller och det fungerar utmärkt. Dom slår ut och börjar äta. Kan inget om Alveoporor men för solkoraller är det bra att under 15 minuter spruta lite då och då så den öppnar upp ordentligt innan man duschar rejält.
  14. Riktigt fin. En fråga bara. Är du säker på att det är en dendro? Jag tycker det är helt omöjligt att se skillnad på dendros och tubastrea. Har du något tips?
  15. Jag har den här. Har fungerat utmärkt.
  16. Jag tycker akvarieleasing i sumpan har varit riktigt bra de senaste gångerna jag varit där. Många fina koraller. Gällande Uppsala så är du ett år sen eller ett halvår tidig. Fanns två och ryktas starta två nya. Akvariemiljö i Gottsunda kan ha något kvar men är osäker.
  17. Tack! Det är den som fick följa med hem. Mycket nöjd med den.
  18. Bilder på några favoriter. Rosa/röd cynarina och en elegance. Guldfärgad torch och en mandarin som vilar huvudet på några acans. Ovan nämnd acan som försöker trycka i sig en rörmask. Och så hystrix och lila palys (?).
  19. Länk tillbaka till den här tråden? Fastnade i loopen några klick innan jag fattade vad som hände Nu är vi nästan nog många uppsalabor för en saltträff. Kanske i samband med premiären för den nya affären, kvällen innan öppning eller något.
  20. Instämmer. Skoj! När brukar det vara mest action?
  21. Om man kan tänka sig att styra 2 och 2 så finns den här som jag har: http://www.clasohlson.com/se/Grenuttag-6-v%C3%A4gs/36-1041 199 kr.
  22. Levande copepods. Edit: Hoppkräfta på svenska.
  23. Kul! Spontant så känns det som att vi är ganska underrepresenterade med tanke på att vi är Sveriges 4:e största stad. Inga bilder på din nya burk?
  24. Mina fina koraller klarar inte av de höga nitratnivåerna i lyxkvarteren där både djur och människor vältrar sig i mat och andra onyttigheter!
×
×
  • Skapa Ny...