Jump to content

mogge77

Medlem
 • Content Count

  113
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

mogge77 last won the day on December 13

mogge77 had the most liked content!

Community Reputation

63 Good

Profilinformation

 • First name
  Array
 • City
  Array
 • Antal år inom saltvatten
  Array
 • Akvarievolym
  Array
 • Akvarie mått
  Array
 • Allmän beskrivning av dig
  Array
 • Akvarietillverkare
  Array
 • Ljusuppsättning
  Array
 • Vilken uppsättning av ljus använder du
  Array
 • Använder du skummare
  Array
 • Om JA vid skummare - Vilken
  Array
 • Mitt huvudsakliga intresse för karet är - Övrigt
  Array
 • Antal år inom sötvatten
  Array
 • Använder du Osmosvatten
  Array
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  Array
 • Har du sump
  Array
 • Storlek på sump
  Array
 • Kör du med sand på botten
  Array
 • Använder du UV-C
  Array
 • Använder du Ozon
  Array
 • Använder du zeolitbaserad metod
  Array

Recent Profile Visitors

1,340 profile views
 1. Hej ! svar på fråga 1. Enligt Jordbruksverkets tabeller, om man skall gå enligt dessa, så är den minsta tillåtna ytan för två clownfiskar 40 liter. så enligt dem går det bra. Själv tycker jag fiskars beteende borde ha mer betydelse än deras storlek i många fall, när man tar hänsyn till akvariets storlek. Det finns tillexempel pelagiska små fiskar, som simmar långa sträckor varje dag i det fria.. och det finns stora fiskar som lever ganska stationära liv. Just med clownfiskar, så har jag 3 st par som bor med varsin anemon i min 1300 lites burk. Och det är väldigt väldigt sällan mina clownfiskar är längre bort än 20 cm från sin värdanemon. De är alltså väldigt stationära djur, när de har en värdanemon. Så jag kan nog tycka att 54 liter är ok för 2 st clownfiskar. även om det är på gränsen, Åsikterna kommer säkert gå isär.. 2. Om du lyckas få ungar (ganska svårt att få ynglena at överleva, om man inte är väldigt van vid att odla fisk).. så kommer du nog inte ha några problem med att bli av med dem.. Lycka till.. 3. De lever oftast i par, eller haremgrupper i naturen. Hur mycket de lider av att vara ensamma är jag inte säker på.. se till att du får tag i små clownfiskar, så att en kan fortsätta vara liten och bli en hane. (De ändrar kön) Råkar du få två av samma kön kan det bli slagsmål.. Ibland blir det slagsmål även i paren.. och på 54 liter är det inte så lätt att avlägsna sig från sin monbbare.. så håll uppsyn, så ingen blir undantryckt. 4. Clownfiskar är väldigt matglada, och äter det mesta. Pellets som är avsedda för dem brukar gå bra som basfoder och har bra innehåll. lite fryst eller levand ibland så att de får variation är ju kul.. Gärna gjort av djur som lever i saltvatten. (artemi, mysis, räkor, rom.. etc) 5. En vecka brukar de klara utan problem om de är i god hull. sämre att övermata än att undermata .
 2. Det kommer ta lång tid att fylla ut det här akvariet med koraller. Förhoppningsvis kommer de små pinnarna och fraggarna som står här och var växa till sig på några år.. men fram tills dess vore det kul med lite större pjäser på några ställen... . Om någon har något större som ni vill bli av med så hör gärna av er .
 3. Dags för en uppdatering med len dåliga bild.. Måste ta bättre bilder. . En till pallettkirurg har fått flytta in. Hon tar fart från ena änden till den andra. Hen kom från ett lite mindre Akvarium och verkar överlycklig över simytan.. Och 4 gulhuvad käkfiskar har flyttat in. De gräver och bygger och är vansinnigt charmiga . Mina nya favoriter..
 4. jag har utrymmet bakom lite öppet från sidan på alla bakgrunder.. så fiskar och djur och min hand kan komma in och ut och ut där.. har gömt pumpar, doppvärmare etc bakom bergen med .. och lite levande sten.
 5. Hej! de skall/behöver inte tas bort. oftast växer korallen över dem.. om du vill kan man ta en tång och knipsa av nederdelen på pluggen om den är svår att placera snyggt..
 6. Makemake cement. Den var lättarbetad och skall ha använts i en del publika akvarium.. Skall ta ett triton prov om några veckor för att se om den läcker något ämne..
 7. 3 år senare kommer äntligen en uppdatering. Akvariet har fått startas om efter en kollaps.. Byggde cementbakgrundsdelar och flyttade levande sten till refugiet. Hoppas att det skall bli fint när koraller har växt till sig igen..
 8. Jobbigt är det ju alltid med omstart. Vart aldrig nöjd med scapen på levande sten som jag hade förr, och det vart svårt att ansa oönskade mjukkoraller etc mellan levande sten springorna. Så det blev till att göra såhär. och ha levande sten i ett hopkopplat akvarium bredvid.. . Har använt sommaren till att göra bakgrunderna utomhus.. (Akvariet är 320cm långt och 70 högt)
 9. De har väldigt lite kvar, bara ett akvarium igång med salt.. men en del tillbehör..
 10. Tack, hittade tillslut på Akvarielagret i Bromma, de sålde 25kg säckar med korallgrus till ett överkomligt pris .. Innan hittade jag bara 5 eller 10 kg påsar för betydligt dyrare kilopris..
 11. Har de något grus som går att använda säkert i en korallrevsburk. ?
 12. Ledsen för sent svar. Glömde kolla tråden.. Lasse: pratade lite med dem innan, de sa att deras cement hade använts till offentliga korallrevsakvarier i köpenhamn så det skulle vara bra.. Jag lät för säkerhets skull bakgrunderna gå i en uppblåsbar pool i trädgården som jag bytte vatten i varje dag under en månad, så allt skulle lakas ur om det fanns något olämpligt i dem.. Har precis, i fredags halvt startat om burken med cementbakgrunderna i, skall ta bild snart , Blir en ganska öppen planlösning.. 50kg levande sten fick flytta ner i ett kopplat refugium. resterande 150 kg sten ligger just nu i stora lådor med pumpar, funderar på att sälja av dem snart om allt fungerar.. Refugiet, filtret och seriekopplade fraggburken rengjordes inte, så det blir inte en hel omstart, vilket förhoppningsvis räcker så jag slipper nystarts-tank problem och nitratspikar.. Wrang: jag smälte bort all frigolit efter att formen var gjord, så det blev bara make-make cementen kvar (makemake cementen är glasfiberarmerad i sig själv, så den är ganska stark även när den bara är ca 1-2cm tjock) Bild kommer inom de närmaste dagarna..
 13. Hej! Har någon ett bra förslag på var man kan köpa bottensubstrat (ca 5mm) i storpack. behöver införskaffa ca 125kg till akvariet .. och att köpa småpåsar i affärerna kommer ruinera mig .. Har någon beställt grus med framgång någonstans ifrån? Mvh Morgan
 14. hmm, tack..., Jag skall kolla.. Den är ju lite lik en Jebao..
×