Jump to content

Daniel Odell

Styrelse
 • Content Count

  3,291
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  33

Everything posted by Daniel Odell

 1. Kjelle, se filmen Casio postade. Micro scrubbing/ the bubble method är något helt annat än en proteinskummare. Du är ute på ett sidospår i dina inlägg.
 2. Jag vet inte om jag skrivit här redan men WOW! Otroligt snyggt, helt i min stil! Nog det snyggaste karet jag nånsin sett i Sverige.
 3. Sen har det limmats lite i helgen med: Passningar har mätt ut med kirurgisk precision:
 4. Brorsan skrev ut lite muffar på sin 3D-skrivare: Jag ska få en till till det här hålet:
 5. Blev klar med filtersocka-hållarna. De ska kapas till rätt storlek när jag limmat glasbitarna i sumpen. De blev rätt bra om jag får säga det själv. En ställbar håltagare från Jula och en Dremel var det som behövdes.
 6. Anthiasarna verkligen lyser, vilket tillskott!
 7. Du borde byta användarnamn till Don Quijote
 8. Jag bara drar år den ordentligt. Det låter som min andning går genom filtrerna. Jag kör separata P3 filtret när jag slipar glas och plast.
 9. Jag använder den här https://www.jula.se/catalog/klader-och-skydd/skydd/andningsskydd/hel-halvmasker/halvmask-906179/ när jag limmar med Tangit. Tycker mig känna att den gör stor skillnad.
 10. Sjukt tråkigt att höra! Är det Akwarium Szczecin?
 11. Tjena! Nope, bara kraftigt UVC och barebottom/sterilt. Det är om jag inte minns fel så som Stig gör. Jag håller tummarna. 2 karantäner, där drar jag gränsen. Mina största funderingar är hur jag ska hantera fiskar som inte gärna äter foder utan helst pickar på sten och i sand som tex Mandariner. Hur de klarar ett barebottom i 3-4 veckor karantän.
 12. Jag har aldrig haft frökenfiskar förut, förutom clowner. Jag har varit livrädd för ryktet om "blue devils". Men allt jag läser på nätet säger att Parasema ska vara rätt snälla. Är du säker på att det var Parasema du hade Kim?
 13. Exakt så gör jag, fast jag trodde jag var först med den idén
 14. Nope, inte hittat något vettigt. Jag håller på att bygga en egen i akrylplast. Jag får se om det lyckas eller om jag får ge upp det.
 15. Dom är lika tysta enligt min erfarenhet. Men det är mycket mera praktisk med sockorna bredvid, lättare att få ur och i dem. Det är så jag bygger i mitt nya kar efter att ha haft så i RSR 250. Nackdelen är att det tar mer plats.
 16. Fortfarande nästan 4000:- billigare än en ny Orphek v4. KANONPRIS! Spara ett tag till, jag har inte bråttom
 17. Fick en fråga av en kollega om jag kunda visa karantänen och fiskarna däri. Det kan jag!
 18. Hej! @Sofia Belysingen finns kvar. @Mohsen vad vill du se bild på? PC-boardet / Kontrollerkortet eller en Orphek Atlantic V2.1? Du kan få se på båda iofs:
 19. Ja det har du ju rätt i. Jag körde Herbie tidigare då jag tyckte Bean Animal var overkill.
 20. Coolt! Är det du som köpt Frevas burk & KZ-ramp? Torpargrund låter som en utmaning, jag tackar min lyckliga stjärna över betongplatta i mitt hus
 21. Tjena mikoto! Jag borrade bara från ena sidan. Med jag så menar jag min bror epoxy här på SVG. Jag sa åt honom att bara köra och det spelade ingen roll vad som hände. Jag trodde det skulle göra honom avslappnad och lugn. Hursom så kan han frihandsstarta väldigt bra sen turades vi om att lägga på tryck medans den andra sprutade vatten med blomspruta, ett trick Ola på Triton lärde mig. En av oss spanade in i sidan för att se när vi närmade oss att borra igenom och sedan guidade vi långsamt och försiktigt den sista millimetern. I mina Nova II kör jag Giesemann MegaChrome Crystal 17500
 22. Jag har haft det som Sötvattenskar ett par år. Plus att det är kul att vara livrädd.
 23. Tack! Jag har ingen aning om varför de kör 3 rör. Extremt säkerhetstänk? Först tänkte jag plugga ett och bara köra 2 men vad vet jag, det kanske blir en räddning nån gång.
 24. Hej! Det är dags igen efter dryga 5 års uppehåll och ett par kallstarter som falerade. Villaträdgård undrar ni? Lasse Forsbergs kommentar om mitt tidigare rev. Det var ganska rent och städat, prydligt så att säga. Jag tyckte det var roligt sagt och stämmer bra in på den skola av estetik jag föredrar. Som många av er vet så testade jag en del tokigheter i mina tidigare kar. Den här gången blir det nog mer vanligt och konservativt. Visningskar: 588L 140x70x60 12mm optiwhite rimless från Polacken med det omöjliga namnet. Sump: 133x50x40 Returpump: Maxspect Jump 1
×
×
 • Create New...