Jump to content

Saltwaters

Medlem
 • Content Count

  44
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Saltwaters

 1. Söker en jebao scp 70 eller liknande, gärna Wi-Fi. Ska kunna skickas. Skicka PM!
 2. Söker mindre kolonier sps utav olika sorter, skicka ett pm vad ni har! i närheten utav Gärna omkring 20 mils radie från Blekinge!
 3. Söker en zeovit reaktor, ska vara tillräcklig för akvarium på 400l. Gärna en automatisk som sköter sig själv med skaknik utav mediat. i Blekinge, annars ska det kunna skickas.
 4. Det som lockar mest är ju helt klart lps/sps så då krävs ju lite mer utav lyset, en hybrid med led och t5 hade varit intressant då man hört mycket positivt om det. Bygga egen ramp är något jag funderar på att göra, alla maskiner och material till att bygga huven finns på jobbet så där pressar man ner priset lite i alla fall. Om jag nu bygger egen ramp, skulle det då funka med 250-300w led + 4x80w t5 för att hålla lps/sps? Totalt 570-620w lyse.
 5. Hej! Håller just nu på att planera uppstarten på mitt 576l akvarium, 160x60x60. Kollat runt lite på diverse led-ramper men vet inte vilken jag ska välja då jag även vill hålla nere priset lite. Vad har ni för erfarenheter av led belysningarna från te.x eBay? Tänkt mig mellan 250-300w led, borde vara tillräckligt? Ös på med förslag på olika lyxen!
 6. Vad är rekommenderad vattennivå till en nac5a?
 7. Karet tuffar på som vanligt, har inte kommit i något nytt och har heller inte gjort klart inbyggnaden, men imorgon blir det ett vattenbyte på 5l.
 8. Ser bra ut både karet och sumpen, kommer du borra själv eller låta någon göra det åt dig?
 9. Ja visst är det kul med lite liv i det, ska strax göra klart inbyggnaden, har varit mycket annat just nu då jag och tanten precis är nyinflyttade i lägenheten, men nu är allt på sin plats så nu har jag lite tid över till karet, kommer även en till tråd till då vi ska ha ett större kar i vardagsrummet, men detta ska bli klart först innan det händer något med det
 10. Lite bilder på vad som kommit i karet! Två små percula clowner. Euphyllia, inte helt utslagen. Vet inte namnet på denna? Kan inte namn på denna heller? Det var väl det som kommit i än sålänge, dåliga bilder då jag bara har min ajfån.
 11. Du ska få ett par bilder ikväll när jag kommer hem, det har kommit endel nytt
 12. Nej den var riktigt liten, enkel att bygga in i revet om man vill det
 13. Har testat stänga all annan teknik och enbart kört koralian, o den hörs inte
 14. Ja ska det stå i sovrummet så måste det ju vara tyst, jag har en koralia nano 1600l/h i detta och det cirkulerar bra
 15. Funderade med först på att bygga en overflow box, men blir att borra karet, vill ju även ha ett så tyst system som möjligt
 16. kommer köra det ena röret som katastrof precis som du säger, ifall det ena sätter igen. Kommer också att köra med kulventil både upp i ner
 17. Ja räcka gör garanterad 2x25mm ner, tror jag kommet behövs strypa dem rätt bra också eller köpa kraftigare retur är sicce 2.5, har ca 1,3m från sump till huvudkar så tappar ju lite påvägen.
 18. Tack Blåbert för svaren, nu slipper jag fundera på detta mer!
 19. Värmeledningstalet? Som jag har förstått det så drar aluminium åt sig värme, och att det rostar borde man väl kunna lösa med att behandla plåten? vet inte säkert, kan ha fel!
 20. Hej! Ska nu bygga en ledramp till mitt kar, har sett att folk använder vanlig aluminium plåt att fästa ledarna på, jag undrar dock varför man aldrig sett någon fästa dom på vanlig plåt, någon nackdel med det? Mvh
 21. Hallå! Gjorde att vattenbyte på 5l igår, en euphyllia och någon annan lite korall tog även plats idag, allt ser bra ut än. Har börjat fundera på att bygga ett nytt kar där detta står pga att jag vill köra med sump. Hade tänkt bygga ett kar med måtten 60x40x35, alltså 84l och ca 50 l sump. Undrar dock lite över vilken storlek på pvc jag ska använda, 2x20mm ner med 16mm retur eller 2x25mm ner med 20mm retur? Tänkte köra med sicce syncra 2.5 returpump, Några idéer? Trevig helg!
 22. Förstår inte hur du menar, har du lagt ett rör där vattnet rinner ut? Finns det någon bild på hur du gjort?
 23. Hade tänkt byta 5-10l varje eller varannan vecka, så några tillsatser kanske inte ens är nödvändigt? Kommer som sagt inte köra dom mest krävande korallerna, mestadels euphyllia jag är ute efter på stenkorall biten!
×
×
 • Create New...