Gå till innehåll

lexwin

Medlem
  • Antal inlägg

    285
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Som sagt, gör en mätning på bytesvattnet så vet du att du blandar lagom mot din saltmix. Sen är det ju så att ett välstartat akvarium behöver tillsats av dessa 3 dagligen. Jag doserar 100 ml kH balling varje dag.
  2. Hur starkt blandar du saltet? Jag gjorde misstaget i början och blandade det för svagt och fick problem med kH.
  3. Vissa pulver skall man inte lösa upp först då de bara blir en fällning då. Men absolut att man skall pudra i det på ett ställe så det inte riskerar att hamna kristaller direkt på korall.
  4. Enda rätta är att starta upp och börja göra nybörjarmisstag. Några länkar: https://www.saltvattensguiden.se/forumet/showthread.php?17505-Saltvattenskemi-f%F6r-dummies-verison-1 https://www.saltvattensguiden.se/forumet/showthread.php?17503-Mina-erfarenheter-av-att-starta-upp-ett-saltvattensakvarium Och varför inte kolla in min resa: https://www.saltvattensguiden.se/forumet/showthread.php?56856-Lexwins-RSM-130
  5. Instämmer helt med detta. Kämpa på!
  6. Minns att jag ryste till lite när jag såg en regplåt med AFW
  7. Följer, tror också jag har denna pest.
  8. Dag 517: Karet tuffar på medan jag kollar priser hos glasmästare. Rätt nöjd ändå, har lite tillväxt och utfärgning: 3 månader
  9. Helt i min smak, maxiknökat! Jävligt snygga foton.
  10. Om man kommer med bil? Vart är det lämpligt att parkera?
  11. Det skall nog bra om du har mycket kryp. Det finns många som äter lobster ägg men inte alla men de brukar de veta i butiken om du är orolig. Jag tror det är mest maten man bör oroa sig för, de sägs vara extra tåliga mot parasitsjukdomar för de har ett speciellt slemskikt. På nått sätt verkar det som att mina andra fiskar inte känner sig hotade av den utan låter den vara helt i fred även om den glider in på deras territorium.
  12. Den är ca 5 cm diameter. Bytes mot nått som får plats i mitt kar, andra knappar i storlek fraggplugg eller nån SPS gren eller 100 kr?
  13. Avrinningskammare Tänkte göra en vinklad avrinning av 3 st 20 cm breda skivor med 15 cm djup. Tänker att det är gött med lite extra utrymme om man skall ned där och gräva. Hade vart schysst om det går att bryta av bakre förstärkningen som jag ritat också.
  14. Jag har en sten med 50-talet watermelon: och en ~10 cm gren som skall klippas från denna:
  15. För er som inte känner till Dawkins är han ateisternas frälsare som vigt sitt liv åt att föra korståg där han predikar tro på vetenskap och reson istället för några tusenåriga manuskript. Här läser han upp några brev han fått där några av hans gudfruktiga motståndare formulerat sin kritik på det heligaste vis. Kan det vara hans kar i bakgrunden? gW7607YiBso Ps. Vad gillar ni min svenska översättning av “reefer”? Kanske nått att skicka in till akademien
  16. Kul! Kommer detta göra Kba till världens nya saltmetropol med flest saltbutiker per capita?
  17. Planen var från början 120 cm * 70 cm * 50 cm då jag satsar på 400 - 500 L men jag tog en funderare över vad jag är intresserad av. Det jag gillar är detaljerna så jag står ofta med näsan tryckt mot glaset och tittar och då tycker jag att korallerna som står längst bak i mitt nu 40 djupa är för långt bort. Däremot hade jag gärna haft mer plats i sanden än vad jag har idag
  18. Ok, vad tror ni om detta då? Vill ju ha boxen i mitten.
  19. Tack för input! Jag skall maila och se om jag kan få offert och då fråga om lämplig tjocklek. Jag använde http://www.theaquatools.com/building-your-aquarium för att räkna och fick att 10 mm gav 4.5 säkerhetsfaktor vilket jag uppfattat som bra. Mittstag slipper man inte alltså? jobbigt för det känns bäst att ha bestämt sig för vilken belysning man skall ha då för att få optimal placering på stagen, hade hoppats på att kunna skjuta upp det beslutet.
  20. Nu börjar det äntligen kännas som att drömmen om ett större kar är något som kan bli verklighet. Har länge gått i tankarna om uppgradering då mitt nuvarande Lexwins RSM 130 är helt knökfullt. Många tankar som snurrar i mitt huvud och jag hoppas att kunna få råd av alla de vänliga och erfarna personer som hänger här. Måtten Velat mycket fram och tillbaka här men just nu siktar jag på detta: 180 cm * 50 cm * 50 cm = 450 L Väggen bakom är 220 cm. Stenen är en modell av mitt nuvarande rev. Glaset Tänker mig 1 eller 3 sidor i optiwhite. Fråga 1: Räcker det med 10 mm glas till dessa mått? Fråga 2: Skulle det gå att förstärka med enbart sarg och slippa ha mittstag?
  21. Dag 394: Dag 489: Planerar uppgradering...
×
×
  • Skapa Ny...