Gå till innehåll

MagnusJ

Medlem
  • Antal inlägg

    392
  • Gick med

  • Senaste besök

  • Dagar vunna

    2

All aktivitet

  1. Helt sant! Jag fick en bra slant för mina koraller dock, och kan nu välja precis vilka fiskar jag vill till mitt kar.
  2. Ok mina vänner, stora förändringar i karet. Akvariet tuffade på riktigt bra, allt växte och bredde ut sig riktigt fint. Skon klämde dock, jag hade ingen tid för karet alls och kände hela tiden att jag låg efter i skötseln. Tre ungar varav två under tre år tar tid, utan tvekan. Snackade med en kille som letade stora koraller, vi kom överens om att han fick köpa Alla mina koraller för en bra slant, och sagt o gjort så hämtade han dom i måndags. Aningen sorgligt men också väldigt skönt. Vad händer nu med detta bygge kanske ni tänker? Well, jag har inte sett många fina fish only kar i Sverige så de är nu mitt mål. Kejsare, stora och små. Men framför allt fjärilar. Det finns så otroligt mycket fina fjärilar som man aldrig får se i verkligheten, och de tänker jag ändra på
  3. Jag har också haft nån flaska zeobak som luktat vedervärdigt. Blev lite nojjig o slängde den. En normal flaska luktar inte så!
  4. Tack hörni! Det behövs lite mer koraller, fortfarande rätt mycket tomma platser. Helt klart ett i-landsproblem såklart för handla koraller är ju bland de roligaste som finns Något som fortfarande inte år helt hundra är flödet, svårt o få till bra och varierat flöde på vissa ställen. Funderar på att lägga till två jebao rw15/20 styrda av min apex för att leka lite.
  5. Va gör det för skillnad om de är prick i karet? Jag tror du stressar den något otroligt just nu, försök istället att ge den en lugn tillvaro i huvudkaret, mata mycket och be till gudarna. Antingen dör den eller så avtar prickarna med tiden. Ett bra generellt hälsotillstånd kan göra den stark nog att stå emot pricken.
  6. Här är ett litet snabbt klipp från idag
  7. Det var längesedan jag gjorde en uppdatering här. Har varit ont om tid och motivationen till karet har inte varit på topp. Men som tur är har allt rullat på hyffsat bra. Korallerna växer faktiskt helt ok, och fiskarna lika så. De största problemen har varit aefw, cyano och dino. Cyanon och dinon finns det ett flertal botemedel mot, så det var inga bekymmer egentligen. Plattmaskarna däremot fick mig nästan att tappa suget helt och hållet. Ett par små fraggar från eurocorals dog och var sannolikt ursprunget till maskarna. Doppade inte eftersom ett av deras säljargument var deras koraller hade genomgått karantän och behövdes inte doppas. Yeah right. Hittade mask på 4 av 5 fraggar. Då var skadan redan skedd. Jag var helt enkelt inte motiverad nog o riva ut alla acros o sätta upp temporära kar hit o dit för att få bukt med det. Fick nys om behandling med Axilur som man vanligtvis ger hundar o katter mot mask i magen. Doserade 1 och 1/3 tablett a 250mg. En sandsjöstjärna dog, likaså alla turbosniglar. Däremot såg varken koraller eller fiskar de minsta berörda ut. Till min stora förtjusning såg de drabbade korallerna avsevärt bättre ut efter bara en vecka. En acropora hyacinthus som sett för jävlig ut, men vid liv, började helt plötsligt få tillbaka sin polypexpansion över hela korallen. Två veckor efter behandlingen började den dessutom få tillbaka sin rosa ton. Det var nu dryga 2 månader sedan axilur och alla koraller ser välmående och friska ut. Håller tummarna. Utöver detta har jag ändrat inriktning. Sålt av lps och knappar. En blueface kejsare samt en riktigt fin pygoplites fick flytta in istället. De firade sitt nya akvarium med att äta upp ca 20 rasta zoanthus. Nåväl visste att risken fanns. Börjar hitta motivationen igen, så ska försöka få till lite riktiga bilder.
  8. Jag sitter i precis samma båt, mottaget i fredags men inget resultat ännu. Skönt o veta att man inte är ensam
  9. Kika på genuset Xanthichtys. De är planktonätare och skall när de får tillräckligt med mat vara helt revsäkra. Jag har ett par av auromarginatus som jag gillar skarpt. Jag har inte haft dom så länge men än så sköter dom sig exemplariskt. Finns många riktigt häftiga tryckare men de flesta verkar ju vara mer eller mindre direkt opassande i ett revkar.
  10. Ljuset i sig är det väl inget större fel på, det kan bevisligen få koraller att växa och må bra. När jag bytade till radions och belyste samma koraller så såg jag att är en stor skillnad ändå, helt annan glöd under radion. Mjukvaran är ett skämt, för en lampa som är så dyr förväntar iaf jag att allt ska fungera utan trubbel. Lampan ändrar tid, displayen lever sitt egna liv och allt som oftast är det random tecken och siffror som blinkar. Hårdvaran är väl inte speciellt imponerande heller, inte ovanligt att man behöver byta led-kluster för att de helt enkelt går sönder. Många som fått byta skyddsplasten för att den har börjat smälta och droppa ner i karet(!!!!) En lampa för tusentals kronor och detta är vad man får? Välj något annat... Finns mycket att välja på, oavsett budget och behov.
  11. Tjusigt! Kan vara en Acropora prostrata.
  12. De gjorde ett liknande inlägg angående jebaos variant av gyre för några veckor sedan. Spåret att det handlar om USA vs Kina stämmer således inte riktigt. Jag tycker precis som folket i kommentarerna att det hade varit intressant med en mer saklig och grundlig utredning varför denna lampa är så mycket sämre än kessil.
  13. Ser riktigt bra ut! Angående Mp60 qd så är jag inte så väldigt imponerad av mina. Det är väldigt brett o fint flöde men det breda är på bekostnad av längd eller räckvidd på flödet. Ca 1.30m håller sig flödet som jag vill ha det, sen dör det fort. Jag har mina på samma kortsida. På den andra kortsidan sitter snart en gyre så jag tror att det blir bra till slut.
  14. En liten uppdatering. Jag har tyvärr förlorat några fiskar. Två kirurger och tryckaren. Kasst som tusan. Förmodligen oodinium. Resterande ser dock ok ut, möjligtvis är mina två clowner på väg bort. Jag blev pappa till min tredje dotter i måndags så kommer sannolikt ha lite dåligt med tid med karet den närmaste tiden. Korallerna mår bra och allting fungerar som det skall. Kalkreaktorn fungerar kalasbra och låter det puttra på tills tiden finns igen.
  15. Riktigt tjusigt Daniel. Du har verkligen fått till det!
  16. Kolla pm Skickat från min Nexus 6P via Tapatalk
  17. Wrang: tror den är 25*30. De är mina mått. Kommer faktiskt inte riktigt ihåg tankegångarna utöver att de skulle kunna svälja 12000l/h. Kass vinkel på bilden dock, jag stör mig inte så mycket. Men jag hade ju kunnat ha den på baksidan särskilt med tanke på hur möbeln ser ut. Vidofner: japp, diamantaquarien!
×
×
  • Skapa Ny...