Jump to content

xstream

Medlem
 • Posts

  111
 • Joined

 • Last visited

Profilinformation

 • First name
  Henrik
 • City
  Skövde
 • Antal år inom saltvatten
  från 2006
 • Akvarievolym
  1100+320 sump
 • Akvarie mått
  195x70x80
 • Vilken uppsättning av ljus använder du
  3x250w MH 6x24w t5, samt 4 dioder månljus. 3 st datorer, ev för varje lampa.
 • Antal år inom sötvatten
  10
 • Använder du Osmosvatten
  Ja
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  150
 • Storlek på sump
  260
 • Använder du UV-C
  Ja

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

xstream's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

20

Reputation

 1. Tvättäkta otrohetslarm =)
 2. Har du listat ut vart man hittar detta till bra pris? Går ju att via Apexen sätta en magnetventil på inloppet till skummaren med ett T-kors så att det bara används när ph är under 8.1 exempelvis. Det finns ju även möjlighet att styra så man får ett hyffsat konstant ph om det nu kanske är bättre att ligga konstant på 8.2 än en pendling mellan 8.1-8.3. Jag hakar iaf på din idé och ska köra med det också trots att jag har ph på min 8.1 och max 8.32
 3. Jag har en Sfiligoi med 3x250w med T5 som står och skräpar ifall du skulle behöva. Mitt val hade varit en PS Pandora hyperion 4x145 + 4x80 T5. Jag är riktigt nöjd med min. Hade jag inte haft den så skulle jag kollat med Stig. Hans armaturer tror jag levererar duktigt med rätt ljus.
 4. Då förstår jag hur du tänkt. Med alla mirakelflaskor etc som finns idag så ska man nog göra åtminstone ett tritontest för att inte hamna ur spår om man bytt salt eller liknande. Det du gjort är tämligen föredömligt oavsett vad testresultatet visar från triton.
 5. För min del spelar det ingen roll vad saltet kostar så länge det är det bästa man kan få tag i. Det man sparar in på att köpa billigare salt äts upp många gånger om när man väl får problem och saker börjar dö. Ett tag var tropic marine pro reef riktiga grejer och användes flitigt av många akvarister tills folk började få problem och något var skumt med saltet. I det skedet började enligt mig en riktig jakt för att hitta nästa salt att börja använda. Det prövades ATI, Swereef, blue treasure etc. Enligt min uppfattning har var och ett av dessa haft sin "tid" då det var riktiga kanonsalter. Nu är det Aquaforest som står lite i rampljuset och används av många och ligger nu under luppen för utvärdering. Jag väntar spänt på resultaten från Red Sea saltet och hoppas det är riktigt bra. Något jag tycker är lite konstigt Jonas är att eftersom du haft riktigt bra värden med ditt Red Sea salt vågar chansa med något annat. Vad skulle bli bättre förutom priset?
 6. Då rekommenderar jag ATI powercone. Antingen en 200 eller 250.
 7. Tack för dom fina korallera. Nu vet du vem Andreas polare är =)
 8. Vad drar din skummare i luft/h och vad blir således årskostnaden på ett cirkus?
 9. Du har väl refugium i ditt kar om jag inte minns fel? Ifall algerna växer på bra där så slukar nog dom en hel del av ditt jod. Jag körde för många år sen med Iodine från Aquacare. Mig veterligen så är det inget annat hokus pokus i den flaskan än just jod.
 10. Mitt kar var som bäst under den tiden jag körde VÄS och zeostart tillsammans. Hur och varför vet jag absolut inte men karet såg sterilt ut fast koraller etc växte fint. Hade även lätt för att hålla fosfaten stabil på 0.02 mätt med Hanna checker. Ni som kan en del kanske har en aning om ifall VÄS har någon speciell effekt?
 11. Jag hade valt vad som helst utom Jebao. Jag och en kompis skulle tömma mitt kar med en Jebao 3000 på maxflås samt fylla på en tunna vatten bredvid karet för stenen. Då vi tog bort slangen för att köra hävert så blev det ingen skillnad så pumpen gav inte mer än häverten. Sen så skulle aldrig jag ha 10gr karets volym genom sumpen för prylarna i sumpen ska klara att ta hand om vattnet också. Ca 3-4ggr skulle jag säga är mer än tillräckligt
 12. Måtten på karet var det jag tänkte på. Lösningen med kran på uvc:t va inte dumt. Jag har ett likadant fast 80w och jag har klurat länge på hur jag ska sätta det i min nya bänk.
 13. Vilket projekt! Kul att se tekniken du valt. Hur funkar det att ha uvc:t placerat på det sättet med anslutningarna åt sidan? Lite mått vore kul att veta. Stort grattis såhär långt.
×
×
 • Create New...