Gå till innehåll

Twix

Medlem
  • Antal inlägg

    66
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Det är så att jag kommer flytta utomlands efter årsskiftet...
  2. Riktigt snyggt och inspirerande kar! Synd att mandarinen dog
  3. Överhäng kan ju bli grymt coolt med skuggning osv. Annars kanske satsa på att täcka själva boxen med tex stjärnpolyp?
  4. Kör du torr sten? Kommer du stoppa i mer sten senare?
  5. Bildbomb! Blivit en del nytt, BTA, Stjärnpolyper, ett par clowner, Kenyaträdet har vuxit en hel del, en porslinskrabba har flyttat in (ömsade skal efter någon dag, gömde sig i en vecka och skrämde mig ordentligt) och nyss hittat anemonen, köpte flera fina fraggar av @runstenen mm. Tyvärr har jag hittat två döda eremiter utan skal på kort tid, är krabban gärningsmannen? Vore hursom kul om någon kommenterade nåt.
  6. Dåligt med bilder, ska ladda upp lite kamerabilder. Här är ett av de senaste inköpen, precis ilagd. Bosatte sig nästan precis där också för ungefär tre veckor sedan.
  7. Har haft min BTA i två veckor nu och karet har varit igång drygt tre månader. En erfaren akvarist sa till mig att han haft anemon i nystartat flera gånger med gott resultat så jag tänkte testa jag med. Hittills går det bra. Min är riktigt fluorescerande illrosa!
  8. Det ska jag absolut göra. Har handlat lite saker som det kommer bilder på imorgon troligtvis
  9. Skojigt! Har du någon tråd nu? Muränor är förjäkla coola.
  10. Själv tog jag nyss bort facebook för jag tycker det är så mycket skit där och jag tycker absolut att forum är bättre men just snabba frågor såsom "finns det någon bra butik i staden x" eller "vilket foder bör jag ge till detta djur", där kan jag faktiskt se en fördel hos facebook. Kanske man kan göra en ny tråd här i stil med "snabba frågor och svar"?
  11. Diskussion och projekttrådar är bättre här men responsen på snabba frågor är 10x bättre på facebook.
  12. Det är en begagnad som jag tänker köpa. Ah, typiskt då det är muränan jag är mest intresserad av. Finns det någon fisklista för saltvatten likt den akvarielagret har så man kan söka på fisk hos leverantören?
  13. Den där havsaborren såg ju väldigt läcker ut. Liveaquaria säger 30 gallons för den, mitt på ca 80 liter är ju lite mindre men det har måtten 100x25x35, skulle det vara en dålig idé att ha en eller kanske tre stycken i mitt? Det blir ju faktiskt ganska mycket mer simyta att "sträcka ut" på än motsvarande kub. Intressant läsning om muränor! Där rekommenderar han den pencil muray (gymnothorax Melatremus) som jag pratade om till nanos över 15 gallons. Nu är jag som sagt nybörjare och har förstått att man brukar ha mindre fiskbelastning per volym än motsvarande sötvatten så skulle det vara okej eller blir det för mycket om man skulle ha ett clownpar, 1-3 abborrar och en muräna tillsammans med lite eremiter, sniglar och någon enstaka porslinskrabba? Enligt ett kompatibilitetsschema ska de gå tillsammans om man tillsätter clownerna först. Skummare tänkte jag köpa en tunze 9002 och sedan köra vattenbyte efter behov, kanske 30% varannan vecka eller oftare om det behövs.
  14. Hej Undrar om vad ni har för tips och erfarenheter av att hålla rovfisk i nano eller iaf mindre burkar. Krävs tex större skummare än för vanlig fisk? Har ett avlångt 80-liters som jag ännu inte köpt fisk till och hittills har planen varit att börja med clownfiskar men tänkte kolla lite om man ska gå på ett annat spår. Tex har jag sett en liten gul muräna i en bok jag har om nanofiskar, minns ej latinska namnet men 'pencil muray' kallades den för i boken. Tips på fler såna mindre coola fiskar?
  15. Stämmer det, skickade pm för några dagar sedan så nu får du logga in för jag blir nyfiken Har upptäckt att forumet har en gräns på bildstorlek för uppladdning på 2,44 MB, bilderna telefonen tar blir 2,6... Får lägga in på datorn och göra om men det blir mycket krångel, då kan man ju lika gärna rycka fram kameran.
  16. Varit ute på jakt efter mina första fiskar idag, ville ha en vanlig och en svart clownfisk men det var slut på svarta i de butiker jag var in i så det blir nästa vecka. Köpte en sten med stjärnpolyper, lite knappar mm som jag hoppas ska växa till sig. Limmade ihop en pelare och fixade lite idag. Tanken är att pelaren ska vara full med knappar så småningom. Såhär ser det ut nu, kommer fler bilder när de slagit ut mer. Edit: verkar inte kunna posta bilder från mobilen.
  17. Vad kostar frakten? Intresserad av briareum och mean Green flaggar.
  18. Har köpt lite saker. Belysning blev en Kessil a160e spot. Kommer nog komplettera med en till när ekonomin tillåter (ska nog beställa en par38 från ebay sålänge). Kör på typ 70% styrka 5h om dagen. Inga problem med dåliga alger men istället har kalkalger börjat växa fram. Den begagnade LS som i början var lite luden har nu eremiterna gjort rent helt. Köpte två rw4 som efter mycket om och men slutade med en som fungerade och över två veckors väntetid. Fick med revkeramik så till helgen ska jag limma om lite. Bland annat ska Euphyllian limmas på stenen till höger. Den fraggen fick jag med när jag köpte böcker av en person, sen har jag köpt ett Kenyaträd och Xenia. Tanken är att täcka resten av mittenstenen (den med trädet och Xenia) med stjärnpolyper (briareum?) som en levande gräsmatta och till vänster ska en pelare byggas med olika knappar. Det är väl inga konstigheter att blanda flera sorters knappar på en egen sten?
  19. Jo som du visar på bilderna är så jag brukar göra. Men nu när du taggade mig koom det upp en röd markering och det är precis det jag vill ha fast direkt det postas något nytt i ett ämne jag följer. Sen när vi ändå kommer med kritik så är det störigt att väldigt många länkar till ämnen här på forumet bara leder till startsidan, men det kanske beror på fel i databasen sen flytten?
  20. Vet inte om detta är rätt tråd att ta upp det i men jag saknar tydliga notifikationer när något nytt postas i en tråd man följer. Nu kanske jag har missat något men man får väl bara mailbekräftelse? Vore bättre med en ikon som lös upp liknande den för nya meddelanden.
  21. Förstår att det känns motigt när man försökt göra rätt, är ju en annan sak om man medvetet chansat. Du får trösta dig med att du kanske hindrar någon annan från att göra samma sak. Men en tanke såhär i efterhand, skulle du inte ha tagit LS från karet som är igång och och fyllt på med död sten där istället?
  22. Roligt att läsa din tråd när du skriver med humor! Synd på en jobbig start när det har sett seriöst och snyggt ut. Har du kommit fram till vad cyanon beror på? Brist på LS eller tvätten av stenen kanske?
  23. Twix

    Har du kvar någon Razor ramp? Vad är priset på denna om jag hämtar snabbt och smidigt denna eller nästa vecka? :)

  24. Karet står och mognar, mina två eremiter lever och kryper omkring. Började få en kraftig fet vit yta på vattnet som efter lite forskning verkade vara en proteinhinna. Satte i en mindre powerhead på 600 l/h för lite mer ytcirkulation, det tillsammans med en diy-skummare har nu på mindre än ett dygn fått hinnan att nästan försvinna. I övrigt har jag noterat att på en levande sten har det kommit nåt som liknar gröna alger. Ser även att min väldigt vita sand har börjat få en svag solbränd färg. Är det positivt eller negativt? Bör jag sänka ljustimmarna? Kör just nu 5h/dygn. Såg på facebook att någon sa att det var bra för det var början till kalkalger.
×
×
  • Skapa Ny...