Jump to content

Martin1981

Stödjande medlem
 • Posts

  16
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Martin1981

 1. En fundering bara, har det verkligen cyklat klart? Ammonium bör ju vara nollat precis som nitrit. Har det varit noll någon gång innan nitrit blev 0? Jag blir gärna rättad om jag har fel.
 2. Jag söker en Nyos Torq 1.0 eller 2.0 inklusive docka. Bor i Kalmar och kan hämta med några mils radie, alternativt om den kan skickas. Skicka PM vid intresse.
 3. Har två oöppnade 22 kg spann med Red Sea Coral Pro Salt. Har bytt till annat märke i samband med nytt akvarium. Finns i Kalmar och skickas ej. Jag köpte på utförsäljning för 600kr/styck och säljer för samma.
 4. Köpte två nya och oanvända Jebao SLW-20 pumpar som levererades till mig 8/7 -21. Saken är den att jag ångrat mig och har försökt få till en retur av dessa till butiken utan framgång. Över två veckor har jag försökt nå butiken via mail och telefon utan svar. Undrar därmed om det finns intresse av att köpa dessa. Kan skickas. Ett paket har jag packat upp och tittat i men de har aldrig varit igång eller monterade. Prisförslag 1600kr för båda. Plus eventuell frakt. Finns i Kalmar.
 5. Det låter bra! Målet är ett fullt och färgglatt akvarium i framtiden. Bara den inte blir en negativ påverkan så känns det bra! Är din 600 tyst?
 6. Ja, skummaren kanske blev för stor? Hade först tänkt Deltec 600i. Av någon anledning så tänkte jag att det skulle funka bra med en 1000i också. Plus 15% rabatt på zoo.se. Bör jag gå ner en storlek? Tanken har slagit mig om ett rullfilter. Har inte sett några moddningar av den sumpen dock. Är lite feg.
 7. Efter månader av velande, funderingar och läsning har jag nu äntligen tagit tag och beställt nytt akvarium för uppgradering. Jag har idag ett RSM 130 med mindre antal fisk och koraller som ska få flytta över. Jag har beställt följande: Waterbox Marine X 110.4 vit Deltec 1000i Jecod DCP-5000 Jebao SLW-20 x2 Hydra 32HD x2 D&D Slimline Designer Bracket Gen 2 Tunze Osmolator 3155 Aqua Medic Titanium 300W Aqua Medic T Twin Jag har tidigare köpt 20 kg aqua forest AF rock. 40 kg levande sand från red sea. Ett hoppskydd samt förstärkning under golvet i krypgrunden kvarstår. Vad tror ni om allt?
 8. Tack! Jag har ett mindre med två stenar i men har fått cyano där så jag är inte så sugen på att lägga över dessa i det nya. Men visst, får jag rätsida på det så kan jag flytta över dessa. Har egentligen tänkt behålla det gamla i nuvarande format men det kanske är läge att tänka om här. Så över med 1-2 levande stenar och sedan vilken startbakterie som helst egentligen så ska det cyklas? Förstår jag rätt eller blandar jag ihop det helt.
 9. Hej! Jag är i fasen att beställa allt till mitt nya akvarium. Min fundering är vad jag ska använda för bakterier för att cykla akvariumet? Jag har köpt red sea levande sand och har tänkt köpa död sten (typ Marco rocks). Microbacter XLM har jag förstått det som ska vara bra men där står det väl understruket att man inte får ha levande sand. Red Sea mature kit verkar utgå från levande sten Vad finns det för annat jag kan använda? Just detta är jag inget bra på så jag söker hjälp här. Tack på förhand! mvh martin
 10. Räcker det med en Reef Wave 45? Sätter du den på ena kortsidan? Jag har sett några videos där man satt Nero 5 på bakglaset och riktat dem för att få cirkulationen samt att det blir lite diskret. Var så jag också tänkte prova initialt.
 11. Har i snart 1,5 år haft mitt första saltvattensakvarium igång, RSM 130D. Tanken att skaffa större har funnits länge och nu så har jag börjar ta tag i detta. Jag skulle uppskatta er feedback på vad ni tror om den här kombinationen av delar. Sammanfattningsvis så är det LPS-dominerat system med fisk som jag tänkt fortsätta med. Akvarium: Red Sea Reefer XL425 Belysning: 2x Hydra 32 HD eller 2x Red Sea ReefLED 90. Skummare: Deltec 600i eller Red Sea Skimmer 600 Returpump: Jebao DCP-5000 Streamerpumpar: 2x AI Nero 5 Vad tror ni om detta? Bör jag gå upp i storlek/effekt på något? Är det något som är skräp och som borde bytas ut mot annat märke? Angående belysningen och skummare så velar jag fram och tillbaka mellan dessa och undrar vad ni skulle rekommendera? Sen tillkommer såklart doppvärmare, jag tänkte även sätta en liten streamerpump i sumpen med för att hjälpa till med att hålla rent. Har tänkt starta upp detta parallellt i lugn och ro. Har tänkt använda levande sand och troligen Marco rocks eller liknande. Tack på förhand!
 12. Sumpen är ju väldigt centrerad. Skulle det gå att flytta åt något håll och kunna få in en kylare där?
×
×
 • Create New...