Jump to content

Martin1981

Stödjande medlem
 • Posts

  29
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Martin1981

 1. Finns det någon i Kalmar med omnejd ned euphylia till salu?
 2. Hej! Jag skulle vilja be er om era åsikter på vad som orsakar mitt problem där jag kan se hur korallers vävnad börjar dra sig tillbaka. Jag har haft lite dippar på salthalten pga att filtersockorna har blivit lite mer täppta vilket resulterat i att det pumpats i mer vatten från ATO’n och salthalten har därmed sjunkit. För övrigt doserar jag calcium då den brukar ligga aningen lågt. Nitratvärdet när jag testar skiljer rejält mellan red seas test (ca 30) och Aquaforest (ca 5). Har fått tillbaka lite lågt nitrit som jag inte riktigt vet vad det beror på men jag byter vatten mer ofta. Mina värden i helgen var pH 8,2 Nitrit 0,03 Nitrat 30/5 KH 7,7 Fosfat 0,07 Mg 1330 Ca 380 Saltet har varit nere på låga 1.021 men ligger normalt sett runt 1.024 (Aquaforest reef salt). Har aktivt kol och Aquaforest Life Bio fil. Använder även Aquaforest power elixir. Se bild. Det är på mina candy cane jag kan se antydan till att vävnaden drar sig tillbaka. Och de är inte sådär lite uppblåsta och puffiga heller. Mina euphylior ser bra ut men kan bli ha stor och öppen mun. För att försöka sammanfatta, kan detta bero på att salthalten svängt ett par ggr? Akvariumet är från i juli. Det cyklade klart (ammonia och nitrit nollades) i augusti och korallerna satte jag i i september. Tack på förhand!
 3. Har bytt till större akvarium och har kvar kylaren. Det är en Teco TK-150. Inga fel, kyler bra. Finns i Kalmar, skickas ej. Prisidé 2000kr kan diskuteras vid smidig affär.
 4. Har en putsarräka som skulle behöva flytta hemifrån. Den gillar att klänga på och irritera min euphylia. Kanske den inte skulle göra det hos någon annan. Finns för avhämtning i Kalmar. ursäkta den taskiga bildkvalitén.
 5. Tingat till imorgon eftermiddag/kväll. Blir det inte av så får du gärna ta det.
 6. Mitt första saltvattensakvarium. Jag har uppgraderat till ett större akvarium nu och allt är överflyttat. Nu kommer kraven från frun att avveckla det här illa kvickt då det står placerat olägligt i köket. Det är inget fel på akvariumet. bänken var lite fuktskadad när jag köpte (men inte allvarligt). Jag gjorde ändå invändigt en ram i trä längst ner mot golvet i kabinetten och drog skruv. Allt är och var dock stabilt och bra. Akvarium, kabinett, lock med lysrör, originalskummare, returpump och doppvärmare bortskänkes i ett paket. Jag har använt en Tunze 9001 DC som kan köpas till mot förslagsvis 500kr. Kylfläktarna är utbytta till tystare fläktar. Det finns lite repor på glaset men inget som stör. Jag köpte begagnat och den personen köpte från en butik där det stått som demo. Finns alltså i Kalmar och bortskänkes mot avhämtning. Tar man det ej städat får man med Tunzeskummaren på köpet.
 7. Har en cypraea Tigris som varit med mig ca ett år. Nu när jag bytt till nytt akvarium så behöver jag den inte. Köpte den på chansning för att få bort min GSP i förra akvariumet och det gick väldigt bra. Den gillar GSP och pulserande xenia bland annat. Finns i Kalmar, skickas ej. Byte mot fraggar eller 200kr.
 8. Söker behållare för dosering. 3-4 stycken. Ksn hämtas i Kalmar med omnejd men får gärna skickas annars. Tack på förhand
 9. Har en påse med 10 kg som blivit över från uppstarten av mitt andra akvarium i somras. Skickas inte. Finns i Kalmar. Prisidé 250 kr men kan även bytas mot en fragg exempelvis. Bäst före 12/2022 Då jag själv nästan gick på en blåsning häromveckan så har jag skrivit en lapp med infon och har med på fotot.
 10. Jag var på väg att betala men fick först ett felmeddelande när jag skulle swisha. När jag testade senare så kom namnet upp men jag avbröt. Jag bad nämligen om foton men fick aldrig det så det gjorde att jag valde att inte fortsätta. Hoppas det löser sig för alla!
 11. En fundering bara, har det verkligen cyklat klart? Ammonium bör ju vara nollat precis som nitrit. Har det varit noll någon gång innan nitrit blev 0? Jag blir gärna rättad om jag har fel.
 12. Jag söker en Nyos Torq 1.0 eller 2.0 inklusive docka. Bor i Kalmar och kan hämta med några mils radie, alternativt om den kan skickas. Skicka PM vid intresse.
 13. Har två oöppnade 22 kg spann med Red Sea Coral Pro Salt. Har bytt till annat märke i samband med nytt akvarium. Finns i Kalmar och skickas ej. Jag köpte på utförsäljning för 600kr/styck och säljer för samma.
 14. Köpte två nya och oanvända Jebao SLW-20 pumpar som levererades till mig 8/7 -21. Saken är den att jag ångrat mig och har försökt få till en retur av dessa till butiken utan framgång. Över två veckor har jag försökt nå butiken via mail och telefon utan svar. Undrar därmed om det finns intresse av att köpa dessa. Kan skickas. Ett paket har jag packat upp och tittat i men de har aldrig varit igång eller monterade. Prisförslag 1600kr för båda. Plus eventuell frakt. Finns i Kalmar.
 15. Det låter bra! Målet är ett fullt och färgglatt akvarium i framtiden. Bara den inte blir en negativ påverkan så känns det bra! Är din 600 tyst?
 16. Ja, skummaren kanske blev för stor? Hade först tänkt Deltec 600i. Av någon anledning så tänkte jag att det skulle funka bra med en 1000i också. Plus 15% rabatt på zoo.se. Bör jag gå ner en storlek? Tanken har slagit mig om ett rullfilter. Har inte sett några moddningar av den sumpen dock. Är lite feg.
 17. Efter månader av velande, funderingar och läsning har jag nu äntligen tagit tag och beställt nytt akvarium för uppgradering. Jag har idag ett RSM 130 med mindre antal fisk och koraller som ska få flytta över. Jag har beställt följande: Waterbox Marine X 110.4 vit Deltec 1000i Jecod DCP-5000 Jebao SLW-20 x2 Hydra 32HD x2 D&D Slimline Designer Bracket Gen 2 Tunze Osmolator 3155 Aqua Medic Titanium 300W Aqua Medic T Twin Jag har tidigare köpt 20 kg aqua forest AF rock. 40 kg levande sand från red sea. Ett hoppskydd samt förstärkning under golvet i krypgrunden kvarstår. Vad tror ni om allt?
 18. Tack! Jag har ett mindre med två stenar i men har fått cyano där så jag är inte så sugen på att lägga över dessa i det nya. Men visst, får jag rätsida på det så kan jag flytta över dessa. Har egentligen tänkt behålla det gamla i nuvarande format men det kanske är läge att tänka om här. Så över med 1-2 levande stenar och sedan vilken startbakterie som helst egentligen så ska det cyklas? Förstår jag rätt eller blandar jag ihop det helt.
 19. Hej! Jag är i fasen att beställa allt till mitt nya akvarium. Min fundering är vad jag ska använda för bakterier för att cykla akvariumet? Jag har köpt red sea levande sand och har tänkt köpa död sten (typ Marco rocks). Microbacter XLM har jag förstått det som ska vara bra men där står det väl understruket att man inte får ha levande sand. Red Sea mature kit verkar utgå från levande sten Vad finns det för annat jag kan använda? Just detta är jag inget bra på så jag söker hjälp här. Tack på förhand! mvh martin
 20. Räcker det med en Reef Wave 45? Sätter du den på ena kortsidan? Jag har sett några videos där man satt Nero 5 på bakglaset och riktat dem för att få cirkulationen samt att det blir lite diskret. Var så jag också tänkte prova initialt.
×
×
 • Create New...