Jump to content

Jojo

Stödjande medlem
 • Posts

  342
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Everything posted by Jojo

 1. Jag tar det gärna! Kan hämta under nästa v. Behöver skummaren också. /Johan
 2. Jag kör dessa lampor och det är lite klurigt med de olika lägena för reset. Ett läge för reset av lampans inställningar dvs spektrum och intensitet, och ett läge för router-reset av Wi-Fi. För reset av inställningar håller du inne resetknappen ca 8 sek och för reset av router ca 15 sek. Har du testat båda utan att lyckas kan det hjälpa att dra ur sladden en stund och sedan försöka igen. Förutsättningarna för att det ska funka är att ditt trådlösa nätverk går via frekvensbandet 2,4GHz. Och hur f..n ska man veta det? Läs här. Hoppas du får det att funka, annars fråga så ska jag försöka hjälpa dig så gott jag kan!
 3. Bra priser! Uppdatera gärna när fisken kommit.
 4. Har kört utan UVC ett tag varpå Hepatusen och min Xanthurum haft lite prick till och från. I morgon kommer äntligen nya UVC:t så då hoppas jag det dödar de frisimmande parasiterna. Kommer köra UVC:t direkt på returlinan som innan, 24/7. Har också beställt detta medel mot prick, och tänkte köra en 10 dagars kur. Någon som har erfarenhet av Polyp Lab Medic?
 5. Ja det kanske är matbrist som du säger. Har du provat att stödmata dom? Typ lägga en bit räka under stjärnan. Vet inte om det funkar? Synd för dom är ju fina och mycket aktiva!
 6. Låter bra! Flyttade upp min lite då min nuvarande belysning inte är den bästa. Är lite nojig att det är pyramidsnäckor som ätit på min sjöstjärna och nu kommer gå på musslan.
 7. Då har karet varit igång i 365 dagar! Sedan jag introducerade musslan för ca 10 dagar sedan har två putsarräkor hittats döda på samma dag, och sjöstjärnan är för tillfälligt kraftigt misshandlad men vid liv! Jag vet inte om det är musslans verk, men de flesta andra djuren är ganska fredliga. Misstänker dock eventuellt en Halichoeres chrysus hanne som är dampig som har haft ihjäl en sixline och även min senaste wrasse, en cirrhilabrus solorensis typ 10min efter isläpp. Verkar ju inte som han accepterar andra wrassar i karet. Annars går det mesta ok tycker jag. Aktuella värden: Temp: 25,5 Salt: 1,025 KH: 8,5 Ca: 460 (för högt, har justerat balling) Mg: 1367 NO3: 9,6 PO4: 0,05 Teknik: Belysning: 4st Coral moon box led. (Ska inom kort bytas mot en Giesemann aurora samt två orphek or3 blue plus.) Skummare: Bubble king mini 180 Cirkulationspump: Blau aquaristic reef motion 12KDC. (Ville ha en kraftig då jag haft UVC kopplat direkt på returen.) Streamers: 2st Maxspect gyre xf280. (En högt upp på varje gavel.) 2st Coral box q5 wavemakers. (En långt ner på varje sida på baksidan.) Doserpump: D-D H2ocean p4. (Doserar ATI essentials pro och väs.) ATO/osmos: Fyrfilters Aqualight osmos, Tunze 3155 osmolator. Fisk: Zebrasoma flavescens Zebrasoma xanthurum Paracanthurus hepatus Ctenochaetus strigosus Siganus vulpinus Halichoeres chrysus Calloplesiops altivelis Pseudochromis fridmani Gramma loreto Valenciennea puellaris 2st Pseudanthias squamipinnis 2st Chromis viridis 2st Amphiprion ocellaris 2st Sphaeramia nematoptera Koraller är en salig blandning LPS, SPS och mjukt. Matas med Red Sea coral nutrition A+B samt Aquaforest growth boost. Har också en del lägre djur som sjöborrar, eremiter, sniglar, räkor, en sjöstjärna och en mussla. Trevlig helg! Bild på stackars sjöstjärnan.
 8. Coolt! Ska du försöka hålla ynglen vid liv?
 9. Har du mätt par med dessa lampor någongång?
 10. Kör också dessa lampor 4st över ett 150x60x60 kar och har varit nöjd fram till nu när en av dom har börjat strula. Några led har lagt av och de vita ser ut som de ger typ grönt ljus...får också söka reda på dom i appen då det alltid är någon av dom som tappat kontakten med wi-fit. Har mestadels mjukisar och lps.
 11. Grattis i förskott till knodden! Japp man multiplicerar med 0,003, eller som det står i min lathund: multiplicera med 3,066 sen dividera med 1000. Pretty much same same! Rullfilter vore drömmen, svårt med plats i mitt fall tyvärr! Jag började med kol för att få bort föroreningar, förhindra ”gulvatten” och annan skit som gjorde vattnet grumligt. Beviset på att det funkar för mig är när vattnet börjar bli lätt grumligt, då är det dags att byta kol. Jag kör det simpelt med påse i facket innan returen. Låter intressant med rostfritt UVC för att få en reflekterande effekt invändigt från lampan. Borde ju verkligen maxa effekten! Kan inte se att du skulle få problem av att hälla i sand. Kanske att det blir lättare för vissa oönskade bakterier typ cyano och alger som dinoflagellater att få fäste?
 12. Söker slang till ovan nämnda doserpump, och undrar om ni vet om det finns att köpa i handeln typ ngn vvs butik? Den ska vara 3mm invändigt. Känns ovärt att beställa just nu när jag inte behöver ngt annat och behöver få igång pumpen asap. /Johan
 13. Låter bra det där, (förutom en gravid fru då ). Håller med att det är svårt att läsa av färgerna på NO3 och PO4. Saliferts KH funkar tillräckligt. Jag kör med Hanna phosphorus ULR till PO4 och Hanna nitrat HR till NO3. Så mycket enklare! Kör du med filtersockor, aktivt kol och/eller UVC? I mitt fall märkte jag stor skillnad när jag la till kol, och ännu mer när jag installerade ett UVC. Jag har bytt mina filtersockor mot filterbägare med vadd som byts ut varje dag. Jag har aldrig kört med rollermat eller ozon men har förstått att det ska rena vattnet väldigt effektivt. Kanske blir kaka på kaka att lägga till filtervadd..? Har heller aldrig kört utan bottensand så vet inte om det skulle hjälpa att hälla i.
 14. Högt fosfat kan vara en faktor. Vet du vad du har för nitrat?
 15. Svårt att säga säkert. Mina kirurger har bråkat en del men med tiden tagit sina revir och accepterat varandra. Hur länge har du haft dom? Hur stort kar har du? Coeruleusen bör ha ett ca:700l eller större.
 16. Dagsfärskt i karet! En wrasse: cirrhilabrus solorensis Och en tridacna maxima gold Min första mussla! Den öppnade sig ganska snabbt efter acklimatisering. Byggde en liten vagga till den av korallim på en flat sten och satte den på botten så länge. Ska ev flytta upp den till bättre ljus om ett tag. Ni som har musslor får mer än gärna komma med goda råd och tips och tricks för att få dom att trivas!
 17. Jag hade fem squamipinnis, har två kvar. En är större och mer dominant men kan inte se någon annan skillnad på dom.
 18. https://saltvattensguiden.se/forum/354-säljes-tillbehör-och-teknik/
 19. Fick tillbaka mitt ICP från Fauna Marin. Ligger lågt på Kalium och Jod. Kommer dosera upp dessa. Lite högt på Kalcium. Minskar doseringen något av tvåpartsballingen, vilket jag har råd med då jag ligger på KH 8,3. Vill helst dosera lika mycket från båda flaskorna för rätt balans av spårämnen. analysis-9176.pdf Nytt levande på g i dagarna från Salt i Väst!
×
×
 • Create New...