Jump to content

Jojo

Moderator
 • Posts

  538
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

Everything posted by Jojo

 1. Jag har väntat mellan justeringarna, tro mig jag har provat! Återstår bara att byta massa delar, men ska det behövas?
 2. Jag har inte så mycket att jämföra med, köpte mitt RS 525XL begagnat. Årsmodell 2019. Det jag stör mig något oerhört mycket på är ljudet från överrinningen. Jag justerar minimalt på ventilratten i princip varje gång jag går förbi akvariet, men lyckas aldrig få det helt utan ett sörplande- eller porlande ljud. Har svårt att tänka mig fler tillverkare i denna prisklass som misslyckats så kraftigt med denna funktion!
 3. Tråkigt att höra men fullt förståligt.
 4. Är du nöjd med rullfiltret i övrigt? Behövde du modifiera sumpen eller fick det plats? Jag är sugen på ett men kommer behöva skära bort hållare för filtersockorna.
 5. Köper en gyre xf250. Behöver egentligen bara motordelen då kabeln på min har gått av.
 6. Behöver bli av med korallerna så kör halva priset på allt, utom frakten.
 7. Hehe jag har ett på 55w men kör pumpen på 60%. Planen med pumpen var att kunna lägga till ngn reaktor också.
 8. Jag är nöjd med min budgetpump från Blau Aquaristik. Köpte en 12000l/h på Amazon på rea för 1300kr. Vill ha en med mkt flås då jag har mitt UVC på returlinan, och vill ha möjlighet att lägga till andra grejer på returen. Tillräckligt tyst i min smak, och funkar som den ska.
 9. Vid köp av fler skickar jag för 200kr i frakt. Bubble tip (Entacmaea quadricolor) 200kr/st (3st) Liten sten med minst 3st mushrooms på. 200kr Bali green slimer (Acropora yongei) 150kr Bali green slimer 200kr Bali green slimer 150kr Bali green slimer 150kr Röd flakväxande montipora 12x9cm 150kr Hydnophora 150kr
 10. Ja nu ska det bli kul att få det i ordning igen och fylla på med nya fraggar!
 11. Karet har nu varit igång i 690 dagar. Haft för varmt i karet bitvis under sommaren. Det tillsammans med svajiga värden har tagit livet av en hel del spser. Nitratet gick från 33 i maj ner till 7 i juli, för att nu stiga igen och ligga på 17. Fosfatet är på för mitt kar rekordhöga 0.17. Ökar väs och slänger i mer rowaphos. Drar ner lite på norin också och ser om dessa saker hjälper. KH ligger på 8,5. PH 8-8,2. Har fått en del glasrosor sedan mina pepparmintsräkor försvann. Ska köpa nya vid tillfälle. Skickade tillbaka mitt trasiga UVC till @Företagsakvarium för ett par månader sen och har inte fått något nytt än. Lite segt! Förutom balling och väs doserar jag special blend och jod. Har mycket mer förbrukning av jod än vad ballingen tillför enligt ICP. Blir lite mer fokus på karet nu när hösten kommer.
 12. Jojo

  För stor skummare!

  Flyttad till bytes.
 13. Håll ett öga på förbrukning av bla KH, som ju minskar iom mindre belysning.
 14. Jag provade att kraftigt minska belysningen en period, med bra resultat.
 15. Jojo

  2st gyre xf350

  Annons flyttad till bytes.
 16. Karit har nu varit igång i 595 dagar. Nitratet sjunker sakta men säkert, från 33 för ca 3v sedan till 14,5 idag. Doserar fortfarande 30ml väs per dag. Har testat ungefär var 10:onde dag med Hanna. Får vara med på noterna så jag inte råkar nolla NO3. Fosfatet ligger på 0,04 och kh på 7,8. De flesta koraller ser ok ut förutom ett par sps:er som tydligt inte gillar de svajiga värdena. Echinatan i förra inlägget är den enda som strukit med än så länge. Lyckades dock rädda basen som ser ut att må bra. Sumpen tömdes och rengjordes för ett par veckor sedan. Sugen på att installera en algreaktor och också mkt sugen på en red sea reef mat. Får se vad det blir... En annan väldigt rolig sak är att jag invalts i föreningen och är nu en av moderatorerna på forumet.
 17. Schysst! Från var skickade du efter korallerna?
 18. En av mina första koraller, Acropora echinata.
 19. Ja och framförallt diskuteras ration no3 po4 och om det alltid är balans vid en viss ratio, vilket det verkligen råder delade meningar om. Ganska underhållande diskussioner.
 20. Angående hur störande nitrit kan vara för korrekt testning av nitrat, så läste jag en intressant tråd på reef2reef om detta. Enligt kemigurun Randy Holmes-Farley så ska ”störningen” av nitrit vid mätning av nitrat vara mindre med Hanna checker jämfört med andra tester. Positiv läsning, (om det stämmer), för min del som har högt nitrat med Hanna, och inget nitrit test hemma. 🫣 Hellre nitrat än nitrit, så att säga… https://www.reef2reef.com/threads/p-n-ratios-balancing-the-equation.909639/
 21. Där sa du ngt. Har dock inget nitrit test hemma. Börjar se en minskning av näringsvärdena och även ökad förbrukning av KH. Ökar belysningen gradvis. Upptäckte rtn på en echinata ikväll. Tog ett par bilder med nyinförskaffad lins.
 22. Jag är också sugen på att ge mig in i phyto-plankton-odlar-träsket. Får sätta mig in det så fort tid finnes.
×
×
 • Create New...