Jump to content

Jojo

Stödjande medlem
 • Posts

  588
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

Everything posted by Jojo

 1. Jojo

  Pump död?

  Ja jag kollade lite noggrannare på RE sidan nu, och jag behöver egentligen bara motorblocket som kostar 184€. Vet inte vad frakten är men känns ändå helt klart värt det.
 2. Jojo

  Pump död?

  Intressant! Kan du länka till en sådan pump? Hittar någon laguna dammpump…
 3. Jojo

  Pump död?

  Sant! Valde precis mellan en Tesla model Y alt Hyundai Kona electric. Blev Hyundaien. Alla dessa prioriteringar!
 4. Jojo

  Pump död?

  Har också kollat på att beställa nytt. Hittar en tysk och en amerikansk RE sida. Kommer du ihåg var du beställde ifrån? En ny RE pump kostar ju också typ mer än en helt ny skummare typ tex Deltec 1000i. Hur länge klarar man sig utan skummare?
 5. Köper skummare som passar till ett 525 liters akvarium. Kan hämtas i kalmartrakten annars skickas. Mvh Johan
 6. Jojo

  Pump död?

  Har fått problem med min skummarpump. Den la plötsligt av. Rengjort noga. Den surrar lite och impellern snurrar några varv då och då. Är den bortom räddning tro?
 7. Satt ngt skit i luftslangen, funkar perfekt igen.
 8. Ska kolla luftslangen och ljuddämparen. Vad är venturin?
 9. Min skummare beter sig plötsligt konstigt. Vattnet som pumpas verkar inte ”skummas”, det blir inga bubblor. Haft isär den och rengjort pump osv men ingen skillnad. Ngn som har någon teori om vad det kan vara för fel?
 10. Vad är KZ för ställe? Behöver snart byta mina t5.
 11. Grymt nöjd med nya belysningen Giesemann Aurora V8 plus med 5st led och 8st T5. Har efter några veckor fått värdena hyfsat stabila: KH: 7,7 PH: 7,9-8,2 NO3: 2 PO4: 0,05 Planen framöver är att fylla på med koraller, främst acros men på önskelistan står också: Zoas- (rastas), (scrambled eggs), (sunny d´s), (dragon eyes), Torches, Trachys och Scolys. Där har ni min önskelista! God jul saltvänner!
 12. Haha ja sjuka namn! Som zoan: purple people eater. Kollar vad som finns när det blir aktuellt.
 13. Alltså vilka läckra torch! Får komma förbi och kolla (shoppa) nästa gång jag är i stan!
 14. Jag kan inte byta/lämna spser i ”min” butik då de kräver cites intyg. Lps och mjuk går bra.
 15. Någon som behöver en finfin skrapa? 350pix ink frakt.
 16. Kul projekt och riktigt snygg scape!
 17. Säljer en Flipper Max. Finns i Borgholm/Kalmar. Kan skickas. https://saltivast.se/sv/ovrigt/rengoring/flipper-2-in-1-algskrapa.html Pris: 500kr ink frakt.
 18. Håller med, gsp är verkligen fin som filler. Hade halva baksidan täckt ett tag av den greniga varianten. Grenarna tog dock för stor plats så har gjort mig av med det mesta av den. Försöker nu få en annan stjärnpolyp utan grenar att växa täckande på baksidan. Den är tyvärr inte lika ”toxic green” som den andra som du har.
 19. Ser bra ut! Hur tänker du med gsp:n, ska den få härja fritt eller ska du begränsa den på ngt sätt? Tycker mig kunna se att den bitglada clownen överlevde sjukdomsutbrottet?
 20. Kul med uppdatering! Låter som du har fått kämpa en del, bra jobbat! Att ha mixed är en ständig kompromiss och medling!
×
×
 • Create New...