Gå till innehåll

lucaspetterssson

Medlem
  • Antal inlägg

    34
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Säljer reefdose x4 använd i några månader. 3500kr. Kommer med doserings slang och hållare
  2. Hanna ph checker: https://www.blocket.se/annons/goteborg/hanna_instruments_ph_matare/105637389
  3. Gått på större kar och säljer av lite teknik. Annonserna ligger ute på blocket för att lättare kunna frakta om någon vill det. Följande är Hanna instruments nitrate low range https://www.blocket.se/annons/goteborg/hanna_instruments_nitrate_low_range/105563889 Dd h2ocian ato https://www.blocket.se/annons/goteborg/dd_h2ocian_ato/105569549 Tunze comline 9004 dc https://www.blocket.se/annons/goteborg/tunze_comline_9004_dc/105569596 En hanna ph mätare finns med, lägger ut länk när annonsen finns tillgänglig på blocket. Priset är angivet i annonserna, kontakta mig för diskussion. Hämtas i Mölnlycke, utanför Göteborg eller skickas.
  4. Du kan dock ansöka om tillstånd från Jordbruksverket, men detta kostar 350kr per korall för att få certifikat för handel. Sen behöver du tillstånd i byggnaden. Byggnaden får inte vara en privat bostad där du är folkbokförd samt att du måste driva ett företag. Satt det är möjligt att driva en liten butik, men lagen gör det väldigt svårt och krångligt.
  5. Tja! Har läst på lite om CITES och vad jag förstått så är våra koraller i princip inte värda något alls efter vi köpt dem. Det går alltså inte att sälja koraller till andra inom hobbyn utan att riskera böter eller upp till 2 års fängelse.. Min fråga med är hur många har fått med intyg om koraller när man väl köpt dom? Har totalt noll intyg som kan styrka ursprung eller import på mina koraller.
  6. Tjena vänner! Fick en ordentlig tankeställare när jag var i sommarstugan i veckan. Nämligen ett rejält åskväder satt hela samhället slocknade. Fick panik och kollade om karet hemma hade ström vilket det hade. Men vad sjutton gör man vid tillfället det kommer hända? Lägga ner pengar redan nu på solpaneler, 12v batterier, chip som kontrollerar strömmen samt omvandlare bara för akvariet. Eller köpa en generator när det väl skiter sig? Kollat på stora powerbanks som har 220v samt inkoppling med solpaneler satt man iallafall kan ha powerheads och värmare/kylare igång. Vad tror ni är det bästa när man väl har 150 tusen i sitt kar?
  7. @Aqualung du kan få min dd smart ato för 600kr ink frakt när min andra ato anländer! Pm om du är intresserad
  8. @OR20Alla koraller mår fint förutom en sps som det har gått nerför ett tag. Nitrat och fosfat är ju inom okej område och just nu inte farliga för det levande. Har dock inte testat ammoniak men det borde ju inte vara något på det testet eftersom allt annat är okej?
  9. Kom hem vid halv ett och tog mig en kvart att kolla av vattenvärdena innan det var dags att dra till jobbet... Fosfat höjdes bara från 0.03 till 0.14ppm och nitrat från 4.87 till 18 ppm. Alla andra parametrar låg på samma som innan jag åkte. Tog och gjorde ett vattenbyte idag på 40%, allt annat har överlevt förutom min dyraste och finaste fisk jag hade i karet:/ tack för svar! Min dosering på nopox ändrade jag inte tack vare er:)
  10. Hej på er, är för närvarande bortrest från mitt akvarium och har installerat en webbkamera så jag kan se det. Min gula kirurg har inte mått så bra och har inte sett honom kameran på två dagar. Vattenparametrar var ok 3 dagar sedan. Min fundering är om jag kan öka dosering på NOPOX i 2 dagar för att förhindra nitrat och fosfat spike eftersom jag inte kan göra vattenbyte
  11. Om det skulle gå att köpa med frakt så är jag intresserad! Står för frakt och ev skada på produkten isf!
  12. Hej, skulle vilja få tag på en Nero 5.
  13. Tjena, har lagt ner mitt gammla akvarum och flyttat över allt till det nya, det gamla karet står tomt med några få cm vatten i. Efter en dag började jag se dessa små maskar, lätt över 150st. Vad är dessa?
  14. Nitrat tas ju enklast bort med vattenbyten eller bra filtration i vattnet. Ett refugium funkar ju med men jag skulle tippa på vattenbyten. Bästa sättet när något värde är för hög och det börjar gå åt pipans håll
  15. Akvariet fick vi upp, testade att fylla upp med sötvatten igår, golvet höll men en läcka från avloppet ner till sumpen hittades. Sen lutar det någon enstaka grad snett så behöver fixa det med.
  16. Ja, vi får väll se vad som händer?! Det värsta som kan hända är ju att man har vatten i hela huset sen
  17. Haha, ja det blir ju en hel dels vikt. Räknade ut att 9 pers som står och snackar under en fest blir ca 670kg
  18. Värme och kyla har jag under kontroll, är mer nojjig för vikten. Min pappa till hobbysnickare säger att det funkar. Får hoppas att folksam vill ta kulan ifall nått händer haha! Det är stabilt nu och ingen svikt i golvet alls. Akvariet tomt står bust nu mitt i utan något som bär upp det, ändå 166kg tomt och inget sviktande i golvet just nu
  19. Hej! Jag har precis fått hem mitt aqua medic armatus 375xd som ska stå på övervåningen i vårat hus. Fullt med sten, sand vatten osv osv.. så ligger det på 630kg. Ska ha det mot en gipsvägg, under en regel samt under en bärande vägg. Kommer det att hålla?
  20. 7 veckor är rätt ungt. Skulle väntat i 2-3 månader, heslt lite längre innan jag skulle fundera på koraller och då med väldigt tåliga koraller. Salthalten skulle jag vilja ha på 1.026 sg. Stig upp långsamt för att inte stressa fiskarna:) Det viktiga med koraller är stabilitet och att hålla sig på det vilket är lite krångligt. Se över dina värden angående kalcium, magnesium och alkalinitet. Mitt kar lät jag stå i 5 månader innan jag tillförde koraller. Lycka till och hade bra!
  21. Korallmat i pulverform funkar utmärkt för de flesta korallerna, sen kan anemoner äta lite vad som. Typ som fryst mysis, räkor, pelletsmat osv. Vissa lps koraller funkar riktigt bra med mat i pelletsform
  22. Bor fortfarande hemma och har karet på övervåningen,630kg hoppas golvet klarar sig och vill helst inte ha någon skräckhistoria om att 380l åker ut i hela huset. Är så nojjig över att glaset ska spricka
  23. Lite off av ämnet, men har köpt in ett aqua medic armatus xd 375. Ser ut som du har något (hade) något av den varianten. Undrar bara lite om en matta behövs mellan akvariet och bänken
×
×
  • Skapa Ny...