Jump to content

Världens största akvarieaffär! Tysklandsresa.


daniel_i_malmö

Recommended Posts

Nu börjar årets akvariehändelse närma sig. Missa den inte!

Jag syftar naturligtvis på Malmö Akvarieförenings resa till Tyskland och Belgien 3-7 oktober 2007.

Vi besöker precis som förra året till den stora Zierfische & Aquarium mässan i Duisburg samt åker runt till några av världens största och bästa akvarieaffärer.

Detta är resan där chansen är stor att du finner drömfisken du letat i åratal efter eller som du inte ens visste fanns. Dessutom kan du fynda akvarietillbehör till löjligt låga priser. Utbudet på mässan och i de stora tyska butikerna överträffar allt du sett i Sverige många gånger om!

Utan tvekan kommer du få massor av idéer till nya spännande akvarieprojekt.

Under några intensiva dagar kommer du inspireras att ta din hobby till nya höjder och i sällskap med andra glada och akvarietokiga entusiaster att ha riktigt, riktigt trevligt!!

Alla akvarieintresserade är välkomna!

Dröj inte för länge med din anmälan, antalet platser är begränsat och många har redan anmält sig. Absolut sista anmälningsdag är den 30 augusti 2007.

Mer information, program, kostnad etc kommer inom kort!

Har du några frågor? Ställ dem här eller kontakta Anders Hinton, tel: 0709-737003.

Vi ses den 3 oktober!

Daniel/Malmö Akvarieförening

PS. Här kan du låta dig inspireras av diskussionen inför och efter förra årets resa till Duisburg:

http://www.ciklid.org/forum/showthread.php?t=53816&highlight=Duisburg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

På grund av några återbud finns det ännu några platser kvar. Detta är en chans att se några av världens största och bästa akvarieaffärer.

Resan är inte helt uteslutande tillägnad saltvattensakvaristik, men i gengäld så har flera av affärerna ruskigt mycket saltvattensdjur och inte minst EXTREMT mycket tillbehör till löjligt låga priser. Också på mässan vi besöker kan man göra riktiga fynd.

Vi var två MAF-saltisar som köpte vars ett komplett Aqua Medic Chromis för 400 euro på förra mässan (Pris här hemma minst 8000:-). Vi köpte dessutom bland annat vars ett 130-liters Dennerle osmosfilter för 75 euro...

Link to comment
Share on other sites

Så här ser programmet ut för MAFs Duisburgresa 3-7 oktober. Det finns fortfarande några platser kvar på bussen så änmäl dig innan det blir för sent!

Alla akvarieintresserade är välkomna!

Onsdag, 3 oktober 2007

21.45 Samling på Drottningtorget i Malmö

22.00 Avresa

Kväll/natt: Busstransport

Torsdag, 4 oktober 2007

Morgon Frukoststopp längs vägen (egen regi). Beräknad ankomst till Duisburg kl 10.00.

Förmiddag: Första dagen på den stora mässan Zierfische & Aquarium i Duisburg. Vi kommer tillbaka till mässan igen på söndag.

Eftermiddag: Vi besöker världens största akvarieaffär, Zoo Zajac i Duisburg. 8000 kvadratmeter, 1000 akvarium. 100 saltvattensakvarium, 500 terrarium, en tillbehörskatalog som är större och tjockare än IKEA-katalogen. Här kan man tillbringa många timmar, oavsett om man shoppar loss och fyller sin kundvagn eller bara låter sig inspireras.

http://www.zoo-zajac.de

Inkvartering på hotellet i Duisburg. Hotellet har pool och bastu så glöm inte badkläderna!

Kvällen fri.

Fredag, 5 oktober 2007

Under fredagen besöker vi följande affärer:

Aquarium Wilhelmi, Dortmund Detta är nog den affär där MAFs akvarister inhandlat mest fisk på de senaste årens resor. Här finns det alltid riktigt spännande rariteter och fantastisk fin fisk i utmärkt kondition. http://www.aquarium-wilhelmi.de

Discus-Zierfisch-Center Royal, Witten-Stockum Familjen Blechas akvarieaffär ligger mitt ute på en åker och är en klassiker på MAFs Tysklandsresor. Genom åren är det utan tvekan många sydsvenska akvarister som har funnit sin eftertraktade drömfisk här, men att vi återkommer år efter år beror kanske också lite på att det antagligen är världens enda akvarieaffär som har en bar där det serveras skummande tysk fatöl.

http://www.blecha.de

Aqua-Haus, Dülmen Av lagerlistan på deras hemsida att döma verkar detta vara en butik som har en hel del rariteter, i skrivande stund annonserar de bland annat ut den så hett eftertraktade Hypancistrus zebra, L46. http://www.aqua-haus.de

Hobby-Zoo Tillmann, Duisburg Denna förhållandevis lilla affär var förra årets stora överraskning och utnämndes av flera av de svenska akvarister som besökte Duisburg förra året till resans höjdpunkt. Ett paradis för de som gillar Syd- och Mellanamerikanska ciklider!

http://www.zentrale-du.de/hobbyzoo-tillmann/

Kvällen fri

Lördag, 6 oktober 2007

På lördagen besöker vi två riktigt stora affärer vi hört mycket gott om. Dagens utflykt tar oss också över gränsen till Belgien.

Aquatop, Würselen Med en lokal på över 5000 kvadratmeter och fler än 30 anställda är detta en av Europas största akvarieaffärer. Ingår i den stora ZOO & CO-kedjan.

http://www.aquatop-aachen.de

Hustinx Aquaristiek, Hasselt Belgien Den enda affären på resan som ligger utanför Tyskland. Vi har hört mycket positivt om affären och lagerlistorna på deras hemsida lovar nästan ännu mer. Sammanlagt har affären 144 000 liter vatten i sin anläggning. Extra välsorterade verkar de vara på discus och saltvattensfisk. http://www.hustinx-discus.com/index.php?newlang=english

Kvällen fri

Söndag, 7 oktober 2007

På förmiddagen besöker vi mässan Zierfische & Aquarium igen. Söndagen är mässan sista dag och då brukar mycket av det som inte blivit sålt tidigare under mässan, allt från akvarieväxter till stora möbelakvarier, säljas ut till löjligt låga priser. Stora chanser att fynda för den som har is i magen att vänta till sista dagen!

12.00 Avresa från Duisburg.

ca 24.00 Åter i Malmö.

Dagsutflykterna med vår buss till de olika affärerna runt om i Tyskland och Belgien är naturligtvis frivilliga. Det går bra att stanna kvar över dagen i Duisburg om man vill tillbringa mer tid på Zierfische & Aquarium-mässan eller Zoo-Zajac eller göra något helt annat.

Link to comment
Share on other sites

Om det är någon på västkusten som tycker resan verkar intressant men som tvekat pga avresan sker från Malmö så finns det hjälp att få, Lasse - känd härifrån SG, ska nämligen med på MAFs resa för att kolla in grymma saltvattensaffärer och fynda billig akvarieteknik, och erbjuder samåkning Göteborg-Malmö, och tillbaka vid hemkomsten.

För mer info se tråden på Zoopet:

http://www.zoopet.com/forum/showthread.php?t=106875

Link to comment
Share on other sites

För att fresta ytterligare kommer här lite info om saltvattensutbudet i några av affärerna vi ska besöka.

Hustinx Aquaristik verkar riktigt intressanta på saltvattensfronten. Citat från deras förstasida:

On Tuesday, the 7 of August 2007, a lot of new and nice corals from Jakarta arrived in our store.

A nice selection of SPS and LPS corals.

From today they are for sale in our Coral department.

On Thursday 9 of August we also receive a lot of soft corals, Leather corals, invertebrates and marine fishes from Bali.

Här är deras lagerlista:

http://www.hustinx-discus.com/modules.php?name=NukeWrap&page=catalog/stock/marinefishstock.htm

Aquatop Aachen har 60.000 liter i sin saltvattensavdelning. Dessutom har de 'Einzigartig in Deutschland: die 4 Meter hohe Meerwasser-Rundsäule.'. Jag vet inte vad det betyder men jag tror det är 4 meter högt, låter tufft...:

http://www.aquatop-aachen.de/de/unsere_erlebniswelt_1.html

Aquarium Wilhelmi har också en fin saltvattensavdelning:

http://www.aquarium-wilhelmi.de/start.html

Världens största akvarieaffär, Zoo-Zajac har över 100 saltvattensakvarium. Om du tillbringar en minut framför varje skulle det ta dig timmar att kolla in dem. Ja, just det, sedan har de 1000 sötvattensakvarium och 500 terrarium också...

Här är en bild från deras saltvattensanläggning:

http://www.zoo-zajac.de/$WS/zoo-zajac/websale6_shop-zoo-zajac/benutzer/templates/ws-customer/$ws-customer-data/seiten_geschaeft/seiten_bildgalerie/bg_01_aqua/ug_bg_01_aqua_04.html

Förutom dessa och några andra affärer besöker vi Europas största akvariemässa där alla stora tillverkare är representerade och visar upp den senaste tekniken och säljer sina akvarietillbehör till mycket låga mässpriser.

EDIT: räknar som en kratta

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...