Gå till innehåll

Holkens 170l:s Juwel Panorama


holken

Rekommenderade inlägg

I övrigt så går vi mest omkring just nu och längtar/väntar på att få starta det stora karet. Börjar ha det mesta klart nu. Bara bänken som ska fixas och karet som ska limmas men innan det kommer in så ska vi tapetsera om i rummet där akvariet ska stå så man slipper böka med det sen.

vilket Bara det är.. snabbt gjort.. :ler:

mvh manne

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • Svar 288
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

I ett försök att få bukt med vår cyano så har vi nu bytt silikatfiltret på osmosen. Vilket inte var det lättaste då det måste ha varit själva hulken som skruvat åt den behållaren :x Hårt som #¤% satt det åt. Efter det så har osmosen fått stå och droppa fram ca 30 liter nytt vatten som nu är blandat. Nu har vi passat på att mekaniskt borsta bort cyanon från stenarna och sugit upp det man har kunnat. Och det nya vattnet är nu i karet. Ska bli roligt att se om detta har nån effekt. Kanske inte på en gång kanske men vi får väl vara beredda på att göra nått till vattenbyte och lite mer borstning av stenen innan man ser några resultat. Har även beställt redslime-remover nu så om vi inte får bukt med cyanon så åker det i.

Har även gjort en del ommöblering i karet och vår stora mussla har nu fått flytta ner på botten, den var inte så lycklig där den satt då anemonen satte sig under musslan och brännde manteln lite lätt. Får de om vi måste göra nån större omflyttning för att få alla att trivas.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

I dag så fick vi nog av vår cyano och vår aquascape. Så vi har spenderat ex antal timmar med att lyfta ut sten, koraller och fånga fisk. När det var klart så blev det skrubbning av stenen. Nu väntar ett litet vattenbyte. En storstädning kan man kanske kalla det. Hoppas på att det här får vår cyano att minska lite i alla fall, men med turen vi har nu kommer det väl bara att vara mer i morgon. Men då åker red slime remover i. För nu är vi less! Kommer bilder så snart vattnet har klarnat någorlunda och batteriet i kameran har laddat klart

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Hur har det gått med karet?

Jodå, det knallar på. Vi har brottats med ett cyanoutbrott nu till och från sen i sommras. Men det går åt rätt håll. Nu ska vi börja pyssla med det stora karet inom en snar framtid. Det mesta är fixat. Saknas bara några smådetaljer innan det är klart för uppstart.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Försökte ta kort med våran gamla värdelösa kamera men det vill sig inte. Ska försöka få tag i någon som har en bättre kamera som kan komma och fota......vår kamera har helt gett upp. Så jag hoppas på bilder till i kväll :)

Men det ser ganska bra ut i karet, ingen cyano har blommat upp än i alla fall. Lite grumligt är det i vattnet men det är nog inte så konstigt efter all omflyttning i går. Anemonen däremot har bestämmt sig för att flytta. Den ville visst inte sitta där jag ville att den skulle sitta, men det är sånt man får ta.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

okey, jag tycker du ska ta de lugnt med inköpen, o se till att då får bort din fosfat! personlingen så tyckte jag de var dumt att du slängde i en anemon, när du har problem med cyan o hög fosfat

börja köra med alu baserad fosfatremover (om du inte kör med det redan)

jag har problem med alger och hög fosfat, men de har gått över nunär jag har kört med remover... dock tog de ett ½ år!

lycka till!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Men detw lustiga är att vi inte har nån märkbar höjning av fosfat enligt tester (elos). Så det är väldigt svårt att säga att det är det som är problemet. Däremot har vi bytt silikatfilter på osmosen, det hade vi helt missat att göra, kan ju vara det som felar.

När det gäller anemonen så handlade det mycket om att få clownerna att sluta gnugga sig mot musslanm som för övrigt inte började vara nöjd av behandlingen. Sen så var cyanoproblemet inte riktigt aktuellt just då.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Cyanon har gett med sig nu. Och det mesta verkar vara under kontroll.

Följande värden har uppmätts idag.

Temp 26 grader

salt 1,026

ca 440

Mg 1300

Kh 8

Ph 8,0 kväll

NO2 Inte bra 0,1 Vad kan man göra för att sänka detta??

Kan det ha med vår ombyggnation av revet att göra?

Vi rev det gammla och plockade ut och ersatte några

större stenar + att vi satte ner vår revkeramikpelare som

stått ett tag.

NO3 10 inte heller super men inte värst i alla fall.

PO4 0,01

Hade på känn att KH och PH låg i det lägre intervallet. Har buffrat det ikväll. Men den stora frågan är vad man kan göra för att få ner NO2, ska man byta vatten, eller ska man avvakta? Allt ser bra ut och inga fiskar eller koraller mår riktigt dåligt. Räkor och övriga lägre djur äter och mår (efter vad jag kan se) bra.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Siffrorna är oviktiga! Jag vill se bilder på nya scapen + ljuset! ;)

Här kommer dom tillslut :skrattar:Bilderna alltså. Men jag har inte varit riktigt överens med kameran men det får ni stå ut med. En del blev dock riktigt bra ändå.

post-4343-1446891858511_thumb.jpg

Nemo har hittat hem!

post-4343-14468918585302_thumb.jpg

Lite skillnad på färgerna när man satte in blåljus.

post-4343-14468918585488_thumb.jpg

Lustigt beteende på anemonen. Den sträcker sig nästan ända upp till ytan i perioder under dagen för att sen dra sig ner till sin ordinarie plats.

post-4343-14468918585682_thumb.jpg

En riktigt bra närbild på vårt charmtroll, Scopasen.

post-4343-14468918585868_thumb.jpg

Clownerna leker katt och råtta med kameran, inte lätt att få till en bild på dom när dom är i anemonen.

Och sist men inte minst en helbild på nya scapen.

post-4343-14468918586061_thumb.jpg

Lite luftigare och mer simyta för fiskarna. Sen så fick musslan flytta ner till botten där den verkar trivas riktigt bra.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 veckor senare...

Doris är inte lätt att få nått kot på då hon simmar som en galning så fort kameran kommer fram, tillslut så vann jag katt och råtta leken. Kanske inte världens bästa bild men dock en bild där man inte bara ser ett blått streck.

post-4343-14468918682186_thumb.jpg

Nemo i sitt rätta element.

post-4343-14468918682444_thumb.jpg

Två på Jawfish aka globis

post-4343-14468918683675_thumb.jpg

Sen en på en av våra putsare

post-4343-14468918682702_thumb.jpg

Imperatorn har oxå lyckats hamna på bild

post-4343-14468918682993_thumb.jpg

Vår fotomodell.

post-4343-14468918684026_thumb.jpg

Och sist men inte minst, ny helbild.

post-4343-14468918684376_thumb.jpg

post-4343-14468918683237_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 1 månad senare...

Vi har nu bestämt oss för att inte inhandla något mer innan uppstarten av det nya karet. Eller ja några nasarius kommer i dag men inget i fiskväg ska inhandlas i alla fall. Karet får stå och puttra på under jul och nyårshelgen så tar vi nya tag under 2010. All cyano har gett vika och allt ser ut att må bra. Den enda förändringen som vi kommer att göra under helgerna som kommer är att det ska fångas en hummer som ska få flytta till ett mindre kar (som står utan fisk). Detta pga av den nu har blivit så pass stor att den nu har börjat nypa efter fiskarna:x. Bara små långsamma fiskar iof men ändå. Inge kul att stoppa ner en tex mandarin bara för att 1-3 dagar senare hitta den i klorna på hummern. Så nu blir det ett eget kar för den rackaren!

I det karet (60l) kommer det att gå en lila revhummer, några eremiter (som oxå ska få flytta då de tar ihjäl alla våra turbosar) och kanske någon elak liten fisk. Möjligtvis nån abbore av nått slag. Lite LS ska dom oxå få. Lite förslag på fisk till det karet är välkomna!

Men God Jul och Gott Nytt år på er alla!!!!!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Man ska akta sig för vad man önskar sig! Vi norrlänningar har gått här och nästan varit avis på er söderöver för att ni har haft mer snö än oss. Suttit och önskat att det skulle falla åtminstone lite vita flingor. Hmmm snacka om att vi fick så att vi teg!

Läget just nu

nysnobilden_1102861w.jpg www.aftonbladet.se

En halvmeter på mindre än ett dygn. Plogbilarna kör i ett. Men det syns inte. Har skottat och skottat och skottat men vad hjälper det mot Kung Bore!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...