Gå till innehåll

Bicolor

Medlem
  • Antal inlägg

    179
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Hoppas att allt går enligt planerna! Är karet limmat än? Jag är nyfiken!!
  2. Ha ha, xenian har behagat lossna från stenen och jag ser den ingenstans i karet. Det sitter kvar en ytterst liten bit, får se om den tar sig.. Framrutan skrapades ren från kalkalger för några dagar sen -det började bli svårt att se in i karet. Roligt är att trådalgerna jag har irriterat mig på nu i några månader har börjat ge sig. Sommaren har infunnit sig, och med den följde den sedvanliga stiltjen i hobbyn. Bytte vatten som jag brukar, 20 liter. Allt verkar må hyfsat bra trots att vattentempen börjar krypa rätt nära 30-strecket.. Är ganska slö på att lägga in bilder, men det kommer några så småningom.
  3. Var ett tag sen jag skrev nåt i denna tråd, har gjort nåt vattenbyte sen sist, annars inga inköp, karet tuffar på som vanligt.
  4. Det var "bara" -25 när vi kom hem....ha ha jo nu har vi haft riktigt kallt rätt så länge, men det verkar ha börjat ge med sig, bara -13 just nu. Lite offtopic, tog ut skotern på en tur igår, blev ett par mil på isen och i skogen. Riktigt kul. Nu börjar det på allvar bli skotersäsong, men några dm snö till skulle inte skada.
  5. Ja då fick karet känna på vårat svenska klimat, hade varit borta 4 timmar igår och när jag kom hem på aftonsidan var ytterdörren öppen. Märkligt. Karet står 2 m från dörren i hallen. I köket var det 4 plusgrader. Vattnet som brukar hålla ungefär 26 grader var nere i 20. Allt verkar ok förutom en euphyllia som var mer ihopdragen än vanligt.
  6. Vet inte vad jag ska ta mig till med mina keliga clownfiskar...de myser i min sarcophyton, en ligger där mest hela dagarna och gosar...korallen ser inte ut att ta skada direkt, men den öppnar inte polyperna lika mycket. Skulle vara trevligt att prova ha en anemon, känns som jag ska söka efter nån av de minst svåra. Bild på clownen och korallen kommer.
  7. Om du ids komma förbi med nån dunk så kan jag fixa lite osmosvatten åt dig, du har ju inte så hemskt långt! Eller du kanske vill låna osmosen över dagen och göra ett par hinkar? Skicka ett pm isåfall!
  8. Nytt vattenbyte på G, håller på att blanda 20 liter.
  9. ghiller -> Låter intressant! Jag är i funderingarna på att göra nåt liknande men jag tror att värmen kan bli ett problem, 180L kar och 2x150w+ 2 st 39w t5:or... hmmmm... Skulle det fungera med 2x70w och 2 t5:or? Karet är inte särskilt djupt, tror det är 40cm. Jag har tänkt ha nästan uteslutande bara mjukkoraller och skivor, kanske någon enklare stenkorall...typ den euphyllia jag redan har. Men räcker det med 2st 70w?
  10. Hittade en på fish-street, en 70w. http://www.fish-street.com/aqua_up_70w_hqi_nano_light?category_id=120 Hoppas du hittar nåt som passar! Edit: Denna affär ligger ju också där borta, jag har inte hittat nån liknande mer lokalt.
  11. SKummaren fick frispel igår och det skummade över ganska mycket innan jag såg det, det hade börjat rinna ner blött skum på baksidan av karet. Inget större problem då det gav med sig efter en stund. Hade tidigare på kvällen rengjort rutorna, det hade blivit rätt bra med alger på dem. Kanske var en del av orsaken, att det skulle skummas bort. Nåväl, allt ser OK ut idag. Får bara hålla lite koll på skummaren ikväll när lyset släcks så den inte gör likadant.
  12. Har bytt 20 liter vatten idag, och vänt på skummaren, det tog ett tag att få motivation, fick tips om det för...ja det är nog snart ett år sen. Plasten hade spruckit på den sidan fästet skulle sitta på, så det blev till att limma. Tog smältlim, snabbt och enkelt.
  13. Snyggt kar, härlig blandning av koraller! Min lokala fiskaffär hade inne likadana anemoner men jag vet inte om jag vågar mig på en.
  14. Mycket tråkigt, lider med dig. Detta har varit en trevlig tråd att följa. Jag sitter i en liknande situation, hade egentligen inte råd ens med 300 kr till en saltpåse denna månad men fick det i present. Jag ska försöka ha kvar karet även om jag inte kan skaffa så mycket "kul" till det den närmsta tiden... men du är varmt välkommen tillbaka till hobbyn när ekonomin förbättras!
  15. Och förresten, jag kollade mitt coralife salt, det visade ungefär samma ca-värde som redsea-saltet vid given koncentration, drygt 300 dvs mycket nära det värde jag får när jag testar vattnet i karet, dvs ca 300. Måste skaffa nytt ca-test...
  16. GimliX -> Ungefär som jag troode då, kvalitet vet de tyvärr inte vad det är. Blev 20 liter vatten bytt idag. Slamsög bottnen, hittade ett par trevliga(?) överraskningar. En rätt så stor borstmask och en ormssjöstjärna i femkronas storlek. Kul!
  17. Nu är andra vattenbytet på gång, fick slut salt förra gången. Ska testa ca halten på det nya (coralife) och se om mitt test visar konstigt på det saltet också, bara för att se om det kan ha varit något konstigt med den förra byttan, det saltet var Red sea Coral Pro, som ju "ska" vara ett bra salt.
  18. Jag är inte heller någon expert, du har inte skrivit nåt om ditt kar/nuvarande innehåll men om du delar upp det på till exempel ett par omgångar md 4-5 kg så bör det inte bli några stora problem, jag har själv gjort så. De gångerna har jag köpt ny sten från en handlare vilket har funkat bra.. men hur länge den hade legat hos honom vete katten.
  19. Minnet är selektivt, därför ska jag prova en ny taktik för att komma ihåg vattenbyten, jag skriver upp det här. Då kan jag se när det senast är gjort, och alla andra kan se hur jag förhoppningsvis sköter mina vattenbyten. Vill ju vara noga men är allt för lat. Sådär, nu har jag gjort första vattenbytet i år. 20 liter. Har en längre tid haft bekymmer med lågt Ca. Åtminstone säger mitt SERA-test att det är lågt, kring 300-320. Märkligt. Jag testade nu mitt nyblandade vatten innan jag dumpade det i karet, det låg enligt testen på 320-340. Skumt! Behöver nog ett nytt test. Jag har inte mätt salthalten med refraktometer då jag inte äger någon sådan, till detta v-byte vägde jag saltet och tillsatte enligt tabell på hinken till önskad salinitet och jag tycker att det ska "räcka" som mätmetod. Saltet ligger i försluten hink och har inte "klumpat ihop" sig, så det borde inte ha sugit åt sig en massa fukt som gör att vikten inte stämmer.
  20. Jag hittade en glasros när jag hade kompletterat med lite ny sten, tog då upp stenen, hällde kokande vatten precis där den satt, sen tog jag lödkolven och brände bort resterna. Jag blev av med den lille rackaren!
  21. Holken -> Ebay, den gick lös på nånstans kring 230 kr inkl. frakt från HK. Zemilor -> Jag fick inte med någon extra axel, var tur att jag fick två reservaxlar när jag reklamerade den direkt när den var ny.
  22. Första intrycket, den är billig och jag har inte så stora krav på den. Den pumpar på riktigt bra, hörs litegrann men jag vet inte hur stor skillnad det är mot en märkes- som tunze till exempel. Vill minnas att de hörs litegrann de också. Ett bra budgetval känns det som, relativt tyst, bra magnetfäste, rätt pris. Impelleraxeln är i metall, tiden får utvisa hur rostbenägen den är. Det är en klar fördel ur hållfasthetssynpunkt, min koralia har keramisk axel, den var trasig vid leverans, och jag råkade ha sönder axeln på den idag när jag hade isär den och rengjorde den... Sånt är så irriterande!!
  23. Idag anlände en streampump i brevlådan, en sunsun på 5000L/h.
  24. Nu ska vi vara glada över snön, det är så härligt, äntligen en meter snö. Lokalt har det kommit över 60cm och det utlovas mer vitt guld imorgon...
×
×
  • Skapa Ny...