Gå till innehåll

första saltkar-elos 70


mbuna

Rekommenderade inlägg

  • Svar 63
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

ska oxå tillägga teknik,

led maxspect, ett ljus ja är riktigt nöjd med, 1 vortech mp10 bra men väsnas lite i högre varv, 1 tunze nano 6055 som är tystare:) typ av balling blir tropical marines liquid i 3 doser som ja doserar manuellt.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Snyggt!:) Ser ut som ett kar med jättepotential, ska bli kul att följa detta projekt! Personligen skulle jag kört lite sand i karet då jag tycker det ser naturligare ut. Tror inte du behöver så mycket mer sten, tycker du fått till en bra scape av det du har!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 3 veckor senare...

en filmsnutt på karet,

Funderar nu på fortsättningen,

salt - 1.024

nitrit - 0

nitrat - 10 mg/l

temp - 25

resten av kemigruppen har ja inte testat ännu, efter rekommendation..

Levande stenen är nu inne på femte veckan och är det nu läge att skaffa en städpatrull? Har som sagt dålig koll på detta..

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 3 veckor senare...
Får man fråga vilken modell av Maxspect armatur det är ?

Det är maxspect 160 watt och ja är helnöjd, -tack, stenbygget är ja nöjd med men det blir säkert nån liten ändring härådär:) och maglofster vad är ditt alias på ciklid.se? nyfiken..ska lägga in mer bilder snart, övrigt så har ja testat lite och det är följande,

temp - 26

salt - 1.024

dkh - 7

ca - 420

mg - 1100

nitrat - 5

nitrit - 0

magnesium är väl lite lågt!?, lite fisk har det precis blivit som 2 clowner fina svenskodlade ocellaris och 3 chromis viridis som ska bli fler, var slut i butiken, nån annan rolig art ska det väl bli å har läst lite om Anthias som är vackra men svåra med sitt kroniska behov av mat, finns det nån anthias el liknande som är lite mindre avancerad?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ah! Dig känner man igen från ciklid.se :)

Fin scaping, ska bli intressant att se vad detta utvecklas till. Sitter själv och väntar på mitt Elos 120.

Elos 120 hade det blivit om ja hade haft lite mer kulor:) det kostar som du vet mycket-suck men det ska bli kul att se när ditt kar kommer..

Ytterligare en film på akvariet med lite fisk

Ändrat av mbuna
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Det är 75x57x50h cm (längd,bredd,höjd).

Idag handlade ja ytterligare 4 stycken chromis men ser att totalen nu är 6 stycken, ja hade ursprungligen 3 st så en fattas! det ska ju vara 7 st.., karet är helt hermetiskt slutet så min misstanke hamnar på en räka av något slag, har sett den en gång precis i början och längden var typ 3 cm, den knackar,knäpper upprepade ggr och efter det ja läst tror ja det är en Pistolräka el Mantis, har även sett nått krabbskal å nått mindre räkskal men min undran kan en så pass liten räka gesej på en liten fisk? Den försvunna chromisen var liten kanske 2 cm..

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

min sump är (lbh) 48,40,42 cm, bänken invändigt har måtten 68,50,77 cm varav den översta delen på 10 cm är smalare,samma längd men bredden är 36 cm.

Vad för slags bänk har du till akvariet? Nu är chromisarna bara 5 stycken! en till av de första har försvunnit..

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Nu vid matning såg ja vad som hänt Chromisarna-den enda som är kvar från den första trion äter inte, försöker ta in men utan resultat och så gott som säkert att de andra två var det likadant med, Fantastiskt pinsammt att ja inte såg detta direkt, pysslat och pysslar med Tropheus sen 25 är tillbaks och den vanligaste dödsorsaken är Bukvattensot där hungerstrejk ofta är första varningsklockan:x

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

så nu har ja 7 stycken chromis, 2 clowner med en skivanemon och en arcophyton-som funkar bra, nästa problem på listan är partiklar och mikrobubblor:) Har inget som helst filter vilket nog behövs, ja har placerat en streampump (vortech) i mitten på bakrutan längst ner vid botten och eftersom ja inte har nån sand trycker pumpen ut allt skräp under samtliga stenar-det bildas två linjer skräp längs kortsidorna från den bakre rutan hela vägen till framrutan så att säga. Ytterligare en streampump (tunze)riktat diagonalt vid ytan, dessa 2 pumpar pluss returen genererar en effektiv kraftig turbulens i karet men det blir oxå mycket partiklar som fladdrar runt, Vad behövs/rekommenderas för typ av filtreringsmetod tro..!?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...