Gå till innehåll

Bättre lexikon någon?


Piraterna

Rekommenderade inlägg

Sitter och kollar runt på diverse sajter och försöker lära mig mer om framförallt fiskarna jag tycker är fina. Reeflex har dock inte så mycket fakta om tex hur stora de blir osv någon som vet en/ett bättre guide/lexikon?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ja är helt såld på ko och koffert fiskar så just nu är det mest det jag letar efter. Har hittat en som heter ostracion solorensis, honan blir inte speciellt stor och kanske kan trivas i mitt akvarium förutsatt att jag skaffar lite annat sällskap. Vill gärna läsa mer och inte göra ett överilat köp.

Tack för tipsen:)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Låter trevligt MEN som jag minns om speciellt koffert fiskar är att dom KAN om dom dör förgifta HELA burken väldigt snabbt & också dom blir VÄLDIGT stora (men jag har också läst andra trådar här inne) som motsäger sig att koffertfiskar är giftiga SÅ :snurrig:

Betr din art så ser jag egentligen bara ETT litet varningstecken Matspecialist :smiley24: Utgår från att du läst detta i Reflex ?

här är en överstatt kommentar från reflex INTE för att vara basserviser utan bara för att hjälpa :smiley9: (otroligt DÅLIGT överstatt av Google MEN )

Vår var för 3 veckor hos återförsäljaren såg frisk från utsidan, tiggde mat.

Kom hem var han redan efter 1 timme, fryst mat (artemia, Mysis).

När du arbetar i poolen, han ser på allt från att vara nära, väldigt nyfiken.

Med 20x flödet i poolen han är (nu upp till 5 cm) som rev bra överens.

Hans favorit plockar från resterna 12000L / h flöde pumpen.

Hans hud är väldigt känslig för parasiter innan oss över, speciellt under stress, så jag starkt skulle rekommendera ett UV-system.

Poolen bör vara relativt små slutliga storlek låda fisk inte för liten, fylld med levande sten och vara väl avvägd trots (vattenkvalitet / stressfaktorer).

Han tog faktiskt dagen av stenarna runt den (troligen är bra för förnybar tänder raspande) och ögon på allt mycket noga.

All fisk kan vara så främmande för honom ensam, bortsett från vår ungdom Palettendoc, som han återigen missade en känga alltid, men det var inte mycket imponerad.

När du flyttar runt mycket försiktig med den (justera vatten, utan mekanisk skada) Enligt våra återförsäljare, han reagerar på ett mycket känsligt och ofta händer det att vissa dagar han inte överlever den första.

Svårighetsgrad: inte en nybörjare husdjur Så TYVÄRR så skulle jag nog personligen avråda från denna annars MYCKET fina fisk :smiley9:Igen jag är INTE ute för att jävlas min vän :smiley9:

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Referensen när det gäller fiskar i naturen är fishbase. Den är speglad på servrar i olika länder med olika suffix. De jag använder mest är fishbase.se och fishbase.org men är båda sega prövar jag någon annan som jag hittar på google.

En hel del information finns här också, framför allt om koraller: www.aims.gov.au

Men där är det nästan omöjligt att hitta.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jaha, nu hade jag skrivit en halv sida så försvann allt. Nåja kontentan av det hela var iaf att jag läser först och avgör om jag skall köpa en sedan. Men just den arten blir inte så stor. hanarna ca 5tum och honorna ca 3.5tum men det är sällan de blir det i fångenskap, de vässar tänderna mot LSen och dödar det mesta om de dör (detta av vad jag kunnat läsa). Så om och när det blir så blir det en hona och med betydligt mer kött på benen än vad jag har nu.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Nu kom dödsstöten, eller åtminstone det som la det i Koma. Tydligen så kan inte clownerna vara kvar och min dotter förklarade högljutt att NEMO STANNAR!! Så när annat boende införskaffas och ett större akvarium så får projektet återupptas.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jaha, nu hade jag skrivit en halv sida så försvann allt.

Nåja kontentan av det hela var iaf att jag läser först och avgör om jag skall köpa en sedan.

Men just den arten blir inte så stor. hanarna ca 5tum och honorna ca 3.5tum men det är sällan de blir det i fångenskap, de vässar tänderna mot LSen och dödar det mesta om de dör (detta av vad jag kunnat läsa).

Så om och när det blir så blir det en hona och med betydligt mer kött på benen än vad jag har nu.

Händer mig också ibland.

Låter som en UTMÄRKT SUND taktik som kommer bespara dig en HEL del problem & ekonomiska bakslag -Tummen upp

de är väl kontentan av det hela JA (lägg också till att dom flesta är REJÄLT revir hävdande & därför kan ge sig på övriga fiskar )

Problemet med bara en hona som jag förstått det är att det inte går att se skillnad på hona & hanne :smiley9: Som sagt du har DEFINITIVT en SUND inställning till detta & det kommer säkert att gå bra :nöjd:

Stig en fråga Betr reflex ? viket återspeglar sig storleks uppgifterna på där ? i naturen som jag tror eller är detta i själva verket storlek som fisken går upp i i fångenskap ? (själv blir jag rejält SNURRIG på sagda mått (L ) uppgifter :snurrig: )

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Nu kom dödsstöten, eller åtminstone det som la det i Koma. Tydligen så kan inte clownerna vara kvar och min dotter förklarade högljutt att NEMO STANNAR!!

Så när annat boende införskaffas och ett större akvarium så får projektet återupptas.

Ja men då så då var det problemet löst Nemo stannar :ler:

Låter MYCKET förnuftigt min vän -Tummen upp

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ja, nu skall nemo bara få en ny anemon istället för den som kröp upp och kilade fast sig i skummarkoppen.

Och mamma skall få nya koraller, fina rosa för jag är ju faktiskt kvinna ;P

Tråkigt att höra om anemonen men tyvärr ALLT för vanligt att dom på ett eller annat sätt dräper sig själva :smiley13:

låter härligt :smiley20:

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Det får bli en bubbletip,

sedan så blir det inte en revpelare upp till balkongen.

Skam den som ger sig.

Ja den sorten skall ju vara en mer tålig sort :)

A så det var så den kunde ta sig in skummaren jag funderade lite :snurrig:

Det är rätta takterna LÄR av misstagen & på`t igen -v-

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ja, nu skall nemo bara få en ny anemon istället för den som kröp upp och kilade fast sig i skummarkoppen. Och mamma skall få nya koraller, fina rosa för jag är ju faktiskt kvinna ;P

Kan rekommendera Stylophora pistillata eller subseriata. Fin ljusrosa färg och tätt-tätt med polyper så att den ser lite lurvig ut till skillnad från Acropora som har glest mellan polyperna.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...