Gå till innehåll

Newbie med Aquatic Nature 37L


MaddeI

Rekommenderade inlägg

  • Svar 98
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

  • 2 veckor senare...

Hejsan,

Har inte varit så aktiv varken här eller i karet på ett tag, så jag tänkte att jag skulle berätta lite hur det går, och svara på de inlägg jag har fått!

Va finnt du har fått de! Är det orginal ljus du har?

Tack så mycket Alexcarina! :ler:

Ja, det är orginalljus jag har, jag kör med 2 stycken "Blue-White 30.000 - 10.000 K° - marine fish, soft corals". Det är kompaktlysrör så det är en vit och en blå lampa i varje.

Otroligt fint på den skalan! :)

Tack så mycket Phbubbla! :ler:

Snyggt!

Det karet kommer bli enormt snyggt nano när det växt till sig om något halvår/år.

MVH Lasse

Tack så mycket Lasse! :ler:

Jag hoppas att du har rätt, men tyvärr hade Stig rätt när han sa att Acropororna inte skulle klara sig i det ljus jag har. Två av dem lever fortfarande, de två som har identifierats till Acropora millepora och Acropora nana. Montipororna ser ledsna ut, men lever. Men jag hoppas att jag ska kunna få det att gå åt rätt håll nu i alla fall.

Helbild

Acropora sp,

Acropora sp,

Acropora sp,

Acropora sp,

Caulestrea furcata,

Seriatopora hysterix,

Seriatopora hysterix,

Ricordea yuma,

Montpora digitata, orange

Montpora digitata, grön

Montpora digitata, grön

Ricordea yuma, grön

????

Acropora nana,

Xenia sp,

Tack för hjälpen Dimorb! :)

När jag kollar igenom listan nu så kom jag på att även den gröna Yuman faktiskt inte finns kvar längre. Vilket är trist för den var min favorit! :smiley13:

Madde, hur går det med karet?
Madde skulle flytta ned karet i källaren under resan så det inte blir för varmt. I övrigt har jag uppfattat det som att allt går som på ett snöre.

Hej Jimmy och Stig!

Jag skulle nog vilja säga att även om snöret gått av här och där så det är lite knutar på det, så håller det ihop ganska bra. Jag menar, det går upp och ner, och trots att några koraller inte klarat sig, och trots att min ena Nemo tycks ha simmat in i samma svarta hål som Gobyb gjorde, och försvunnit, så verkar ju alla mjukisarna trivas, och Nemo som är kvar, verkar pigg, även om den nog känner sig lite ensam och sällan lämnar sin Xenia om det inte vankas mat. :) En liten rörmask har dykt upp och min Litophyton har fraggat av sig igen. Så på det stora hela, mer plus än minus än så länge! :)

En annan sak som har dykt upp är 4-5 små vinröda bubblor, ca 0,5 - 1 cm i diameter. Och hur vackra jag än tycker att de är så antar jag att det inte är något man vill ha i akvariet? Någon som vet vad det är för något? Jag kan lägga upp en bild på dem om det behövs.

Bild 1-4 borde va acroporer av något slag.

bild 10-14 är nog montipora digata

näst sista bilden ser ut som acropora nana och den innan ser ut som acropora millepora

Tack för hjälpen Turboadde! :)

Tack för alla snälla ord och all hjälp med namnen på korallerna! Jag blir så glad när ni skriver! :)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Dessa två bilder är tagna med och utan belysning, och de är lika vinröda på båda bilderna. Så då kanske det är de rödalgerna du nämnde Lasse och inte Valonia? Hoppas det, för de är vackra, så jag skulle gärna behålla dem. :)

---

- Sent from my iPhone using Tapatalk

post-5681-14468922560421_thumb.jpg

post-5681-14468922560702_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 1 månad senare...
  • 4 månader senare...

Ojdå, värst va dålig jag har varit på att skiva här! Får skärpa mig och göra en liten uppdatering!

Tyvärr har alla fraggarna som jag köpte av 'atropos' dött, utom Xenian. Skulle haft bättre ljus om det skulle funkat, vilket jag ju visste från början, men nu har jag testat, och nu jag håller mig till mjukisar så länge jag har det här lilla karet. Dock klarade sig en liten Acropora till november och Caulastrean ända till december innan de dog så hoppet fanns länge iaf!*

Invånarantalet har också decimerats, har bara en räka, Lysmatan, och en Nemo kvar. Så det är verkligen dags för ett besök hos Stig! Så bilder på karet får kanske vänta lite? Men min Litophyton fraggar sig hej vilt, så det är inte tomt i karet ändå! :)

Var i Thailand och snorklade i december, vilken häftig upplevelse. Så himla kul att få se fiskarna i sitt rätta habitat. Mest faschinerad var jag av clownfiskarna och Morish Idol. Korallerna var dock ganska tråkiga, men lite bilder finns här om någon vill se: Undervattensbilder

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 månader senare...

Var på korallträff i Bromölla idag hos Chrille_B och fick se hans fina kar live, tack Chrille! Fick då träffa ett trevligt gäng saltisar, de flesta var nya ansikten för mig, och ett par var tidigare kändisar. :) På vägen hem åkte jag och Stig förbi Krille 55 och tittade på hans fina kar också, tack Krille för titt och koraller!

Vill passa på att rikta ett stort tack till alla er, som jag fick de fina fraggarna av. :woooow:

Lägga upp några bilder på de nya invånarna. En av dem är inte med på bild, men bild på den kommer när den behagar visa sina polyper. En helbild blir det också, såg att det var evigheter sen. :smiley9:

/Madde

post-5681-14468925046039_thumb.jpg

post-5681-14468925046367_thumb.jpg

post-5681-14468925046631_thumb.jpg

post-5681-14468925046926_thumb.jpg

post-5681-14468925047234_thumb.jpg

post-5681-14468925047449_thumb.jpg

post-5681-14468925047631_thumb.jpg

post-5681-1446892504784_thumb.jpg

post-5681-14468925048041_thumb.jpg

post-5681-14468925048231_thumb.jpg

post-5681-1446892504842_thumb.jpg

post-5681-14468925048616_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Kan ta ett par dar innan stjärngorgonian slår ut. Den kan va lite blyg i början. Kul att ni ville komma in och titta på hemvägen. Det var trevligt.

Tack själv Christer, var roligt att få se ditt kar och få lite inspiration, och fraggar! Fick hem mitt RSM130D idag, men det blir en separat tråd om det. Nu har i alla fall den sista invånaren, Stjärngorgonian, också visat sig, så här kommer en bild på den.

Fina Zoanthus -Tummen upp

Tack! Visst är de fina! :) Det är dock inget jag kan ta åt mig någon ära för, de kommer från Manne, fick med dem hem från fraggträffen i Bromölla, som va i helgen.

Har blivit tjusigt. :)

/André

Tack André! :) Tror dock att jag kommer att avveckla det inom det närmaste, och flytta över allt till mitt RSM som jag fick hem idag. Har inte bestämt mig helt än om jag ska köra dubbla kar, men det lutar åt att jag flyttar allt.

post-5681-14468925062071_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Tack André! :) Tror dock att jag kommer att avveckla det inom det närmaste, och flytta över allt till mitt RSM som jag fick hem idag. Har inte bestämt mig helt än om jag ska köra dubbla kar, men det lutar åt att jag flyttar allt.

Tänkte precis fråga om du hade planer på att uppgradera men fick svaret direkt. :) Kul att du fastnat för hobbyn och tänker i lite större banor. :smiley20:

/André

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Tänkte precis fråga om du hade planer på att uppgradera men fick svaret direkt. :) Kul att du fastnat för hobbyn och tänker i lite större banor. :smiley20:

/André

Nog är man fast alltid. :) Tyvärr, eftersom det inte är en så billig hobby direkt! Man skulle ha börjat med nått lite billigare istället, typ samlat bokmärken eller nått. Fast det hade ju inte varit lika kul förstås... :)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Nej de är absolut inte billigt. Har räknat på vad jag lagt på mina kar men ångrade de så fort jag fick fram resultatet. :S Men alla har ju som sagt en hobby som de smäller pengar på och detta är våran. Så man ska nog inte se det så negativt ändå. :P

/André

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 3 veckor senare...

Nu är detta kar i princip tomt, bara nån sten, sand, en snäcka och en Capnella kvar.

Känns lite vemodigt, men oxå väldigt roligt att äntligen ha ett större kar! :) Men det här lilla karet kommer ändå alltid att vara speciellt, eftersom det var mitt första saltvattenskar. Jag var väldigt bestämd innan jag skaffade det, med att det skulle vara just så litet, trots att alla tyckte att jag skulle skaffat ett större från början, för att det skulle vara lättare att hålla stabilt. Men jag måste säga att det har fungerat väldigt bra och varit väldigt stabilt, trots sin litenhet. Men nu är det alltså nästan tömt, annons kommer snart på det, och jag hoppas på att få se det igen sen, här på guiden, hos någon annan. Det hade varit roligt! :)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 3 veckor senare...

Nu är karet sålt till Henrik_j. De var och hämtade det idag, de köpte även mina två clowner. Förhoppningsvis kommer det en tråd här snart så jag kan följa det och se hur det går. :)

Säger lycka till med karet! :)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...