Gå till innehåll

Akvarierum!


adddo

Rekommenderade inlägg

  • 1 månad senare...
  • Svar 208
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

Ja jo alltså... hrm.. när ja kom hem ikväll så hade ju lamporna släckts och kameran va urladdad.. så jag får ta bilder på rummet ikväll istället smiley9.gif

Kom igen nu.. Nån måste väl kunna ta en bild på rummet som ni har ert kar i i sin helhet. Stefan o Niclas tex, ni har ju jättefina rum som akvarierna står i.

Stefan hehe, jag vet ju hur de ser ut .. men de andra kanske tycker de e kul! smiley1.gif

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 veckor senare...

Att jag skulle kunna bli först med att fixa akvarierumsbilden hade jag inte kunnat drömma om. Men jag får väl tacka Admin för att forumet legat nere så jag fått litet tid över till att komma igång med bildbehandlingen igen.

Elen i taket - en rad för pumpar och sådan och en rad för ljuset.

Hemgjord skummare till höger om 250 litern. En bräda på väggen bakom / över karen med 32 mm PVC för vatten från skummaren. Returvattnet från karen går i 25 mm PE till en 11 w UV och sedan till sumpen. Aluminiumramarna i småkaren är silkonade på undersidan. Alla akvarier har täckglas och vattenytan är sänkt så att glasen inte slaggar igen så fort.

Alla karen har hemgjorda ljusrampar som saknar gavlar ännu. 250 litern har tre aquablue 54w och en actinic. 100 literskaren har två aqablue 24 w men jag funderar på att testa en daylight + en actinic.

post-1204-14468912012571_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag har ett rum på 32 kvadrat i källaren som akvarierum. En gång i tiden var det 52 akvarier där men då kunde man knappt vända sig därinne. I dag är det åtta sötkar kvar plus de salta som var på bilden. Väggarna var ljusgula men i salthörnan har jag målat mörkare och lagt in mörk klinker på golvet. I dag har jag tömt ett 600 för att kunna gå vidare med att måla vägg och lägga mera golv. Antagligen blir det mer saltkar för jag har Banggajyngel på gång förutom räkorna jag har lovat mig själv att göra ett allvarligt försök att odla. Jag håller på att renovera övervåningen också efter 19 år i huset och hade då tänkt att starta ett saltakvariumi allrummet uppe. Så jag startade ett nanokar för att friska upp kunskaperna från förr men det gick ju inte att hålla det hela igång med bara ett litet kar när intresset vaknade igen efter 26 långa års uppehåll. (Fast jag har ju köpt några böcker under tiden).

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...