Gå till innehåll

Det börjar gå käpprätt åt...!


joh3

Rekommenderade inlägg

Dolabella gjorde ingen verkan på min bryopsis, kan bero både på individen och algen så man kan inte säga varför det inte funkade.

Sjöborrarna funkar sisådär, jag har haft för få för att det skall göra någon riktig verkan men dom klarar av att hålla rent någon fläck här och där.

Vad jag vet så tar Bromma Zoo in Kent produkter men dom hade inte tagit in TechM då dom inte förstod att det var magnesium(allt möjligt annat konstigt fanns hemma däremot).

Det går även att hitta TechM i vissa tyska webbshoppar men då är det småflaskor och man behöver en hel del så priset blir lite väl högt.

//NiXoN

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag tycker att du ska lägga fokus på din skumning och tillsätta vodka. Jag kör vodka varje dag i min burk som är på 720L och det ger större effekt på skumning samt mycket klarare vatten. Det finns bra skrivet här på guiden om vodkametoden, men du måste ju samtidigt kolla dina värden så de är bra.

Mvh Per.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Går det att svälta bort redan befintlig alger eller måste de avlägsnas mekaniskt mha betare, sax/borste eller liknande? Olika för olika arter kanske?

Sjunker näringshalterna samt näringsflödet tillräckligt lågt så bleknar de och försvinner. Naturligtvis skyndar mekanisk rensning på processen eftersom det är klart mycket enklare att få dem att växa långsammare eller knappast alls än att helt svälta bort dem. Den stora utmaningen är att svälta ut algerna samtidigt som man matar djuren i akvariet. Mäter du fosfat och nitrat så kan det ligga under mätbara nivåer men vid varje matning suger Bryopsisen år sig näring som gör att den består. Enklare då om man inte har kinkiga djur i karet - då är det bara att skära ner på matningen, dosera kolkälla, skumma ymnigt och Bryopsisen ger sig.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Sådärja...

Ikväll tog jag tag i eländet. Bytte 20% av vattnet, tog ut varenda sten och skrubbade dom rena från så mycket alger att dom nästan ser ut som gråsten ;)

Hoppas att kalkalgerna växer på sig snabbt igen, men bara dom!

Nåja, det dröjer väl inte så länge förrän allt är tillbaka, men man kan ju hoppas :)

Vad hade ni gjort i mitt läge nu? Skyndat och köpt nån sjöborre medans algerna är hanterbara?

Fortsatt buffra upp mg till vettig nivå?

Hur hade ni tänkt?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag skulle bara ha fortsätt med vecko-vattenbyten och försöka suga ur om det kommer nytt med ganska liten slang. Brukar suga ur med sån slang som brukar va till luftpumparna. brukar funka helt ok. Och som Lasse säger skaffat betare. Och skulle jag tillsätta nått så skulle de va FM Ultra life blandat med Ultra bio.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

I dagens läge (efter ett år med bryopsis) så hade jag hivat stenarna om det vara satt bryopsis på några enskilda bitar.

Om det inte är så mycket bryopsis så kan säkert några Globulus sjöborrar fixa problemet, men dom kommer även att käka kalkalger.

//NiXoN

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 1 månad senare...

Ganska många kör med ATS nedanför karet. En fördel är att alla pods som släpper från ATS:en åker rakt ner i akvariet och blir mat. Jag brukar skaka av mina media i akvariet ibland och jäklar vilken fart det blir på fiskarna när dom får levande. Dock måste man tänka på att bubbelsäkra avrinningen ner i akvariet.

Man kan DIY:a något i denna stil och hänga/ställa ovanför karet. http://www.algaescrubber.net/forums/viewtopic.php?f=3&t=1494

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...