Jump to content

Fiffe

Medlem
 • Posts

  906
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Fiffe

 1. Zebrasoma Xanthurum behöver nytt hem omgående. Karet avyttras på grund av renovering. Det mesta är borta men har min fina kirurg kvar. Du bör ha minst 450 liter. Finns i Osby, Norra Skåne Urusel på att fotografera men den kan ses nere till vänster i bild. Karet är 120cm som referens.
 2. Den är kanske 10cm. Går i ett 120x60x60 och det funkar nog bra så länge den är ensam kirurg men börjar väl bli lite på gränsen. Har inga ärenden till Växjö nej.
 3. Finns kvar. Xanthurum, Clownpar, Hökfisk och levande sten.
 4. Dra gärna ett PM istället, jag missar svaren här i tråden.
 5. Oups, sorry! Osby, Norra Skåne Kan jag inte redigera annonsen? Gått för lång tid?
 6. Jag har lite kvar! Xanthurum 800kr Clownpar (Ocellaris) 250kr Hökfisk 200kr En liten Euphyllia för att clownerna skulle ha nåt att mysa i. Ett par eremiter. Levande sten (vill helst bli av med fisken först)
 7. Korallerna har nu fått ett nytt fint hem. Fisk finns kvar, och lite sten.
 8. Vi planerar renovera till våren/sommaren och jag kommer lägga ner mitt kar. Varit igång i 10 år. Jag vill helst sälja allt på en gång. 5000kr för allt levande, pok. fredrik.ovesson@gmail.com Finns utanför Osby i Norra Skåne. Välvuxna koraller. Karet är 120cm brett som referens. Lite dålig koll på vad vissa heter men se foton. Stylopora Acans 3st Rosa mjukis Lila/Grön mjukis Hammarkorall (Euphyllia?) Lila och grön. Candy cane Flakväxande Skivor Knappar Acropora Tricolor Xanthurum Clownpar (bor i hammarkorallen) Hökfisk Chromis 1st Eremiter och säkert nån snäcka m.m. Levande sten både i kar och sump
 9. Jag lät den skumma över. Tog ett par veckor innan det lugnade ner sig för mig. Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk
 10. Kolla med tillverkaren men betvivlar det. En kraftig pump som fungerar är Laguna Powerjet. Kör jag som retur från källaren. Samma prisklass typ. Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk
 11. För att svara på min egen fråga om någon annan undrar:
 12. Sorry om jag kapar tråden men jag undrar över en grejj. Har sett att osmosenheterna på deepocean har någon slags automatisk spolventil. Någon som vet hur det funkar? Finns det att köpa separat tro? Om det är så att den spolar osmosen med automatik varje fång den startar så hade det varit grymt bra. Min tds ger alltid höga utslag de första minuterna jag kör min. Deepocean svarar inte på mina frågor.
 13. Kommer nog gänga om de befintliga skruvhålen uppe på rampen, dra i en dubbeländad skruv och fästa den nya upphängningen i dessa. Borde funka fint.
 14. Tack för tipset Johan. Colan, lite det jag är inne på. Frågan är hur man får till en ögla som håller. Det är en tung pjäs. Borde ju finnas snygga grippers, nipplar, vajerlås eller vad det nu kallas för ändamålet. Vet inte riktigt vad det heter så det är svårt att leta. En plupp där man fäster vajern från taket samt att pluppen har en öppning där man kan trä den tvärgående vajern. ;-) Nåt litet o snyggt liksom. Precis som standardupphängningen. Men på den går det inte att ta loss den tvärgående vajern.
 15. Tack Colan. Men det var just denna lösning med fyra vajrar jag försöker undvika.
 16. Jo man skulle ju kunna försöka få till en slags ögla på vajern som man trär en ny vajer genom för att sedan fästa dess ändar i de små hålen. Gissar att Colan gjort så. Det svåra blir ju att få till den där "öglan" utan att det ser för jävligt ut. Grejjerna till den upphängning jag köpt går inte att använda till det då vajern som utgör taket på ditt "T" sitter fast och kan inte bytas ut mot en längre vajer.
 17. Jepp. För långt mellan. Vågar inte göra egna hål. Osäker på om det håller utan förstärkning. Lutar åt fyra vajrar. Blir bra ändå. Inte så stor skillnad. Är ju en tung pjäs så det kämns ju lite säkrare samtidigt :-)
 18. Jodå. Han körde ett spider hemmabygge Jag har tydligen en variant av denna typen. http://www.pacific-sun.eu/download/hanging_kit.pdf Men hade hoppats slippa fyra separata vajrar då butiken sa denna skulle funka till alla PS ramper. Men förstår inte hur drt skulle gå till med denna modellen.
 19. Mmm Yodel, som du ser har jag hål längre ut mot böjjen. Har era det också?
 20. Har små hål längre ut i rampen. Tror man ska ha fyra separata vajrar till denna. Som man trär genom hålen. Lite tråkig lösning isf, får väl skicka tillbaka vajjern. Skulle funka till alla PS ramper enligt butiken :-(
×
×
 • Create New...