Jump to content

Akvarie och högtalare


Recommended Posts

Dina pelar-högtalare är troligtvis inte något problem, om jag säger så. Ska man vara riktigt uppriktig är det du eventuellt behöver oroa dig för troligtvis eventuell subwoofer. Jag har haft ett system baserat runt två Eminence Kilomax basar och 2x1000w steg i samma lägenhet som ett 250L akvarium. Det enda som var stabilt i lägenheten var akvariet, och det gick helt enkelt inte att skruva upp så högt att det fick nämnvärd effekt på karet. Det är möjligt att man hade hört något om man dunkade huvudet i akvariet, men med tanke på hur lite man hörde när man låg under vattnet i badkaret...

Låtsas som om det regnar. De högtalare som används överallt i dag är överdesignade, och lämnar mycket att önska i form av ljudtryck, så jag tror inte det är ett problem. Då är det nog mer en stressfaktor när du har polarna på besök och det springer en massa folk fram och tillbaka framför karet, när du glor på TV på kvällarna, och ljuset flashar hela tiden, osv.

B!

Link to post
Share on other sites

Jag vill minnas att jag läst att ljud från både båtar och vindkraftverk påverkar fiskar och dess fortplantning. Nu är väl inte fortplantning ditt problem. Du bör se ganska omgående om dina fiskar påverkas/reagerar när du drar upp ljudet. Tjaikovski & Jarre är fin musik:)

Link to post
Share on other sites

Är inte ljudet från brummande pumpar, skvalande avrinningar, ect värre? Mina tunze 6100 som jag har brummar en hel del. Hörs ju ganska väl när dom byter varvtal i cykler.Jag kanske har fel, men borde inte det vara ett "jobbigare" ljud för fiskarna? Dessa är ju i vatten som transporterar ljud sååå mycket bättre än luft.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...