Gå till innehåll

ATI bubblemaster 250 - trasig pump


nike83

Rekommenderade inlägg

Jag har liksom Fredrik BM250 med "trassel-impeller". Fungerat perfekt sedan jag bytte trasslet tack vare Fredrik här. Har iof vid ett tillfälle lossnat en mängd och som låg och flöt på ytan men då hade jag iof lagt på ett lager extra. Skummade fantastiskt i början och är mycket tyst. Mina kablar har börjat lossna i infästningen troligen pga ålder och är lite rädd för följder.... Är däför även jag intresserad av alternativ vid pumpbyte om någon har erfarenhet.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 veckor senare...

Nackdelen med nålhjul är att den drar mindre luft men visst den är smidigare.

Jag har gjort en liten modd på min pump genom att sätta in lite teflonbrickor längst in så att plattan precis går fri från pumphuset.

Det har gjort att min pump nu startar het utan problem, jag har dock bara provat ett tag med detta men det verkar fungera.

//NiXoN

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Askoll-pumpen är väl samma som Laguna, sen är det det där tillbehöret framtill som är annorlunda, men vill minnas att det finns att beställa för montage på Lagunan, har sett en röd eller orange variant om jag inte minns fel. Jag tror att Stefan Molin har bättre koll på det, hör med honom.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Aha, det är bara impellern. Personligen avsåg jag kompletta pumpar att ersätta mina Sicce 2500 med. Vill inte riskera att de inte startar vid strömavbrott samt att kabeln spruckit vid infästningen till huset = risk för kortslutning.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

hej , 9420.040. är en komplett pump , men kostar 252,50 EUR , onödigt dyr , sicce psk 2500 är den äldre , sicce psk 600 , och 1000 den nyare , ca 1000kr , http://glassbox-design.com/2010/sicce-psk1000-psk600/ , http://www.marinedepot.com/Sicce_PSK_1000_Professional_Protein_Skimmer_Pump_w_Needle_Wheel_%28880_GPH%29_Submersible_Water_Pumps_for_Aquariums-Sicce_USA-XJ1111-FIWPSB-XJ1113-vi.html , mvh stefan

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...