Gå till innehåll

J.Svärd's 828L akvarium - Tråd stängd


acuario

Rekommenderade inlägg

  • Svar 542
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

  • 2 veckor senare...
hur fungerar det med din A. Phalena? Stör den korallerna med sandsilandet eller det är lugnt? Funderar på en likadan eller nån liknande (kanske V.Strigata) men är lite orolig för att den ska släppa sand överallt i karet...

Den är näst intill värdelös att vända sand. Jag köpte den p.g.a att handlaren sa att de som han hade hemma i sitt kar var otroligt bra. bahhh... han simmar inte upp och släpper sand i korallerna han gräver mera ut sand under stenar så han får mera hållor.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Du måste tänka på att detta kar inte är nytt mer än karet och vattnet. Allt levande kommer från mitt gamla 735L kar så det är en orsak till att det är så mycket djur i redan. Hade jag gjort en ren nystart då hade det inte på långa vägar varit så här fint redan. Ha tålamod med ditt kar det kommer att bli bättre och bättre om du bara tar hand om det på rätt sätt och det tar lite tid innan man börjar bli nöjd. Lycka till..

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Att han nafsar på en del får jag räkna med men vad spelar det för roll egentligen. Min bicolor kejsare är en riktig manisk nafsare men han förstör inga koraller förutom att storpolypiga arter som Trachyphyllia går åt så jag får helt enkelt välja bort sådana. Impertorn kommer med all sanolikhet att vara snällare mot korallerna än min Bicolor

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Aaaaaaahh!!! Är det helt rena ränder (icke förgrenade) på imperatorn? Är den "renrandig" på båda eller endast en sida? Har hittils inte sett någon "renrandig" fullt vuxenfärgad imperator i verkligheten. Det ligger på min önskelista att fotografera en sådan!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Nu ska jag vara lite gnällspik... eller frågande iaf. Det kan givetvis vara bilden, men kejsaren ser lite tunn. Den är absolut inte tunn över magen men om du tittar ovanför själva huvudet så ser det ut som kroppen går inåt lite där. Det är ganska vanligt på fiskar som varit i försäljningskar en tid. Om du matar den ordentligt med bra foder så kommer det säkert ordna sig, men det finns en risk den är försvagad. Ge gärna foder med en lite högre fetthalt (makrill eller lax till exempel) till en början i alla fall.

Bara ett tips...

Annars kan jag bara ge beröm till allt!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Du är välkommen med kameran om du har vägarna förbi men han har en bruten rand på andra sidan. Jag har en dålig bild men du kan se hur han ser ut i alla fall sen behöver man ju inte plåta han från den sidan eller hur;)

OK! En sida räcker för att man ska kunna fota en del renrandiga bilder, bara att plussa på extra fototid för att kompensera för den tid som fisken är vänd åt "fel" håll, förutsatt att vattenströmmen i akvariet inte påverkar nämnvärt angående vilken sida som är vänd mot rutan.

Jag har planerat att åka till Skövde och Falköping i slutet av oktober för att fotografera akvarier och träffa en kusin. Vänersborg ligger nära Skövde, så jag kan ta semester en extra dag och fotografera hos dig också, om du är hemma. Tills dess har du säkert hunnit mata upp kejsaren lite. Mata gärna med foder innehållande havssvamp (sponges) som motverkar hål i huvudet och sidolinjesjukan som är vanligt att imperator kejsare utvecklar om de inte får i sig de näringsämnen de behöver.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Tackar för alla tips och är mycket tacksam att ni verkligen engagerar er men jag tycker inte att han är speciellt mager som du beskriver den men det skadar inte att ge han en varierad kost.Han är otroligt pigg och alert och tam, Tyvärr alldeles lite för nyfiken för han simmar alltid längs framrutan när man kommer fram till akvariet och där är det lite skugga sen följer han efter en hela tiden som en hund.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Guest
Detta ämne är stängt för fler inlägg

×
×
  • Skapa Ny...