Gå till innehåll

Norberg´s 950Liters akvarium


Norberg

Rekommenderade inlägg

  • Svar 300
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

Nej det blev faktiskt ingen ökning av tempen i karet när jag skaffade starkare lampor. Däremot gick tempen ner från 27-28 ungefär till 25-26 grader. Jag kan nu köra kortare tid med lamporna då jag får högre intensitet i ljuset. Jag har nog kapat belysningstiden med MH med ca 4-4½ timmar per dag.

Sen skaffade jag ju en rejäl skummare samtidigt så den funkar lite som en kylare också.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 1 månad senare...

ErikD var sugen på några nya bilder så här kommer några från idag!

Den sista bilden är på underredet jag byggt för att få upp stenen en bit över bottnen. Mellanrummet mellan stenen och bottnen är ca 6-8 cm skulle jag gissa.

erikd11rj.th.jpg, erikd29mh.th.jpg, erikd31an.th.jpg, erikd51qo.th.jpg, erikd42rl.th.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Svårt att säga så här på rak arm. Det har hänt så mycket med akvariet det senaste halvåret.

Men jag har ju bara kört med ReefLux lamporna sen jag uppgraderade till 400 wattarna. Utifrån skillnaden mellan 3x250w och 4x400w så tycker jag lamporna har tillfört mycket. Kombinationen ReefLux, Bra skummare och vattenbytena (städar nogrant) är nog vad jag skulle säga har påverkat färg och tillväxt mest.

Jag har ju även slutat tillföra spårämnen och inte sett någon negativ effekt av det. Vattenbytena verkar räcka för att tillföra nödvändiga spårämnen bortsett från CA, Kh och Mg som kalkreaktorn fixar.

Men blåa koraller blirt helt klart bra under ReefLux i alla fall, röda tappar sin lyster dock.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Idag fick jag äran att åka ner till Tommy ihop med jakob och titta ´på denna burk live!! JA vad säger man.Det finns säkert tusen fina latinska ord som man skulle kunna säga istället men jag tycker att ren svenska funkar bra ...-FYFAN vad vackert.Man får tacka för den fina lilla träff du fixade ihop med så kort varsel och det goda fika som frun fixade.Det e verkligen så kul att få komma hem till folk och se hur alla gör olika saker med olika lösningar osv.Sen resten ja ja ja ja... Men sen när man kommer hem och tittar på sin egen burk så e det inte lika roligt längre. En sak e klart att jag river min burk nu när den nya skummaren kommer och höjer upp som du har gjort.Alla fraggar som jag fick idag e jag mycket tacksam för skall du veta Norberg.Dom sitter nu fint på botten på nya stenar tills vidare.Tills jag river ut sanden och byter allt ,Så skall jag limma upp dom på berget sen. Du har många att hämta här om du vill. Hoppas att det inte tar allt för lång tid tills vi träffas igen. "Hälsa" Mvh Stefan

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 4 veckor senare...

:wooow:

Jag vet intye vad som går att säga som inte redan är sagt. Men j---ligt snyggt inrett är karet. Jag gillar att det finns lagom mycket simvolym för fisken också.

Jag vet inte om det stod någonstans men hur mycket LS har du i detta kar?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Kull att ni gillar det!

Jo jag tycker att simutrymme är mkt viktigt. Så därför har jag inte så mycket sten i karet, bara 80-100 kg ungefär.

Imperatorn färgar ut mer och mer för varje vecka så snart ska jag ta och lägga upp några nya bilder på den!

Visst har det slunkit in några nya juveler! Tyvärr är de inte så stora att de gör sig på bild! Men en som har färgat om sen jag fick skall jag ta och lägga upp senare i kväll när jag kan ta en bild!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Inte så mycket änn, de har börjat att breda ut en bas . Fast det brukar ju ta några veckor innan det blir nåt av nykomlingar!

Här kommer i alla fall en liten goding. Den har en klart metallic blå färg som ibland skiftar i grönt! Ungefär på samma sätt som kroppen på en spyfluga. Den har färgat ut även fast den står på botten av akvariet.

alpens0604098sd.th.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag brukar köra med fragg stenar av Riff Keramik! Personligen föredrar jag att kunna flytta fraggarna som jag vill, limar man dem i stenen så går inte det. Men jag tillhör nog en av de få som inte limmar fast dem i levande stenen.

Limmet anpassar jag efter fraggen om man ska ta epoxi kit eller snabblim.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gramma loreto och melacara är två firrar som jag tycker om och har i mitt akvarium! De bygger ju ibland bon kanske några av er har märkt! Det har i alla fall min melacara pysslat med de senaste dagarna.

Jag köpte ny filtervadd och fick av misstag en blå styv sort som melacaran älskar. Den simmar in i vadd behållaren och rycker lös stora tussar och drar iväg med till sin håla. Där fyller han igen 2 andra ingångar så det bara finns en ingång.

Det far runt vadd i hela burken när den ibland tappar tussar och alla stream pumpar är fullproppade med vadd. Men så länge den tycker om att fixa på sin håla så är det ok!

melacarabo32fw.jpg

melacarabo15zk.jpg

melacarabo20mc.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ikväll fick jag ett spel på mitt akvarium! Jag hade bara lust att dumpa i 3 liter rotenon i burken och extra kalka gräsmattan med innvånarna! Som tur var talade en kompis in lite vett i huvet på mig! (Tack Tomas!),

Så vad gör man när blodtrycker är lite för högt! Jo man tar trädgården till hjälp för att få lite perspektiv på livet. Så här kommer några trevliga vårblommor från min trädgård. Kanske de hjälper andra att lyfta näsan från vattenytan och se att en underbar vår är på väg!

iris19cc.jpg

iris22dl.jpg

iris32rn.jpg

klosterlilja1tt.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...