Gå till innehåll

tur och retur frågor?


slarvid

Rekommenderade inlägg

Några enkla frågor, tror jag.

Har läst att det är bra med 2 ut rör, ifall det ena täpper sig. Hur gör ni? Sen på returpumpen i sumpen, skulle man inte kunna sätta insuget till den pumpen ganska högt upp i sumpen för att på så vi säkra upp så inte så mycket vatten pumpas ut om det skulle gå åt skogen?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Normalt sett när du designar en sump så står returpumpen i ett separat fack med en liten vattenvolym. Kanske 10-20 liter. Det är såklart vatten det med. Men när pumpen tömt det facket plus lite extra vatten så kommer majoriteten av allt vatten fortfarande vara kvar i sumpen och huvudkaret. Så det är det någon som tänkt på detta :-) Ha pumpen högt upp behövs inte, det är bara att ha nivån ganska långt ner i returpumps facket.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Delar man av den i flera fack så är det inte samma nivå i hela sumpen. Hela iden med att dela upp den försvinner liksom om man håller samma nivå över hela sumpen. Det behöver inte skilja mycket mellan avdelningarna men måste ha viss nivåskillnad för att det ska fungera optimalt.

I facket där returpumpen står så ska det vara lägst nivå, det är även i detta fack som nivån kommer minska med avdunstning.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...