Gå till innehåll

Ett till diy led-bygge...


Manks

Rekommenderade inlägg

Äntligen fått hem allt, nu ska det bara sättas ihop också...

Kan man kolla om led´s funkar bara med ett vanligt 1.5V batteri och två sladdar? Så jag inte monterar dit någon trasig led...

Två batterier! I serie. , så är svaret ja.

Mvh Manne

Sent from my iPhone using Tapatalk

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Tänkte när jag beställde att jag skulle borra flänsarna och skruva i ledsen för att underlätta om man vill byta någon i framtiden och så. Såg därför till att få kylpasta som inte var lim. Har nu insett att det är svårt att hitta några muttrar som går in mellan bladen i flänsarna. m3 som verkar passa för hålen i ledarna går inte mellan. Funderar på om man bara kan borra och skruva med skruv utan mutter på baksidan, de väger ju i stort sett ingenting och utsätts inte för någon påfrestning.

Eller ska jag masa mig iväg och köpa lite kyllim stället? Om jag gör det, funkar det här limmet?

http://www.inet.se/produkt/5321165/arctic-silver-thermal-adhesive-lim

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Såhär tror jag det blir med mina leds. Inte världens bästa bild, då mobilen sjunger på sista versen och orkade inte rota fram systemkameran.

I raden uppe och nere är varannan led RB varannan 10.000 K. Växlat ordning på dem i översta och nedersta raden. I mittenraden är det 420nm LED.

Någon som har några synpunkter? (ska mäta in dem lite exaktare innan jag placerar dem på respektive ställe)

post-1011-1446892857424_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Stig: Den där hänger jag inte riktigt med på... De vita och blå bör alltså sitta två och två i "små grupper". Men vad menar du med framför varandra? Jag ska köra utan linser, då mina leds hamnar så nära vattenytan, ska testa i alla fall med det till att börja med, så jag vet inte hur stora linserna är. Hur mycket utrymme måste jag lämna mellan mina leds?

Menar du nåt sånt här?

vit och sen en rb bakom den. de fyra i mitten är 420nm Actinic Violet LED

Vänliga hälsningar

/Torsten

post-1011-14468928582527_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Det ser bra ut. Det blir mycket mindre färgade skuggor utan linser men ju närmare vattenytan rampen är destu mer. Jag har ungefär 20 cm mellan diod och vattenyta i min butik men har satt prismaplast emellan för att minska färgspridningen. Det syns klar skillnad på de kar som har dioderna bredvid varann och de som har färgerna framför / bakom varann.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Stötte på patrull i dag, dataskruvar passar jättebra, men går tyvärr ut över kontaktplåtarna på ledsen, funkar det att isolerar med en o-ring i passande storlek? eller ska man använda en plastbricka?

Andra förslag?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Tusen tack för tipset ted, hade liknande på ELFA och behövde annat därifrån, så elfa fick det bli. Billigare dessutom.

Så här får slutgiltiga placeringen av ledsen bli.

vit 10.000k närmast, rb bakom dem, de 7 i mitten är actinic violet.

Nu kör vi! (jag skäms över bildkvaliteten, behöver en ny mobil ..)

Eller kommer det bli knäpp ljusblandning när de actinic inte sitter jämt fördelat relaterat till de övriga? Äh. 120-140 graders spridning.... borde funka.

post-1011-14468928684261_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Nu börjar det närma sig, bara en fråga innan jag skruvar mina leds. Hur mycket kylpasta bör man ta per led och hur ska den apliceras? Som en liten klick i mitten som man sätter ner stjärnan på och vrider ut, inte alls eller smeta ut i ett tunt lager innan man sätter dit stjärnan? Eller på nåt helt annat sätt?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag har gjort så att jag kladdade på en liten klick och vred stjärnan ett par varv på plats, sen var det bara att lödda på när den satt där den skulle (limmade mina).

Har du ett plant underlag så kan du ta och bara dutta på ett tunt lager och dra ut det med en bit hårdplast, ju tunnare lager mellan chip och fläns desto bättre. Kylpastan är ju till för att jämna ut alla glipor mellan chip och fläns, inte för att agera som ett mellanlager.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Har haft lite problem med diverse + extrajobb, men nu är jag med på banan igen. Ska montera kretskorten och undrar hur fasen jag ska göra.

de är 20*7 cm totalt. Hur gör man när man monterar kretskort, vad monterar man dem på? Monterar man dem på något över huvud taget? Eller är det bara distanser och skruva in dem i väggen?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 3 veckor senare...

Håller på att städa lite i teknikområdet för att få det snyggt och lättöverskådligt. Så nu undrar jag var man kan köpa måttbeställda nätverkskablar. Behöver en som är ungefär 1 dm, kan mäta lite nogrannare sen. Den halvmeter jag har nu känns lite overkill

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...