Jump to content

Tips: Köpenhamns nya akvarium - Den blå Planet


Recommended Posts

Köpenhamns nya akvarium öppnar imorrn - en ganska självklar resa under året för de flesta av oss i södra sverige iaf? Kan vara värt att fundera över även för andra, den ligger bra till direkt när man kommer över öresundsbron - bara svänga höger istf till vänster som man gör när man ska till Kastrup :) Och flyger man rentav till Kastrup ligger det i princip inom gångavstånd därifrån (en hållplats med metron)...

http://www.denblaaplanet.dk/

Link to comment
Share on other sites

De blir ett besök snart, verkar helt awsome, bara att

[h=3]Oceanen[/h] I en jättetank på fyra miljoner liter saltvatten lever hammarhajar, rockor, muränor och många andra djur. Här finns också andra otroliga djur, som flikfiskar, bläckfiskar och sjöhästar, samt några av havets mest giftigare invånare. Vid korallrevet kan man njuta av de vackra färgerna som naturen bjuder på när den är som allra färggladast.

e ju ofantligt...

Link to comment
Share on other sites

För er som är eller funderar på att bli medlemmar i Malmö Akvarieförening så missa inte att vi i föreningen kommer göra en gemensam resa till Den Blå Planet den 1 juni. Föreningen sponsrar inträdet (160 alt 144 dkk), så en bra del av medlemsavgiften betalar sig redan där! :)

Genom våra kontakter har vi dessutom fått ett halvt löfte om att få chansen att få bli guidade bakom anläggningen för att se hur den är uppbyggd (obs detta är alltså inte spikat till 100% ännu).

Se mer info om vårt program på http://www.malmoakvarieforening.se/Default.aspx

(Den saltvattensintresserade borde kanske inte heller missa att MAF bjudit ner Irene Mikrut från Stockholm för ett föredrag om sjöhästar den 9 maj.)

Edited by daniel_i_malmö
Link to comment
Share on other sites

Jo det lär ju bli lätt att hålla styr på barnen om man ska stå länge i kö. Får ta och spetsa termosen med varm choklad och whiskey

Testa 12,4 timmar på ett plan , mellanlanda för tanka 45 minuter sen yttligare 8 timmar i planet till :):):)..

Där har vi en utmaning... Med två små..

Mvh Manne

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Var där och hela anläggningen får allt som allt 4 av 5 enligt min mening. Förstod dock inte hur de har tänkt när dem har slängt hundratals fiskar, sps:er, jättemusslor m.m i ett icke inkört akvarium. Vissa fiskar hade även vita prick och ja förstår inte riktigt hur de har tänkt där riktigt. Antagligen har de väl av ekonomiska anledningar blivit tvungna att starta igång o "ha allt färdigt". Ja har hört att de tydligen ska ha haft 10 akvarister antingen inhyrda eller anställda men man börjar ju undra när det simmar förbi en mandarinfisk med u-formad mage i ett 10000+ akvarium och kiselalger växandes på lps:erna. Har förståelse men man behöver inte kasta i allt på en gång.

Link to comment
Share on other sites

Precis hemkommen från stället..

Helt ok ställe, men man ska vara medveten om allt verkar så nytt som det bara går.. Nästa besök dit blir om ett år eller så, för att få se något som är "inkört" snarare än "nyköpt".. Koralldelen kommer säkert att bli bra över tiden , nu är allt i startfasen , dvs mindre kul.. Men fått se tre achilles som trivdes med varandra, något som absolut fanns på min önskelista iaf..

Ska bli intressant o se om gänget där redar ut att sköta anläggningen så att korallerna faktiskt trivs.. Återstår att se.. , inte fattigt på pengar iaf när man som lite kunning i ämnet ser vad som är i baljorna där..

Grymt go fish&chips i restaurangen iaf!

Ett tack till Båsta Magnus för trevligt sällskap..

Med vänlig hälsning, Manne

Sent from my iPad 2 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

En nyhet som ni alla kanske inte känner till!

Är att allas vår egen Manne har bytt jobb, han är nu mera konsult i vatten branschen.

Manne har med all sin kunskap legat bakom det osmos vatten dom kör med på dem Blå planeten.. Detta vatten finns bara i Hässleholm och ingen annanstans.

Det säljs även på tetra i souvenirshoppen vid utgången...

Så vi andra som undrar varför Mannes kar alltid är så fint så är det vattnet...

Sent from my iPad using Tapatalk HD

post-7234-14468929018055_thumb.jpg

post-7234-14468929018267_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...