Gå till innehåll

trasigt


Iceaxeon

Rekommenderade inlägg

Jaha då rasslade det till i pumpen och den sluta pumpa. Plockade upp den och tog isär den och ut ramlade impellern i 3 delar. Kan man limma ihop plasten på magneten igen? Vanligt superlim? Nu står det still och det rör sig om 72000l/dygnet. Hur länge går det tills jag hittar ny pump? Utbudet är inte så fett häromkring och det tar ju ett par dagar o få en ny. Circulations pumpen i mitten går ju och streamen pumpar ju, men håller det?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Du kan testa limma den gamla impellern med superlim så länge också tills du får reservdelar. Passa ihop delarna så noggrant du bara kan bara innan du limmar ihop den så den inte blir "ojämn" för då kan dennes egenskaper bli otillfredställande. Men du har inget att förlora så det är värt ett försök.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Det går inte att limma med superlim tror det är venylplast eller liknande. Testat själv. Båt-Epoxy fungerar bra släpper inga gifter. Limmade en impeller med detta den höll 2å sedan bytte jag ut pumpen till större inte för den slutade fungera. Om inte annat glöm inte cirkulation i sumpen

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag lyckades limma en en impeller till aquabee 2000 med attacks gel lim. den höll i två månader i alla fall och slängdes efter jag hade fått min nya. Det ända som var, var att det blev lite mer brumm från pumpen. Men jag kanske bara hade tur hehe.

Fanns inte så mycket att förlora på att testa hehe

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Hmmm har nu provat att limma sk..en och det blev ju bra när jag testade det i badrummet. knöcklar ner den i sumpen och den går ungefär i 15 sekunder sen är det tyst. :censur: plockar upp och kollar och limningen höll i alla fall. nu har det hänt nått annat och helv..e tänkte jag och slängde pumpen i soporna. -ger uppNy pump är beställd.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...