blackizzz Postat 19 juni 2014 Postat 19 juni 2014 Jag är inte helt hundra men jag tror det är denna:www.who.int/water_sanitation_health/dwq/9241546301_chap5.pdfFinns fler artiklar i samma ämne.Hittade ingenting om osmosvattens påverkan på hälsa i denna artikel.Denna du menade kanske?http://www.who.int/water_sanitation_health/dwq/nutrientschap12.pdfI så fall så läser jag den och återkommer, tack Citera
Mr_Ewing Postat 19 juni 2014 Postat 19 juni 2014 Hittade ingenting om osmosvattens påverkan på hälsa i denna artikel.Denna du menade kanske?http://www.who.int/water_sanitation_health/dwq/nutrientschap12.pdfI så fall så läser jag den och återkommer, tack Den ja! Citera
blackizzz Postat 19 juni 2014 Postat 19 juni 2014 Några meningar jag fastnade på:The final report, published in 1980 as an internal working document (3), concluded that “not only does completely demineralised water (distillate) have unsatisfactory organoleptic properities, but it also has a definite adverse influence on the animal and human organism”. After evaluating the available health, organoleptic, and other information, the team recommended that demineralised water contain 1.) a minimum level for dissolved salts (100 mg/L), bicarbonate ion (30 mg/L), and calcium (30 mg/L); 2.) an optimum level for total dissolved salts (250-500 mg/L for chloride-sulfate water and 250-500 mg/L for bicarbonate water); 3.) a maximum level for alkalinity (6.5 meq/l), sodium (200 mg/L), boron (0.5 mg/L), and bromine (0.01 mg/L). Some of these recommendations are discussed in greater detail in this chapter. Consequently, the exposures and risks should be considered not only at the community level, but also at the individual or family level. It has been adequately demonstrated that consuming water of low mineral content has a negative effect on homeostasis mechanisms, compromising the mineral and water metabolism in the body.Additional evidence comes from animal experiments and clinical observations in several countries. Animals given zinc or magnesium dosed in their drinking water had a significantly higher concentration of these elements in the serum than animals given the same elements in much higher amounts with food and provided with low-mineral water to drink. Based on the results of experiments and clinical observations of mineral deficiency in patients whose intestinal absorption did not need to be taken into account and who received balanced intravenous nutrition diluted with distilled water, Robbins and Sly (9) presumed that intake of low-mineral water was responsible for an increased elimination of minerals from the body.Recent studies also suggest that the intake of soft water, i.e. water low in calcium, may be associated with higher risk of fracture in children (16), certain neurodegenerative diseases (17), pre-term birth and low weight at birth (18) and some types of cancer (19, 20). In addition to an increased risk of sudden death (21-23), the intake of water low in magnesium seems to be associated with a higher risk of motor neuronal disease (24), pregnancy disorders (so-called preeclampsia) (25), and some cancers (26-29).While the effects of most chemicals commonly found in drinking water manifest themselves after long exposure, the effects of calcium and, in particular, those of magnesium on the cardiovascular system are believed to reflect recent exposures. Only a few months exposure may be sufficient consumption time effects from water that is low in magnesium and/or calcium (33). Illustrative of such short-term exposures are cases in the Czech and Slovak populations who began using reverse osmosis-based systems for final treatment of drinking water at their home taps in 2000-2002. Within several weeks or months various complaints suggestive of acute magnesium (and possibly calcium) deficiency were reported (34). The complaints included cardiovascular disorders, tiredness, weakness or muscular cramps and were essentially the same symptoms listed in the warning of the German Society for Nutrition (7).Efter 6 sidor av denna artikel har dessa hittats.Tolka dem som ni själva vill, men jag skulle föredra att INTE dricka osmosvatten dagligen. Citera
turboadde Postat 19 juni 2014 Postat 19 juni 2014 Det bästa är väll om du testar ditt vatten med en TDS mätare. Kanske kan gå till en akvariebutik och få det mätt om du inte har någon. Ett osmosfilter filtrerar oftast bara bort 95% av partiklarna och sen får man använda silikatmedia för att få bort resten. Många vattenrenings anläggningar för dricksvatten använder just RO tekniken och vi byter det sista odör och smakfiltret mot ett silikatfilter.Så jag ställer mig också till gruppen där man inte tror att man dör av att dricka osmos vatten . Det mesta är ju farligt för kroppen om man bara intar en sak under längre tid.Jag kan inte så mycket om dom olika filtreringarna men en avancerad filtrering till dricksvatten kanske har samma kapacitet som våra enkla osmos anläggningar? Så därför är mitt tips att mäta vattnet.Själv satsar jag på att ligga i 2 i nitrat så det har du vart perfekt vatten hehe Citera
blackizzz Postat 19 juni 2014 Postat 19 juni 2014 Är ni inte övertygade kommer detta på nästa sida:Furthermore, a negative effect on the blood formation process was found to be associated with non-supplemented demineralised water. The mean hemoglobin content of red blood cells was as much as 19% lower in the animals that received non-supplemented demineralised water compared to that in animals given tap water. The haemoglobin differences were even greater when compared with the animals given the mineral supplemented waters. och:Recent epidemiological studies of an ecologic design among Russian populations supplied with water varying in TDS suggest that low-mineral drinking water may be a risk factor for hypertension and coronary heart disease, gastric and duodenal ulcers, chronic gastritis, goitre, pregnancy complications and several complications in newborns and infants, including jaundice, anemia, fractures and growth disorders (36). However, it is not clear whether the effects observed in these studies are due to the low content of calcium and magnesium or other essential elementsSalts are leached from the body under the influence of drinking water with a low TDS. Because adverse effects such as altered water-salt balance were observed not only in completely desalinated water but also in water with TDS between 50 and 75 mg/L, the team that prepared the 1980 WHO report (3) recommended that the minimum TDS in drinking water should be 100 mg/L. The team also recommended that the optimum TDS should be about 200-400 mg/L for chloride-sulphate waters and 250-500 mg/L for bicarbonate waters (WHO 1980). Citera
stigsdotter Postat 19 juni 2014 Författare Postat 19 juni 2014 Det bästa är väll om du testar ditt vatten med en TDS mätare. Kanske kan gå till en akvariebutik och få det mätt om du inte har någon. Ett osmosfilter filtrerar oftast bara bort 95% av partiklarna och sen får man använda silikatmedia för att få bort resten. Många vattenrenings anläggningar för dricksvatten använder just RO tekniken och vi byter det sista odör och smakfiltret mot ett silikatfilter.Så jag ställer mig också till gruppen där man inte tror att man dör av att dricka osmos vatten . Det mesta är ju farligt för kroppen om man bara intar en sak under längre tid.Jag kan inte så mycket om dom olika filtreringarna men en avancerad filtrering till dricksvatten kanske har samma kapacitet som våra enkla osmos anläggningar? Så därför är mitt tips att mäta vattnet.Själv satsar jag på att ligga i 2 i nitrat så det har du vart perfekt vatten heheNya osmos anläggning jag beställt har TDS mätare. Nu skyndar jag lite långsammare och hoppas det blir rätt i slutändan tack för svar. Citera
Rekommenderade inlägg
Gå med i konversationen
Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.