Jump to content

blackizzz

Medlem
 • Posts

  2,002
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by blackizzz

 1. I denna kan du fylla i själv. "Safety Factor" på 7.6 är något som av vissa har ansetts som en standard för rimless-akvarium under en längre period (som även jag kör på mitt rimless) I teorin kan du dock ha lägre värde än så, men du kommer nog vara lite lätt stressad av att fram och bakruta böjer sig samt då ökar karets stötkänslighet. Blir lite av en avvägningsfråga men säkrare att ta i lite extra. Med det i tanke skulle jag säga minimum 6mm glas (med tanke på höjden), men rekommendera 8mm glas för peace of mind https://www.easycalculation.com/measurement/aquarium-glass-thickness-calculator.php
 2. Kvar av ovanstående: A Sp. Grön X2 Hyperberry x1 Montipora confusa x1
 3. Bokat: Crazzy Banana 2x Hyperberry 1x Acropora Sp. "grön" "Steel blue" Obokat i nuläget: 1x Hyperberry Montipora Confusa 2x Acropora Sp. "grön"
 4. Bokade: Crazzy Banana Hyperberry bonsai nr1 A. Sp. ”Steel blue” Har besvarat er som skickat PM
 5. Skulle vilja rensa fragghyllan. Paketpris möjligt. Tyvärr har fraggarna stått lite mindre ljust än vad de önskar, så färgerna är inte helt 100. Moderkorall-bilder tillgängliga på begäran. Upphämtning i Tyresö (bil behövs). Möjlighet att mötas upp mer centralt finns. Skickar inte. Korallerna har gått under en mix av Radions och Orphek. Sg: 1.026 Calc: 390 KH: 8-9 Mg: 1350 No3: 5 Po4: 0.04 Acropora Sp. - (X3) 150kr för de små, 250 för den stora. Hyfsat lättskött och snabbväxande acropora. Acropora ”steel blue” (möjligtvis prostrata). Blå med gröna polyper. - 300kr. Fantastiskt fin när den blir lite större. Acropora Microclados ”EC bonsai hyperberry”. - 200kr (X3). Lite mer ”elektrisk” strawberry Shortcake, ljusare i färgen. Växer ganska snabbt när den väl sätter fart. Acropora Millepora ”EC Crazzy Banana” - 200kr. Knallgul vid starkt ljus. Aldrig fått denna att komma igång med tillväxten tyvärr. Montipora Confusa - 100kr. Tål det mesta och är helt förvirrad i tillväxtsättet, grenar, plattor och en blandning. Har lite annat smått och gott och möjlighet finns att ta större fraggar från det mesta. Om det är något som är intressant eller om det finns några frågor är ni välkomna att skriva här eller skicka ett PM!
 6. blackizzz

  Acro

  Hej Glenn, Jag har en del färdiga fraggar, både mindre och lite större. Finns i Tyresö i Stockholm. Skickar tyvärr inte. Kan möjligtvis klippa fraggar från andra acros också. Skickar bilder i PM om intressant. /Oskar
 7. Absolut, jag ordnar en senare under dagen.
 8. Tyvärr accepterades inte senaste tillskottet, en clown-kirurg på ca 6-8cm, av vissa övriga fiskar, så skänker bort denna innan den blir ihjälslagen. Den har fått viss mängd stryk, men äter och bör återhämta sig ganska snart om den får ett mer välkomnande hem. Går för närvarande i en acklimatiseringsbox. Hör av dig om det låter intressant!
 9. Halloj, söker en versa med 4 huvuden och docka i bra skick. Skicka PM om du sitter på en du kan tänka dig bli av med
 10. Hej! Säljer ett stycke Ecotech Marine Reeflink, i fint skick (borttagen från Ecosmart-live konto och fabriksåterställd) samt 2x Ecotech Marine RF-Modules (gör en icke Wireless-modell-vortech till Wireless, dvs möjliggör användandet av Reeflink) De är INTE kompatibla med nya Mobius. Passar till: MP-10/40/60, Vectra S/M/L, Radion XR30W (G3-G4pro, kanske passar äldre modeller, oklart). 500kr Finns i Tyresö, Stockholm Skickar mot porto
 11. Har lite olika att byta med om det är intressant också
 12. Hej! Är ute efter att fylla på med lite fler roliga acros, främst ute efter Rött/rosa/rainbow etc. Allt kan vara av intresse, (även storleksmässigt) skicka ett PM om ni har något till salu, jag finns i Stockholm och kan hämta i Storstockholm. Kan även tänka mig att ta emot via bud vid fler/intressantare exemplar. Hör av er! Hälsningar
 13. Några röda/rosa Acropora till salu? Kolonier/fraggar är båda intressanta
 14. Skummaren såld Karet bokat i väntan på upphämtning/bet. Återstår: Powermodule LED/T5 hybrid.
 15. Akvarium 75x50x35cm, 6mm glas, optiwhite i framruta + sidorutor, borrat i botten 3 hål (2x25mm genomföring, 1x20cm genomföring). Finns någon mindre repa på framruta, samt några på vänster sida. Högra glaset mig veterligen repfritt. Medföljer ett jumpguard. Pris 1000kr. Skummare Bubble Magus Curve 5, använd men hel och gör det den ska. Enligt tillverkaren för upp till kar på ca 500L. UK plugg, men medföljer EU-adapter. Pris 500kr Belysning ATI Powermodule LED/T5 Hybrid, 4x24w T5 + 75w LED. Nyskick. Inkluderar några ATI T5 rör använda ca 3 månader. Medföljer även en extra LED drivar-box och upphängningskit. Pris 4000kr Finns i Tyresö, Stockholm. Går alltid att framföra bud om så är intressant. Även byten kan ev vara intressant. Kan fixa fler bilder på begäran.
 16. blackizzz

  Zeovit

  Jag kommer kommer att köra mycket matning, en kraftig skummare och filterroller. Dvs heavy-in heavy-ut. Kör detta på mitt nuvarande kar, och är nöjd med det mesta. I framtiden kanske jag kopplar in ett cheato-refugium alt annan typ av alg-metod om jag får problem att hålla näringsvärden under kontroll. Kommer fortsätta att dosera FWS, B-balance och Xtra dock, gillar effekterna jag upplever med dem.
 17. blackizzz

  Zeovit

  Har ungefär samma uppfattning som Nike, går att köra basic, och fungerar fantastiskt bra för att sänka näringsvärdena. Det blir lätt så att man frestas till att testa olika produkter, som man kanske "inte behöver, men äsch det kanske gör något lite bättre" Mina egna tankar, ta det för vad det är Söker man låga näringsvärden är Zeo bra. Jag skulle dock påstå att det kräver lite erfarenhet att få allting stabilt, speciellt på mindre kar. (som med saltvatten i övrigt) Det jag upplevde som sämre, var just att näringsvärdena hölls så låga. Andra kan ha (lär ha) andra erfarenheter, men för just mitt kar ledde detta till problem. Om du sett mig på Zeovit-forumet ksk du läst min tråd, där kan du se en del. Tillslut bestämde jag mig för att avbryta, pga bland annat Dino, och gick över till att dosera vissa flaskor (xtra, FWS, B-Balance regelbundet, vissa andra ibland) Jag har tillfälligt tagit uppehåll med pumpning (men doserade zeostart med doserpump) under 4 veckors tid vid ett tillfälle. Allt tuffade på som det skulle! Till en början skulle jag säga att vattenbyten räcker, men som med de flesta andra kar och metoder så kommer tillslut förbrukningen av kh/ca/mg att vara hög nog att det är fördelaktigt att använda balling. Jag ser inget problem i att använda balling med spårämnen, utan snarare bara positivt, om spårämnen förbrukas i karet är det bra att ersätta. Även jag kommer att köra utan Zeovit det karet jag håller på att flytta över till nu.
 18. blackizzz

  Zeovit

  Jag har relativt nyligen slutat att köra hela metoden och doserar numera bara vissa av flaskorna, men kan säkert ge svar på några frågor Vad undrar du?
 19. Bump. Någon kanske är sugen på en julklapp till karet?
×
×
 • Create New...