chrilleus Postat 16 maj 2006 Författare Dela Postat 16 maj 2006 1ml=0,9g enligt www.dansukker.com Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
jupiter Postat 16 maj 2006 Dela Postat 16 maj 2006 då passar det med en socker bit per dag 3,6gr = 4ml på ett 240l med 60l sump då om jag räknat rätt peter m Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
acuario Postat 22 maj 2006 Dela Postat 22 maj 2006 Jag som är ett enda experiment ska nu också testa sockermetoden i 22l karet så jag byter vodka mot socker för att kolla om det fungerar lika bra. Vodkan kan jag istället dricka upp i sådana fall. Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
crille Postat 22 maj 2006 Dela Postat 22 maj 2006 låter som en intressant test,kan bli kul om inte annat Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
crille Postat 15 juni 2006 Dela Postat 15 juni 2006 lägesrapport?? Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
chrilleus Postat 15 juni 2006 Författare Dela Postat 15 juni 2006 lägesrapport??Läget är under kontroll Efter att ha varit bortrest i två dagar och doseringen uteblivit, uppstod en brun fläck i sanden, samt på rutorna där pumparnas strålar träffar. Men nu börjar sniglarna komma ifatt igen, efter tre dagar! Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
crille Postat 15 juni 2006 Dela Postat 15 juni 2006 ok,kör du samma dosering? Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
chrilleus Postat 15 juni 2006 Författare Dela Postat 15 juni 2006 Japp, ca. 1ml/100l Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
crille Postat 16 juni 2006 Dela Postat 16 juni 2006 skumt med fläckarna,hur är fosfat nitrat? Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
chrilleus Postat 16 juni 2006 Författare Dela Postat 16 juni 2006 Inget utslag på nitrat, vääääldigt svagt utslag på fosfat. Ja fläckarna är jävligt skumma, ser ut som blaffan paintballkulor skapar. Vad det än är, så verkar det antingen gilla strömma ställen, eller så är det svävande och "skjuts" fast på rutorna av pumpstrålarna. Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
Dan Lundqvist Postat 16 augusti 2006 Dela Postat 16 augusti 2006 Chrille hur är läget? Har du sett något minus med metoden än eller fungerar det fortfarande bra? Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
chrilleus Postat 16 augusti 2006 Författare Dela Postat 16 augusti 2006 Hallå, det fungerar kanon. Har tillfälligt gått upp till 1,5ml/100l pga. byte av akvarium. Inga minus annat än att man får justera skummaren i samband med ändring av doseringsmängd.. Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
Dan Lundqvist Postat 18 augusti 2006 Dela Postat 18 augusti 2006 Låter bra, ja har också bytt akvarium ock var lite tveksam om jag skulle fortsätta med socker i det nya men så dök det bruna upp och då drog jag igång med socker igen.Just i dagarna har det vänt och det lilla som ar kvar nu är nästan helt vitt.Håller med om att det är kanon, skummaren jobbar ju med dubbel kapacitet som det verkar.Kör just nu med 1 st sockerbit/dag till ca 470 l vatten (praktiskt;-), alvarligt talat så försöker jag ligga med NO3 på ca 1 mg/l för att vara på den säkra sidan man har ju läst i trådarna om kraschar när man gått för lånt. Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
Appen Postat 2 september 2006 Dela Postat 2 september 2006 Hej, har nu läst om både vodka och sockermetoden och det låter ju bra,,,,,,,,,, men har några frågor/undringar. 1. Varför får man bubblor på den levande stenen? Blir det beläggning på stenen? Vad påverkar detta? Tar vi bort bakterier som LS’en behöver för att göra sitt jobb? Varför har man använt dessa metoder tidigare, men slutat?2. Varför skummar det mera? Såvitt jag vet så är det proteiner, äggvite, annan typ av juck som kommer ut i skummaren. Hur kan detta öka med en dosering av vodka/socker? Varför har ingen funderat på detta, vad är det som påverkas? Såvitt jag vet så borde skummningen MINSKA pga den minska ytspänningen.3. Vad består den vita hinnan av? Är det något som vi borde fundera mera på, vad är det vi förändrar med denna dosering?4. Vad som verkar helt klart är att man tar bort kväve/proteiner/nitrat, vilket ju låter kanonbra men…….. är detta något som LS’en ”lever” på? Luftbubblorna som bildas på LS’en är det bakterier som ”dör” eller är det bara en ökning av den bakteriella yt-aktiviteten? Vilket borde vara bra, eller? Vad händer när bakterierna inte har tillräckligt med föda? Som vi alla vet kan inte en människa överleva utan en egen bakterieflora.Ja det var mina tankar, tycker detta är ett hyperintressant ämne som kan för vår hobby vidare.MvHAppen Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
DaTrucka Postat 22 september 2006 Dela Postat 22 september 2006 Hej, har nu läst om både vodka och sockermetoden och det låter ju bra,,,,,,,,,, men har några frågor/undringar. 1. Varför får man bubblor på den levande stenen? Blir det beläggning på stenen? Vad påverkar detta? Tar vi bort bakterier som LS’en behöver för att göra sitt jobb? Varför har man använt dessa metoder tidigare, men slutat?2. Varför skummar det mera? Såvitt jag vet så är det proteiner, äggvite, annan typ av juck som kommer ut i skummaren. Hur kan detta öka med en dosering av vodka/socker? Varför har ingen funderat på detta, vad är det som påverkas? Såvitt jag vet så borde skummningen MINSKA pga den minska ytspänningen.3. Vad består den vita hinnan av? Är det något som vi borde fundera mera på, vad är det vi förändrar med denna dosering?4. Vad som verkar helt klart är att man tar bort kväve/proteiner/nitrat, vilket ju låter kanonbra men…….. är detta något som LS’en ”lever” på? Luftbubblorna som bildas på LS’en är det bakterier som ”dör” eller är det bara en ökning av den bakteriella yt-aktiviteten? Vilket borde vara bra, eller? Vad händer när bakterierna inte har tillräckligt med föda? Som vi alla vet kan inte en människa överleva utan en egen bakterieflora.Ja det var mina tankar, tycker detta är ett hyperintressant ämne som kan för vår hobby vidare.MvHAppenDetta är något jag oxå funderar över eftersom jag tänkt börja med denna metod. Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
Dimorb Postat 18 april 2017 Dela Postat 18 april 2017 När ni doserar socker hur går ni då tillväga. Om man doserar druvsocker eller annat socker i pulverform (fruktos) löser ni då upp det i vatten eller strör ni bara det över akvariet? Samma fråga på strösocker/sockerbitar?? Smular/löser ni upp det innan ni tar det i akvariet? Hur mycket doserar ni? Mäter vi gram eller löser ni upp socker och så doserar ni i ml? Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
stigigemla Postat 18 april 2017 Dela Postat 18 april 2017 Jag tror sockeranvändning i dag i stort sett är borta. Det finns risk att man odlar jäst i stället för bakterier. (En del) koraller kan ta upp socker och peppas upp så. Men jag har inte sett någon undersökning på hur det fungerar. Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
Dimorb Postat 19 april 2017 Dela Postat 19 april 2017 Ok, Så sockermetoden är ingen aktivt metod längre. Få som använder sig av den och få som lyckas med den? Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
Rekommenderade inlägg
Gå med i konversationen
Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.