Gå till innehåll

Anders 675L "in wall" projekt


Hultis

Rekommenderade inlägg

  • Svar 357
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

ähh skit samma med den gamla dreten ;) jag är bara glad att jag klara öga..

tack och tack, riktigt roligt idag! just i skrivande stund fick jag se att clownerna lagt ägg/yngel!! men jag kan tyvärr inte ta vara på dem. men det går nog fler tåg

post-1301-14468914778876_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

reaktorn är inkopplad och systemet är up and running Banana man

väntar bara ut dom sista luft bubblorna i systemet.

och lite bilder.. blev lite vitt i karet så fiskarna var tämligen förvirrade :snurrig: hehe

lite pics då

Edit: Tack till "doris" för tele och webbcam support!

post-1301-14468914785836_thumb.jpg

post-1301-14468914785951_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Hey Anders ser ju kompetent ut! Nice med Ungar o allt! När ska du ha barn nr 3 nu då?? : )

Dave

Tjena! lever du? ;) hehe.. tack du, det är snart komplett.. jo det är nice men dom tar kål på en nästan ibland :smiley5: nu får det verkligen dröja tills nästa.. på allvar alltså :) fan sjukhus lukten sitter kvar i näsan mellan ungarna så nu är det stopp!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Har gått igenom hela din tråd och är imponerad av hur bra du fått igång karet, verkar inte ha varit några större problem. Jag är en stor FO lovers och gillar verkligen din besättning.

tack :smiley9: jo det har gått riktigt smärtfritt denna gången, har bara haft ett system tidigare i ett år och det var en riktig flopp och djupdykning om man jämför mot detta. men man har fått lära sig av misstagen vilket har varit riktigt nyttigt.

den riktiga general missen var att inte göra plats åt t5 rören längst fram mot rutan vilket gjorde det lite väl mörkt i karet vilket jag inte trodde det skulle bli men gjort är gjort.

sen att sumpen blev för hög fast jag mätte det 511 gånger så får jag nu bita i äpplet och skava armarna av mig när jag grejar med nån pryl där i.

visst är man är svag för fiskar, skulle vilja ha några till men vet inte vad. tycker det mesta går i blått och gult nu vilket inte är fult iof ;) men nån annan färgklick hade inte skadat. jag vill ha nån mer kirurg iaf men då bygger jag om revet till nåt luftigare och mera korall/sim vänligare. men utan kejsaren då troligtvis :x

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

jaha.. nu kanske det inte är så många månader kvar för detta systemet heller :ledsen: har väl till 99% köpt ett annat hus och då är en flytt oundviklig. ganska tragiskt då det börjar rätta till sig här hemma men det största problemet är nog att få in burken med dom måtten jag har. det passar liksom inte med planlösningen utan att jag skulle vilja ha ett kar som är 200x60x60 (LxBxH) för att det skulle passa som ett smäck ;) eller ett hörnkar på ca 600-700 liter, men vart hittar man såna? dom växer inte på träd i värmland iaf :skrattar:

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

eller ett hörnkar på ca 600-700 liter, men vart hittar man såna? dom växer inte på träd i värmland iaf :skrattar:

Kontakta några av de närmasta glasmästarna, helt säkert kan någon av dem bygga ett hörnkar åt dig. Lär finnas någon på västkusten (Lysekil?) som sprider kar över hela västra Sverige.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Kontakta några av de närmasta glasmästarna, helt säkert kan någon av dem bygga ett hörnkar åt dig. Lär finnas någon på västkusten (Lysekil?) som sprider kar över hela västra Sverige.

har kollat upp det lite mera med mått osv och det kan gå att få in karet. ja a du, dom lokala glasmästarna vill hellre se klappa sig själva i mumin dalen! jag var till dom sist när jag tänkte bygga nytt men det tog sån evig tid för dom och så dryga mot mig när jag fråga hur det gick med bygget och det var samma ramsa och undanflykt varje gång om varför inget hade hänt så jag sket i det till slut.. som tur var hittade ett kar på annons ändå med dom måtten jag ville ha för jag byggde hålet och bänken innan karet var klart.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

jag var till dom sist när jag tänkte bygga nytt men det tog sån evig tid för dom och så dryga mot mig när jag fråga hur det gick med bygget och det var samma ramsa och undanflykt varje gång om varför inget hade hänt så jag sket i det till slut..

Jag förstår dig. När man väl bestämt sig då vill man ju ha det mer eller mindre omgående.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

synd på din nuvarande burk, men det är rätt skoj med nytt oxå, majornas glas är duktiga på akvarium,men det är kanske för långt för dig?

ja det är verkligen ledsamt.. var faktiskt nöjd med allt (nästan iaf ;) ) jo en nystart är aldrig fel då man kan rätta till saker och ting men det har jag nog inte tid med ens hehe

ähh jag försöker få dit allt på plats ändå, orkar inte krångla med nytt kar osv fast det hade varit bättre. det är väl cirkus 20 mil tror ja till majorna från säffle?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 veckor senare...

jaha... :nöjd: ännu mera clown bebisar, 3 kullen är på G. synd att man måste riva karet när dom kommit igång med produktionen ;) för nu tar det nog ett tag innan dom kommer igång i ett "ny startat"?? nån som har nån spekulation på huruvida clownerna är känsliga för såna störningar?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Eftersom man kan köpa clownpar som fortsätter leka när man tagit hem dem till sitt kar så borde det väl inte va några problem, men dom kanske behöver lite tid att "hitta varandra" ;) igen som du säger. Jag har ingen aning.

Får tacka för fraggarna!, riktigt trevligt med lite acros!

Doppade dem en sväng i TMPCC innan jag limmade dem, men det var ingen skit på dem.

Ska köra dopp på alla nya koraller from nu.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

jag tror det är simontorps största korall korall grus? kommer inte själv ihåg storleken på det men det är nog över centimetern i längt. nästan somca reaktor media. riktigt skit tycker jag det var nu i efterhand, finns inga djur som okar hålla det rent och sen ligger det såpass stilla att det blir lila/rött av alla kalk alger.

det är 150x75x60 (LxBxH) yttermått

jajemen! så det blir till att hämta ut virke på optimera idag så man har lite att pyssla med på den nya bänken under helgen, vette katten bara hur jag vill ha det...??

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Tjena Anders!

Lycka till med det nya huset, visste inte att du skulle flytta, men du får höra av dej om du ska ha hjälp med flytten

tack och tack, nää du ser va mycket man missar när man är utomlands och göttar sig i solen och vattnet ;) hehe. ja nåt du skulle kunna få hjälpa mig med i första hand är om du har några tomma salt hinkar med lock?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Fattade jag det rätt att du skulle skaffa ett annat akvarium nu. Hoppas att du står kvar din din signatur

Så det ej blir ett vanligt standard akvarium

Nästkommande jag skall skaffa blir 90cm djupt ;)

jepp, jag står kvar.. den signaturen byter jag inte ut i första taget!! jag la ner idén om att skaffa ett annat. jag får ta smällen att det kanske blir lite tokigt med placeringen i huset med det djupet men jag är fast vid det! vill inte ha ett grundare vid lite eftertanke. är sån härlig känsla när det blir djupare än vad det är högt ;)

jaså ett 90 djupt.. ahh då ska mitt nästa bli 110!! hehe ;)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...