Gå till innehåll

Rekommenderade inlägg

Postat

hej! är på planerings stadiet och tänker starta ett 1125 liters kar med saltvattens fiskar från västkusten. är det någon som har erfarenhet ang,temperatur teknik,belysning,mm.alla tipps är välkommna..

  • 4 månader senare...
Postat
...tänker starta ett 1125 liters kar med saltvattens fiskar från västkusten...
Kolla på inlägg av Tintomara. Hon är den som vet mest om små kallvattenskar.

förlåt men jag kunde inte låta bli... Så du tycker alltså att 1125l räknas som ett litet kar stig? ;)

Postat

Nej, inte alls. Tvärtom, Tintomara har en god erfarenhet av små kalla kar vad jag kan förstå men ingen här har det av stora kalla hemmakar.

Jag har ju många kar som är mindre. (Fast varma). Mitt kalla kar var ju bara 420 och mer än 30 år tillbaka.

Postat
Nej, inte alls. Tvärtom, Tintomara har en god erfarenhet av små kalla kar vad jag kan förstå men ingen här har det av stora kalla hemmakar.

Jag har ju många kar som är mindre. (Fast varma). Mitt kalla kar var ju bara 420 och mer än 30 år tillbaka.

Jo jag förstod vad du menade... ;) Jag tyckte bara de två citaten brevid varandra såg lite roligt ut pga. formuleringen.

Tillbaka till ämnet, en sak som jag undrat över är hur ni kyler burkar när dom börjar bli så pass stora som +1000l?

Postat
Är det inte risk att den fuktiga inneluften kondenserar mot det kalla glaset? Ständig rinnande imma?

Frigolitisolering runt om, och under, i fronten har man dubbla, eller trippelglas med luftspalter, just för isoleringen.

B!

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...