Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 01/27/2017 in all areas

 1. Såja, äntligen har man börjat sätta tillbaka fiskarna i huvudkaret. Nu är det bara hoppas att parasiten är utrotad ur mitt kar. Körde alltså huvudkaret fisklöst 6v. Samt att jag körde upp tempen i karet till ca34grader i 2dgr. Fiskarna fick TTM behandling, körde vissa av fiskarna i 12dgr, vissa 9dgr. Matade fiskarna samma dag som bytet av bytta (15l 2-3fiskar i varje) skulle ske, vissa åt, andra inte. Nu är det en tryckare (Niger)kvar som går i ett 140l karantänskar, för säkerhets skull ska den få göra en TTM innan den ska i huvudkaret (720l ) Sammanfattningsvis så har det gått otroligt bra med allt, visst...lite bök med byttor lite här å där, men med en förstående sambo så.... Hädanefter så kommer all ny fisk få gå i ett karantänskar för att äta upp sig och få lugn och ro, sen TTM innan huvudkaret.
  3 points
 2. Vad skönt att några klarade sig och att de är på återväxt.
  1 point
 3. Min ephyllia har sedan en tid varit hängig. Råkade stöta till korallen vilket resulterade i att en gren gick av. För att rädda korallen bestämde jag mig för att fragga resterande huvuden. När jag började klippa i korallen hittade jag en ca 10-15 cm lång mask i skelettet. Korallskelettet var gulvitt och delvis upplöst där masken bildat en gång. addo här på guiden gav mig ett tips på en mask vars beskrivning stämmer bra. Så håll till godo här kommer en bild på stjärnmasken eller peanut worm.
  1 point
 4. Som sagt ! En del färger i sötvatten ochså!
  1 point
 5. I teorin så gör de ju det. eller ... tom barr skrev redan 2009 att marina alger inte bryr sig om näring, eller att höga näringsvärden inte är detsamma som att man får alger. Utan det som skapar algtillväxt är svajiga värden och instabilitet. Hans recept mot marina alger är regelbundna vattenbyten, extremt stabila värden & tålamod. Exakt det som koraller tycker om och frodas i. Det är dock lättare sagt än gjort, speciellt det där med tålamod.... http://www.barrreport.com/showthread.php/5496-NO3-PO4-does-not-induce-algae-in-marine-tanks
  1 point
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+02:00
×
×
 • Create New...