Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 06/18/2017 in all areas

 1. Några bilder till, experimenterar lite med ljus etc...
  3 points
 2. Man borde ha tagit mer bilder... hittar knappt nån under tiden den färgade om. Köpte den januari 2011. Färgade om till hösten 2012. "Segelfenan" har kommit sista året. Han går i 800 liter nu så det är lite för trångt...
  2 points
 3. Tog några bilder på min imperator... Har haft den sedan han var 4 cm. Idag är han fet och dryga 20 cm. Men han letar större bostad... Hope you enjoy:)
  1 point
 4. Nu hänger jag inte med...om, vid givet pH, syra plus en massa annat, allt järn i lösningen ligger i jämnvikt på säg 30/70 (helt påhittad kvot bara för argumentationens skull) mellan Fe2+/Fe3+ (vilket är vad jag tror du menar med 'de olika formerna') så är väl den jämnvikten konstant? Tar jag bort lite Fe3+ så blir lite Fe2+ omvandlat till Fe3+, MEN den totala koncentrationen tillgängligt Fe3+ minskar lite pga att jag tar bort lite av järnet och tillgängligt Fe3+ är alltid 30/70 av den totala mängden järn?
  1 point
 5. Jag ska bygga om ställningen det här akvariet står i, så fick snabbt tömma det utom på lite vatten i botten fiskarna fick skvalpa i. Jag flytta bara akvariet en meter så det var inte så våldsamt och utrustningen fick lite välbehövligt underhåll. Notera att vattnet är väldigt gult när jag sög ut det, några byten till får göras. Kanske lite aktivt kol kunde göra susen... Jag ska flytta karet en gång till ganska snart då med. Funderar på om det är någon uppgradering jag vill göra. Jag överväger att ta ur skummaren helt. Jag tror inte den gör så mycket nytta i slutändan här jämfört mot algerna iaf. Men får fundera lite till. Annars är det svårt att göra mycket med detta kar, kanske någon vassare biologisk filtering istället? Har massa makaroner. Med en ok mängd och mina 14-16 grader borde de kunna göra lite nytta. När jag grävde upp stenarna hitta jag en okänd varelse med! En lång mörkröd borstmask på en 15 cm slingra sig under en av stenarna! Efter det blev det betydligt mer nervöst att lyfta de tunga och algiga hala stenarna...
  1 point
 6. Det beror på vad du har för koraller. Och hur mycket av dem. Egentligen skall man titta på flödet vid respektive korall för det är ju de som behöver flödet. Matar man med lite cyclops t.ex så ser man hur fort de flyter förbi korallerna. Ett kar med bara skivanemoner och knappar kan gå bra med ett flöde runt 1 cm/sekund. Storpolypiga stenkoraller brukar vilja ha mer - kanske i storleksordningen 5 cm/ sekund. En del småpolypiga koraller vill ha flöde i storleksordningen 20 cm/ sekund och kanske ännu mer. I naturen kan det vara mer än så. Tidvattenströmmar på upp till 3 knop (5,5 m/sekund) är inte ovanligt. Och där växer det koraller. Men ärligt talat: Nere mellan korallerna är flödet betydligt mindre. Ett kar som är överväxt med stenkoraller behöver minst 3 gånger så mycket pumpar som ett nystartat kar med bara lite fraggar för att åstadkomma samma flöde. Jag skulle säga att för att starta ett kar med lite mjukisar och skivanemoner räcker det med pumpar på 20 x volymen men man måste räkna med att öka på pumpmängden när korallerna växer. Och när man sätter i nya koraller kollar man så att flödet på den platsen stämmer. Det är ju korallerna som behöver flödet för att må bra.
  1 point
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+02:00
×
×
 • Create New...