Gå till innehåll

NephruruS

Medlem
  • Antal inlägg

    1 299
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Hade en i en kortare period som hade fel på motoriken, hamnade alltid upp & ned så fiskarna pickade på den och den lyckades inte vända sig själv med hjälp av "dolken" Mest en halvjobbig individ som inte är till någon som helst nytta i mina ögon..
  2. Skulle nog vilja tro att det är "Discosoma australia blue with green dots" eller dylikt.
  3. Jag kommer gärna bara jag kan ta mig dit! Kanske någon mer från Östergötland som är intresserad och vill dela på bensinkostnaden, skicka ett pm isåfall!
  4. Koh tao, Thailand tycker jag e fint!
  5. Jaha okej men så smidigt om dem drar igång igen!
  6. Dem säljs karantänshållna ifrån blandannat tropicmarine ibland men då kostar dem mer. Hade nyligen en som var 10 år gammal i XL som köptes genom detta sätt efter att tidigare ägare till fisken hade förlorat 2st och fick tag på just ett karantänshållet exemplar därifrån.
  7. Var på Koh phangan, Koh tao och Koh samui från 15 nov - 20 mars och regnperioden höll väl på fram tills första/andra veckan i december med översvämmade områden och kraftiga monsuner i perioder om dagarna.
  8. Sådär ja, riktigt trevlig aquascape du fick till nu!!
  9. Så det finns bara 2 priser på koraller, ett för mjuka och ett för hårda oavsett storlek och färg etc? ;o
  10. Jag har tecknade IF efter snacket i denna tråd och fick liknande svar som er andra men utav annan person där. "Hej! Tack för ditt mejl. Vi ersätter akvariet, växter, koraller, pump och belysning m.m. via otursdelen upp till 50 000 kronor. Fiskar ersätter vi endast max 5000 kronor då levande djur egentligen inte ersätts enligt våra villkor. Vänliga hälsningar If Erika Säll-Renlund"
  11. https://www.facebook.com/groups/287125851454635/ Klicka på länken sedan begär att få bli medlem. Tanken med gruppen är att t.ex kunna tipsa om vad som finns hos våra handlare i länet, kommande leveranser till dem samt att kunna bedriva lite lokalare köp, sälj samt byteshandel. Självklart även dela med oss utav vad som händer i våra akvarium samt dela med oss utav lite bilder för positiv och negativ kritik samt tips och idéer.
  12. Som Lasse och Remne nämner så ta Koh tao, var nyligen på "samui, phangan samt tao" i 4månader och koh tao var helt klart det stället som var mest imponerande vad gällde klart vatten och mycket läckert att titta på!
  13. Tjenare Remne! Har du fortfarande ett kar igång? Startat upp igen och söker lite sps/sps fraggar om du har något att sälja. Mvh Henke
  14. att svara på annonser med kommentar på dem, någon som vet vad det kan bero på?
  15. Den är byggd utav en snickare så har tyvärr inget märke att dela med mig utav!
  16. Det kommer lugna ned sig för dig inom ett par dagar! Tackar!=) Blir dock ingen A. japonicus för min del, råkade impulsköpa en A. achilles idag istället då jag inte kunde låta bli då jag väldigt gärna ville ha en förr men inte fick tag i något fint exemplar som jag slog till på.. Nu vill jag få igång mitt kar och passera nitrittoppen så man kan ta hem fiskarna till sig själv! haha
  17. Ja det ska bli grymt kul med ett kar igen faktiskt! Jajjemen, bad butiken jag köpte xanthurumen utav igår att ta hem en japonicus åt mig så fort det fanns på listan!
  18. Läcker firre, Japonicus var favorit kirurgen i mitt förra kar!
  19. Tack Patric! Returpump samt första cirkulationspumpen inhandlat idag, fick även bli en Zebrasoma xanthurum som dock får spendera sin första tid i "Splendidus" sump tills jag har startat igång samt passerat nitrit toppen! Måste inhandla ett par pvc delar samt skummare, ett par cirkulationspumpar till och så lite sten samt en maxspect ramp sen ska karet igång för att köras in! Sen får det bli en massa läsande angående Zeovit samt Zeolight för att bestämma sig för vilket man ska satsa på för att få spser att färga ut samt växa på så bra det går!
  20. Jahapp då har man halkat tillbaka ned i träsket igen.. Denna gång med ett kar på 100x60x50 som jag var i Kalmar och köpte utav Matte91 igår. Behöver köpa till lite teknik etc innan man kommer igång men tänkte att jag slänger upp en tråd redan nu.
×
×
  • Skapa Ny...