Gå till innehåll

HardStyler

Medlem
  • Antal inlägg

    131
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Vet inte om det är rätt dek av forumet jag placerat denna tråd i, men nu får det bli så! Nu är det så att vi älskar att dunka hög musik hemma, och en tanke har slagit mig, kan fiskarna/djuren i akvariet påverkas/störas av den höga basen? Alltså inte bara av ljudet utan även av vibrationerna från baslådan? Vet inte hur man bäst beskriver hur högt vi spelar, men om man säger så att man känner vibrationerna i golvet i resten av lägenheten... Någon som har något vettigt svar?
  2. okej okej, då förstår jag mer, tack för alla svar!
  3. den e inte i just nu, så oroa dig inte för det.. eftersom du hållt på me el så kanske du kan svara på min fråga ang krympslang till exempel?
  4. det e en 1060.. tittade lite närmre på sladden nu, den verkar va ingjuten men! betyder inte det att den enbart e fastlödd då? och så är det avskavt typ 5 millimeter från att sladden går in i pumpen.. hur mycket påverkar det här egentligen, med tanke på att elkablarna fortfarande är isolerade? vi har även funderat på om man ska använda någon krympslang för att skydda kabeln, ifall det är så att man absolut inte kan byta ut hela, vad tror ni om det?
  5. stigigemla: sladden laggeman: ingen aning om den e gjuten, ska kolla det.. det är nån Eheim vet inte riktigt vad den kallas.. ska kolla det oxå!
  6. Hej alla! Det var ett tag sen, men nu är vi tillbaka! Har en fråga om elsladden till vår stora pump, precis där sladden går in i pumpen har det yttre "plastlagret" blivit avskavt ett par millimeter, elsladdarna är dock fortfarande isolerade. Frågan är om det inte påverkar något ändå, och om vi borde byta ut sladden? Annars funkar pumpen finfint i övrigt!
  7. låter logiskt.. men jag ska flytta akvariet om ett par veckor, kommer alla dö då? :s
  8. det är iallafall vad jag tror att det är, det ser precis ut som räkor och är grå-vita i färgen.. de flesta är runt 1 cm långa men nu har det dykt upp ännu flera mindre, och de verkar vara nattaktiva! äter alger och annan överbliven mat vad kan det vara? de enda räkorna jag haft i mitt kar är 2 putsarräkor som blev uppätna av vår paddelaborre.. men nu är de flesta fiskar borta, de enda som är kvar är en bicolor dvärgkejsare å en trerandig damselfisk.. nån som har en idé?
  9. japp, jag funderade på det oxå, men eftersom det verkade på folk som att de ville åka rätt så snart så satt jag så många alternativ på de kommande helgerna då Patrik kan.. men men, det verkar som om de flesta vill skjuta upp det till efter nyår
  10. okej, då får du väl rösta på det då KOM IGEN nu ni andra, vill ni åka, lr?
  11. Okej, min morbror jobbar i Jeddah, ska fråga om han kan kolla upp lite åt mig
  12. okej, det tipset hade hon fått av nån snubbe på nån flygplats.. men men hahaha nu inser jag att det lät som morsan hade riktiga problem "vattenpipetobak och läkarsprit" men man tycker att de borde stannat henne, med tanke på att hon blivit stannad förut när hon skulle ha hem några örter och de trodde det var hasch... nåt liknande hände mina svärföräldrar i Brasilien, de på flygplatsen trodde snusdosan va full me hasch hahahaha
  13. hmm.. undrar då hur morsan alltid lyckats få hem sin vattenpipetobak och läkarsprit om det syntes då
  14. Vi skaffade också saltkaret pga Malaysia-resan Jag har läst om både Tioman och Perenthian Islands och det är lite därför jag så gärna vill åka tillbaks. När jag och pojkvännen läste runt om öarna innan vi åkte så ville vi helst åka till Perenthian, men det blev tyvärr inte så för Malaysia har ju sitt skumma väder och det skulle tydligen vara regnsäsong på östra sidan då. Och så sista dagen i KL träffade vi en schysst snubbe som bjöd på lunch och sa att om vi inte hade ett flyg inbokat så hade han gärna skjutsat oss till östkusten (han bodde i nån by där) och han tyckte det var lite överdrivet att kalla det regnsäsong, för det kom några få skurar då å då bara. Men men, vi ångrar inte att vi åkte till Langkawi. Det var dock lite för mycket turister för vår smak (denna ö är också tax-free), fast vi klarade oss genom att bo jättebilligt (100 kr/natt typ Ibis Hotel-liknande) och så hyrde vi en motorcykel och åkte runt hela ön till de andra "riktiga" byarna. Det var STOR skillnad på maten där vi bodde och på de ställena där de "riktiga" invånarna bodde + mycket, mycket billigare! Så en resa dit är att rekommendera
  15. hahaha undrar om inte de redan vet om detta
  16. Kollade runt här och hittade inte en enda tråd om Malaysia, vilket jag tycker är konstigt. Var där i jan-feb i år och då tog jag mitt dykcert Iallafall, jag bodde mestadels på ön Langkawi (västkusten) och när vi dök åkte vi till Pulau Payar Marine Park och det var riktigt fint där. Har hört av andra dykare att det är bra bevarat och så (har ju inget själv jag kan jämföra med - än). Iallafall, köpte nåt dykmagasin om de flesta dykplatserna i Malaysia med bra info om det marina livet, vrak osv och jag blev sugen på att åka till östkusten och Borneo och dyka på ett ex antal ställen Någon mer som vart och dykt i Malaysia?
  17. okej, tror du inte det blir billigare om man fixar det där? kan ju arabiska och tror att det är en FET fördel för mig (brukar ju va det när man reser)
  18. stoppar man ner saker i svarta plastkassar så syns de inte på röntgen (a)
  19. Amsterdam är en underbar stad Har vart där två gånger senaste året och ska dit igen inom 1-2 månader. Fast jag åker dit iofs enbart för musiken. Någon som vet om de har nåt stort offentligt akvarium?
  20. det lät underbart då kanske man ska åka dit på sin inplanerade europa/nordafrika/mellanöstern resa också!
  21. Tänkte kolla lite vilken dag/vilka dagar som passar bäst till att åka till Patrik och titta på hans 5000 liters akvarium.
×
×
  • Skapa Ny...