Gå till innehåll

JohanP

Medlem
  • Antal inlägg

    430
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Tack för det, tack för det-Tummen upp Jag lovar att jag är på "rätt spår" inom ett år och jag har ju haft lång tid på mig att fundera på hur nästa kar ska vara.
  2. Välkomna hem:) Härligt att du är nöjd med mitt jobb. Makalöst roligt och spännande att få rota med det salta vattnet igen -dansDet är faktiskt en riktigt go känsla när man märker att man fortfarande har en viss känsla för när det är "rätt eller fel" i karet. Klart jag ska dra igång något eget snart igen. Min tid på SVG säger att något kan vara på gång ;-)
  3. Det där är inte vita prick. Är det den stora pricken på bakre delen av fisken (bild 1) ser det ju inte luddigt eller grumligt ut heller. Därmed tveksam även till svamp. Jag skulle inte medicinerat med kem alls utan bara krämat på med UV för att minska patogener, virus och parasiter. Därmed blir fisken mindre stressad och bygger på sitt imunförsvar. För övrigt finns prick latent i de allra flesta kar och kan leva mycket länge i sitt tillstånd som spor. Förändringar i karet (nya invånare exempelvis) kan få det hela att slå ut. Hoppas det löser sig.
  4. Aaahhhh, wunderbaum ..............tusan vad snyggt det är och kommer att bli. Vad är det för korall på bild 22? Echinopora ???
  5. Vackert Manne .................det kommer bli underbart framöver det vet jag. Roligt att se mitt fraggexperiment med Lobophyllian inte blev ett fiasko
  6. Vilket snyggt kar du håller på att få till. Ska bli spännande att se utvecklingen. Hur har du gjort din revpelare? Borr och plexistav, eller är någon annan lösning? Den ser riktigt bra tycker jag.
  7. Stiligt Freddi. Det är ju såååå snyggt när det är ihopväxt och hela karet åldras. Vackra koraller, grymma musslor.
  8. Oerhört snyggt och proffsigt gjort
  9. Härliga inköp Manne. Gott när det blir lite jackpot och man får med sig det man så gärna vill.
  10. Riktigt häftigt kar. Jag ska oxå försöka skaffa ett sånt framöver. Snygga "acans"............ja och knappar oxå för den delen.
  11. Snyggt André och en grym ny mussla. Ser fint och välvuxet ut alltihop.
  12. Häftigt Ken ! Jag kommer att följa ditt nya kar med stor spänning. Du har ju teknik och förutsättningar för att lyckas få till ett "masterpiece"
  13. Hur imponerande som helst. Man blir ju alldeles stum av beundran.
  14. Jisses vilket fint kar du har Anders.............och vilka grymma koraller. Hatten av
  15. Hej Lagge. Derasamusslan du nämner, är det den vänstra på bilden längst till höger i inlägg #750? Ser riktigt fint och välmående ut ditt kar
  16. Tack så mycket Thomas. Den är verkligen riktigt snygg, din Duncan. Ja, självklart allt det andra också
  17. Vilket underbart kar du har Thomas Nästa gång du har kameran framme kan du väl ta en bild på din Duncan. Jag gillade den skarpt när jag såg den IRL och det vore skoj att se hur den utvecklats. Jag har liksom en i ett tidigare inlägg goda erfarenheter av att injicera kalcium direkt i skivan för att få bort dem.
  18. Njae......det är inte säkert.....men till Hlm kommer den-bil2-
  19. Jag kan ta hem removern till Hlm om du inte vill/måste köra själv. Bara hör av dig om du behöver transporthjälp
  20. Härligt Jonas Måste kännas bra att du/ni har kommit till rätta i den nya hemstaden. Snyggt val av kar tycker jag. Ja, här har du lite att jobba med och riktigt goda möjligheter för ett häftigt rev. Tänket och diskussionen i din tråd angående belysningen är intressant och jag tror att du har lite ytor längs sidorna där det är lite mörkare så att säga. Själv tycker jag detta blir mer och mer intressant, det vill säga, inte fullt ös på hela ytan. Finns MYCKET ögongodis som faktiskt kommer mycket bättre till sin rätt om det inte steker på. Lycka till och jag kommer att följa din tråd noga.
  21. Självklart skall jag "lära mig systemet" Det kommer jag hinna så du kan vara lugn.
  22. Snyggt Manne. Ja, det bara att lyfta på kepsen för snygga foto på SNYGGA djur.
  23. Imponerande.............IGEN...........jag ska följa detta så gott jag nu kan och orkar med avseende egen abstinens. Jag är helt övertygad om att du har ett nytt "state of the art" på gång. Musslor, zoas och anthias aaahhhhhh Kör hårt och lycka till.
  24. Stort tack, jag hör mig när jag är uppe ur cementbaljan som jag står fastgjuten i
×
×
  • Skapa Ny...